Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Παπαρήγα: "Ρήγμα στη δικομματική εναλλαγή"
  • [03] Σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια
  • [04] Ενδείξεις για ύπαρξη νερού σε άλλο πλανήτη

  • [01] Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Υπό την Προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, στις 3:30 μ.μ., το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Για αδιαφάνεια σε όλα τα μεγάλα θέματα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου κάνοντας λόγο για «σιωπή στην πρόκληση που αντιπροσωπεύει η επιχείρηση της JP Morgan να φιμώσει τα νόμιμα δικαιώματα των ταμείων στην διεκδίκηση των όποιων διαφυγόντων κεφαλαίων τους με την επιβολή 10ετούς σιωπής και οι διοικήσεις των ταμείων δεν έχουν δίπλα τους αυτήν την κυβέρνηση».

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση «του απαράδεκτου να υπάρχει μια off-shore εταιρεία, η περίφημη Eally International, η οποία εμφανίζεται με σύσταση της Αγροτικής Τράπεζας να παρέχει συστάσεις στο μεγάλο γκρουπ Carlyle, έτσι ώστε αυτό να συμπράξει οικονομικά με την ΑΤΕ».

    «Σε αυτήν την αόρατη υπεράκτια εταιρεία κατεβλήθη προμήθεια 1% με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΑΤΕ. Ρωτάμε και ζητάμε από τον κ. Αλογοσκούφη, ως υπεύθυνο και εποπτεύοντα υπουργό της ΑΤΕ, αν αληθεύει δημοσίευμα της σημερινής «Ελευθεροτυπίας» σύμφωνα με το οποίο η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ο διάδοχος του ΣΔΟΕ, δεν μπόρεσε να «εντοπίσει» την Eally International» είπε ο κ. Ευθυμίου.

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι απαιτείται «καθαρή και επίσημη απάντηση αν αληθεύει η όχι το δημοσίευμα και ποια ακριβώς είναι η φύση της διερεύνησης που ο κ. Αλογοσκούφης έχει διατάξει στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων».

    Ευθυμίου για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

    «Δεν πρόκειται να σας απαντήσω μέσω διατυπώσεων του κ. Πάγκαλου που ούτως ή άλλως δεν μεταφέρονται αυτολεξεί. Αυτό που θα πω είναι ότι οι θέσεις κάθε κόμματος κατατίθενται είτε στη Βουλή, είτε στις αποφάσεις των οργάνων και με αυτές κρίνει ο ελληνικός λαός την επάρκειά τους, την υπόστασή τους και το αν αυτές οι θέσεις εξυπηρετούν ή όχι το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δεν έχω να κάνω κάποιο ειδικότερο σχόλιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τα λεχθέντα από τον κ. Πάγκαλο περί ύπαρξης ιδιότυπης συμφωνίας ΝΔ-ΚΚΕ με το δεύτερο να κινείται προς την κατεύθυνση συγκάλυψης της υπόθεσης των ομολόγων.

    Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση περί αναφορών του ΚΚΕ ότι πίσω από την επίθεση που δέχεται βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Χαριλάου Τρικούπη, δηλαδή τα 3 εκ. Έλληνες που εκφράζονται από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ένα μόνο στόχο, που είναι το όφελος της πατρίδας και ένα μόνο ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο που είναι η Δεξιά. Δεν υπάρχει άλλη στόχευση από το ΠΑΣΟΚ εκτός από αυτή, που κατηγορηματικά σας περιγράφω τώρα».

    [02] Παπαρήγα: "Ρήγμα στη δικομματική εναλλαγή"

    Περιοδεία στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί η κ. Αλ.Παπαρήγα. Σήμερα θα επισκεφθεί την ΕΥΑΘ,όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της επιχειρήσεις και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πολίχνη.

    Να προκαλέσουν «ρήγμα, στη δικομματική εναλλαγή», στηρίζοντας το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενώ έστρεψε τα «πυρά» της και προς το ΣΥΝ και τον ΛΑΟΣ, αλλά όπως διευκρίνισε «όχι για λόγους μοιρασιάς της εκλογικής πίτας», αλλά γιατί αποπροσανατολίζουν το λαϊκό κίνημα.

    Η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι «πανέτοιμο» για τις εκλογές, που όπως είπε «είναι πολύ κοντά, ανεξάρτητα, αν δεν έχει οριστεί η ημερομηνία των εκλογών» και επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις, που όπως είπε, δείχνουν τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων να δηλώνουν «σε ποσοστό πάνω από 40%» ανικανοποίητοι από τα δύο μεγάλα κόμματα.

    «Είναι σημαντικό, ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών αγροτών, δεν περιορίζει τα συμπεράσματα του και την κριτική του στο τελευταίο κόμμα, που κυβερνάει δηλαδή, στη ΝΔ. Αναμφισβήτητα, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει τα πυρά της δυσαρέσκειας. Δεν είναι παράξενο, σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό. Αλλά για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια μεγαλώνει το ποσοστό των δυσαρεστημένων και από τα δύο κόμματα» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    «Η άρχουσα τάξη, κατάφερε να έχει δύο κόμματα», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «εάν αυτό δεν συνέβαινε, θα είχε νικηθεί». «Τιμωρήστε και τους δύο. Αυτή είναι η θέση μας» κάλεσε τους εκλογείς η κ. Παπαρήγα.

    Η γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ακόμη ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, συμφωνούν στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην παιδεία και την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και την κατάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα «δέχονται τα εύσημα από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.».

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε ακόμη στο τραγικό περιστατικό στο Ρέθυμνο, ρωτώντας «αν είναι σύγχρονο, να είσαι εποχιακός πυροσβέστης και να χάνεις τη ζωή σου από την πυρκαγιά», ενώ πρόσθεσε ότι «δε μπορεί ο 4ος πυροσβέστης με βαριά εγκαύματα να μεταφέρεται αλλού, επειδή δεν υπάρχει εντατική».

    Επιτέθηκε στον ΣΥΝ λέγοντας ότι «αποσπάστηκε από το εργατικό κίνημα και χρησιμοποιείται από την αντίδραση ως άλλοθι» προσθέτοντας ότι «έχει προσφέρει πολλά στον αντίπαλο», ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, «φυσιολογικά» και «καθαρά» κόμματα σε σχέση με τον ΛΑΟΣ.

    «Ο ΛΑΟΣ δεν είναι αυτό που λέει. Μάλλον δεν είναι όσα λέει. Παίζει άλλο ρόλο» τόνισε η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να κάνει την πολιτική του «για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας» αλλά όχι και «να κλείνει τα μάτια σε ένα φορέα, που μας πάει από τον Γλίξμπουργκ στην Κόκκινη Μηλιά».

    «Το ποιόν κάνεις, έστω και προσωρινό σου σύμμαχο, το παίρνεις σοβαρά υπόψη. Πρέπει να δεις και τον κίνδυνο» συνέχισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ είναι «προσεκτικό στις συμμαχίες», με κριτήριο το εάν εξυπηρετούν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και τον τόπο.

    Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης

    [03] Σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια

    Πάνω από εικοσιπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης αμαξοστοιχίας του προαστιακού σιδηροδρόμου με τη μηχανή εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που έγινε στις 07.25 στις Τρεις Γέφυρες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο προαστιακός κατευθυνόταν προς Πειραιά όταν ξαφνικά για άγνωστη αιτία βρέθηκε μπροστά του η μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας που είχε κατεύθυνση προς Λαμία. Τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή γι αυτό γίνεται έρευνα από τον ΟΣΕ για να διαπιστωθεί τί ακριβώς έχει συμβεί.

    Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε εκτροχιασμός. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 13 από τους τραυματίες (οι 9 στο ΚΑΤ), ενώ υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένα άτομα στην αμαξοστοιχία.

    Στον τόπο του ατυχήματος βρίσκονται αστυνομικοί και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και συνεργεία που κάνουν έρευνα στο χώρο.

    [04] Ενδείξεις για ύπαρξη νερού σε άλλο πλανήτη

    Αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει τις πλέον σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη νερού έξω από το ηλιακό μας σύστημα- στην ατμόσφαιρα ενός γιγάντιου πλανήτη, 60 έτη φωτός από τη Γη.

    Οι ερευνητές, σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πλανήτης HD 189733b, δεν φαίνεται να φιλοξενεί κάποιο είδος ζωής, αλλά οι ενδείξεις που έχουν για την ύπαρξη νερού ενισχύουν την έρευνα για την αναζήτηση ζωής σε άλλα ηλιακά συστήματα.

    "Έχουμε ενθουσιαστεί από το ότι εντοπίσαμε σαφείς ενδείξεις νερού σε ένα πλανήτη που βρίσκεται τρισεκατομμύρια μίλια μακρυά", δήλωσε η Τζιοβάνα Τινέτι, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Παρισιού, που ήταν επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

    "Παρόλο που ο πλανήτης HD 189733b απέχει από το να θεωρηθεί κατοικήσιμος, και στην πραγματικότητα έχει ένα μάλλον εχθρικό περιβάλλον, η ανακάλυψή μας δείχνει ότι το νερό ίσως να είναι πιο κοινό απ΄ό,τι νομίζαμε έως τώρα και η μέθοδός μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να μελετηθούν περιβάλλοντα που θεωρούνται πιο φιλικά για ζωή", δήλωσε η Τινέτι.

    Ο πλανήτης HD 189733 b είναι γνωστός ως ο "καυτός Δίας", καθώς μοιάζει με τον πλανήτη Δία που υπάρχει στο δικό μας ηλιακό σύστημα, αλλά είναι πολύ πιο ζεστός.

    Με τη μέθοδο που ακολούθησαν οι ερευνητές για να εντοπίσουν ενδείξεις για την ύπαρξη νερού, "μακροπρόθεσμα μπορούμε να εκτιμήσουμε άλλους πλανήτες, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή και να έχουν νερό στην ατμόσφαιρά τους", δήλωσε η Χίδερ Κνούτσον, αστρονόμος στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2007 - 6:30:18 UTC