Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Κανόνες υπέρ των εργαζομένων"

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Κανόνες υπέρ των εργαζομένων"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το πρωί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκειμένου να ακούσει αλλά και να συμπαρασταθεί στα προβλήματα των εργαζομένων, όπως ο ίδιος είπε στο χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους.

    Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένα από το 2002 και ανήκουν στον όμιλο Thyssen.

    Ηδη, έχουν ανακοινωθεί δώδεκα απολύσεις, ετοιμάζονται άλλες εκατό και όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζουν με το φόβο της απόλυσης άλλοι 300 εργαζόμενοι.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τα ναυπηγεία, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το ναυπηγείο, ενώ δεν ενδιαφέρεται συνολικά ούτε για τις απολύσεις, ούτε για την απασχόληση, ούτε για την αμυντική βιομηχανία. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση χρωστάει στο ναυπηγείο 200 εκατομμύρια ευρώ από παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι η απάντηση στις απολύσεις και στην ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να είναι τα φτηνά μεροκάματα όπως συμβαίνει στα ναυπηγεία της Κίνας και της Κορέας, αλλά η επένδυση στον άνθρωπο και η καινοτομία, η οποία θα ανοίξει και νέους δρόμους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι «ενώ η δεξιά αφήνεται στους κανόνες της αγοράς, η διαφορά είναι ότι εμείς παρεμβαίνουμε και βάζουμε εμείς κανόνες στην αγορά υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων».

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ των διεθνών διαφανών ανοιχτών διαγωνισμών για τους εξοπλισμούς, επικρίνοντας την κυβέρνηση για διαδικασίες εν κρυπτώ. Επιπρόσθετα, αναφερόμενος πάντα στην αμυντική βιομηχανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι παρότι η τάση διεθνώς είναι για συγκέντρωση της αμυντικής βιομηχανίας, εντούτοις χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να μην έχουν ανεπτυγμένο αντίστοιχο κλάδο και τάχθηκε υπέρ ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και συμφωνίες με διεθνείς κοινοπραξίες, αλλά και ανάπτυξη προγραμμάτων και σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία.

    Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σημεία του προγράμματος του κόμματος, στα οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η κοινωνική εργασία αλλά και στήριξη του δημοσίου στους απολυμένους μεγάλης ηλικίας προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ως τη συνταξιοδότησή τους ένσημα.

    Η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ολοκληρώθηκε με επαφή του με τη διοίκηση, ενώ οι εργαζόμενοι του δώρισαν ένα καράβι και μια μεγενθυμένη φωτογραφία από την πρώτη επίσκεψή του στα ναυπηγεία το 1986.

    Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο Δήμο Κορυδαλλού. Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτη πολιτική εκδήλωση στο Αιγάλεω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2007 - 10:30:21 UTC