Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εμπρηστής η πολιτική γης στην Ελλάδα"

  • [01] "Εμπρηστής η πολιτική γης στην Ελλάδα"

    "Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι ο εμπρηστής δεν είναι ο καύσωνας. Εμπρηστής είναι η πολιτική γης που ακολουθείται στην Ελλάδα και κυρίως η στοχευμένη οικοπεδοποίηση των δασών και γενικότερα των δασικών εκτάσεων", δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, μετά τη σημερινή συνάντησή της με την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και επίσης, είναι ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα της μη οικοπεδοποίησης, τα ζητήματα της ιδιοκτησίας και να συμπεριλάβουν, όχι μόνο τα κλασικά δάση, αλλά και όλες τις δασικές εκτάσεις και τις περιφερειακές εκτάσεις των δασών, ώστε να αποκλειστεί η χρήση γης για οικόπεδα και για κερδοσκοπία ή η πρόκληση εμπρησμών, για προχωράνε αυτά τα μέτρα.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την αποκατάσταση του ρόλου των δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη, στα πλαίσια βεβαίως του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταστολής μαζί με την Πυροσβεστική, την αποφασιστική ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας και οικονομικά και με επιστημονικό δυναμικό, και με σταθερό προσωπικό που θα δουλεύει και όχι με τη μορφή της εποχιακής απασχόλησης.

    Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την ιδιοκτησία, από οικοπεδικούς συνεταιρισμούς, από την Εκκλησία και άλλους φορείς, είπε η κα Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν και ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η μορφή ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση.

    Την ευθύνη για την αναδάσωση πρέπει να έχει το κράτος με δημόσιες δαπάνες, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι: "Αμφισβητούμε αν αυτό μπορεί να υπηρετηθεί με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τράπεζες και με άλλους χρηματοδότες", γιατί όπως είπε "αυτός θα είναι ένας τρόπος για να διαχωριστεί η ευθύνη του κράτους και να μετατεθεί σε ιδιωτικούς φορείς. Και θα το πούμε καθαρά, μπορεί να υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι πολύ ρομαντικοί σε αυτό το θέμα, αλλά κατά τη γνώμη μας η ανάμειξη τραπεζών, επιχειρηματιών, χορηγών και μη κυβερνητικών οργανώσεων στη διάσωση των δασών, ανοίγει το δρόμο για αλλαγή χρήσης και για αξιοποίηση των δασών για επιχειρηματικά οφέλη. Εμείς δεν πιστεύουμε στην ειλικρίνεια της λεγόμενης Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2007 - 14:30:20 UTC