Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Αμείλικτος κατά της διαφθοράς»
  • [03] Αλ. Αλαβάνος: «Κύκνειο άσμα του δικομματισμού»

  • [01] Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός

    Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, θα μετάσχει ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο των εργασιών της συνόδου θα βρεβεί η αναθεώρηση της Συνθήκης της ΕΕ. Το μεσημέρι, ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τα Γραφεία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αργότερα θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ.

    Στη συνέχεια, θα λάβει μέρος στη συνάντηση του ΕΛΚ και στις 17:30 το απόγευμα θα μετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνς Πέτερινγκ και θα παρακαθίσει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των "25" της ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει και την Παρασκευή στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ .

    Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του υπουργείου Παιδείας

    Στην εποχή των μεγάλων προκλήσεων και των μεγάλων ευκαιριών η επένδυση στην Παιδεία, είναι η αποδοτικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια κοινωνία. Η Παιδεία απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ρήξη με αγκυλώσεις του παρελθόντος και ριζικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Υπουργείου Παιδείας.

    Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου έγιναν με μεγάλη επισημότητα, παρουσία του πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, υπουργών, εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου.

    Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του επισήμανε ιδιαίτερα ότι το υπουργείο Παιδείας αλλάζει σελίδα και περνά σε άλλη εποχή. Είναι το πρώτο βήμα στο σχεδιασμό για την αποκέντρωση δημοσίων υπηρεσιών, υπογράμμισε και χαρακτήρισε το υπουργείο ως το νέο στρατηγείο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    ''Σας θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες και η μεταρρύθμιση περνά και μέσα από εσάς'', τόνισε ο κ. Κ.Καραμανλής απευθυνόμενος στους υπαλλήλους.

    Η υπουργός παιδείας ανέφερε ότι το νέο κτίριο έχει ακολουθήσει όλες τις νέες τεχνολογίες, είναι 38.000 τ.μ. και δεν υπάρχει τίποτε σύγχρονο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα υλικά του.Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί με την τακτική του απέδειξε, όπως είπε, ότι η παιδεία είναι η πρώτη επιλογή.

    Η κ.Μ.Γιαννάκου προκάλεσε αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι δύο από τις αίθουσες εκδηλώσεων του υπουργείου θα πάρουν τα ονόματα γυναικείων προσωπικοτήτων. Η μία παίρνει το όνομα Ζακλίν Ντερομιγί, της γαλλίδας ελληνίστριας που σήμερα είναι το σπουδαιότερο πρόσωπο παγκοσμίως στις νεοελληνικές σπουδές και από το 1995 της έχει δοθεί και η ελληνική υπηκοότητα. Το όνομα της συγγραφέως και ακαδημαϊκού Γαλάτιας Σαράντη δόθηκε σε άλλη αίθουσα.

    Συνεργασία Κ.Καραμανλή με Ντόρα Μπακογιάννη

    Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, στο Μέγαρο Μαξίμου, και συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Είναι από τα κρισιμότερα ευρωπαϊκά συμβούλια των τελευταίων ετών, δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ.Ντ. Μπακογιάννη.

    "Θέλω να ελπίζω ότι οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών θα συμβάλουν ούτως ώστε τα αποτελέσματα να είναι θετικά για το μέλλον της Ευρώπης. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα", ανέφερε.

    Ερωτηθείσα η υπουργός Εξωτερικών αν "βλέπει" εκλογές είπε: "ο καθένας τη δουλειά του . Εγώ σας μίλησα γι αυτά που συζήτησα με τον πρωθυπουργό για τα εξωτερικά θέματα".

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Αμείλικτος κατά της διαφθοράς»

    Στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για την 94η Επέτειο της Μάχης του Κιλκίς και την Απελευθέρωση της πόλης, θα παραστεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τετράωρη διαβούλευση με εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, καθώς και Ανεξάρτητων Αρχών, για θέματα διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας, είχε χθες στο Ζάππειο, ο κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου, διαβούλευση στην οποία συζητήθηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, για τα θέματα αυτά, όπως προβλέπονται και στο Πρόγραμμα του Κινήματος.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε στην αρχή της συνάντησης την απόφασή του να χτυπήσει τη «γάγγραινα της διαφθοράς στην χώρα μας και αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την ίδια την κορυφή του πολιτικού συστήματος, το ίδιο το πολιτικό σύστημα».

    «Είμαι αποφασισμένος να ανατρέψω πρακτικές και αντιλήψεις, ώστε να φύγουμε από μια πελατειακή λογική, που δημιουργεί ένα συγκεντρωτικό κράτος, μια συναλλαγή που μας έχει φέρει σε μια εποχή σκανδάλων», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς έχει τρία σκέλη: Πρώτα απ' όλα, η πολιτική βούληση που χρειάζεται από την ηγεσία της χώρας, δεύτερον, η ευρύτερη συναίνεση και απόφαση της κοινωνίας και της κοινωνίας των πολιτών ιδιαίτερα για να στηρίξουμε την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, αλλά και τρίτον, τις νομικές ή τεχνικές πρακτικές διαχείρισης που υλοποιούν αυτή την πολιτική βούληση.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του μαύρου χρήματος και, πολλές φορές, τον έλεγχο της εξουσίας, από την κατάχρηση που η εξουσία μπορεί να παρουσιάσει. Θεωρώ, είπε, ότι έχουμε έλλειψη διάκρισης μεταξύ των διαφόρων εξουσιών, κυβέρνησης, εκτελεστικής εξουσίας, νομοθετικής εξουσίας, Δικαιοσύνης, Κομμάτων, Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και σημαντικών οικονομικών συμφερόντων.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως «η συγκυρία είναι τέτοια, που έχει αναδείξει την έλλειψη βούλησης - δεν θέλω να μπω στα πολιτικά, στα στενά κομματικά θέματα - από πλευράς κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα της διαφθοράς, με επιστέγασμα το θέμα των ομολόγων, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το γεγονός ότι έχει πια εμπλακεί σε μια επιχείρηση συγκάλυψης».

    Αναφέρθηκε ακόμη στο περιστατικό της κακοποίησης κρατουμένων από αστυνομικούς, λέγοντας ότι «το βίντεο της ντροπής για τους μετανάστες δείχνει ότι τίθενται θέματα προστασίας δημοκρατικών θεσμών, ελευθερίας, ευθύνης και Δικαιοσύνης».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε "έτοιμος" να κάνει «τις απαραίτητες ανατροπές, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε μια κακή παράδοση, που δυστυχώς έχει εμπεδωθεί στην χώρα μας».

    Και πρότεινε λειτουργία των θεσμών με διάκριση εξουσιών, κανόνες διαφάνειας, για να μπορέσουμε να έχουμε σοβαρή ανάπτυξη στην χώρα, απελευθέρωση της πολιτικής από την αιχμαλωσία της από εξωθεσμικούς παράγοντες ή συμφέροντα ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχει η δυνατότητα ιδιοποίησης της εξουσίας ή του πλούτου του ελληνικού λαού.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι, αναφορικά με τη Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να επικρατεί ο φόβος για τον δικαστή. Πρέπει να είναι ελεύθερος, να μην αισθάνεται καταπίεση, είπε και τόνισε πως είναι στο πλευρό των Δικαστών, ώστε «να μην αισθανθούν ποτέ ότι θα πρέπει να υποκύψουν, αλλά να ακούσουν την συνείδησή τους και να ξέρουν ότι εμείς και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν θέλω να δω την κομματική ή άλλη προσπάθεια υποταγής δικών τους αποφάσεων και λειτουργιών, που θα διαρρηγνύει τις πραγματικές σχέσεις τις οποίες θα πρέπει να έχει μια δημοκρατική χώρα, μεταξύ εκτελεστικής, κοινοβουλευτικής, νομοθετικής εξουσίας και της Δικαιοσύνης».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θύμισε την πρότασή του για ένα μεικτό εκλογικό σύστημα, που θα συνδυάζει μονοεδρικές και ευρείες εκλογικές Περιφέρειες και με τον σταυρό, αλλά και με την λίστα και, όπως είπε, στόχος είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, μέσα από αυτό το σύστημα, το ζήτημα του πολιτικού χρήματος.

    Πρότεινε ακόμη τη συγκρότηση μίας επιτελικής κεντρικής κυβέρνησης, με λιγότερα Υπουργεία και ακόμη μικρότερο αριθμό Περιφερειών, αιρετό Περιφερειάρχη, λιγότερους Δήμους και ισχυρότερους, που «θα προκύψουν από έναν νέο «Καποδίστρια», αλλά και Δήμους, οι οποίοι θα λογοδοτούν με διαφάνεια, με εσωτερικές διαδικασίες, που θα χτυπήσουν και την εκεί διαφθορά».

    Επίσης πρότεινε ισχυρούς, αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου όλων των δημόσιων προμηθειών και των δημόσιων έργων, έλεγχο από τη Βουλή στην διαδικασία ελέγχου των μεγάλων δημοσίων συμβάσεων και των εξοπλιστικών δαπανών, καθώς και νομοθετικό πλαίσιο, που θα αποκλείει τον μονοπωλιακό ή ολιγοπωλιακό έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και θα εξασφαλίζει την αξιόπιστη και αυτόνομη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

    Ακόμη πρότεινε έλεγχο του πολιτικού χρήματος και εξυγίανση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων με διαφάνεια, ενίσχυση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και επιλογή των μελών του, ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, πραγματικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και, εν τέλει, «διαρκές μέτωπο στη διαφθορά».

    Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Καματερό

    Τις δεσμεύσεις και εγγυήσεις του ΠΑΣΟΚ για τρία ζητήματα μετέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το πρώτο ΚΑΠΗ του δήμου Καματερού, με πρώτη από αυτές, όπως είπε ο ίδιος, ότι "δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ δυτικών συνοικιών και υπόλοιπων πλουσιοτέρων περιοχών της Αττικής". Δεν θέλουμε προνόμια για τους λίγους, αλλά δικαιώματα για όλους, είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής πρέπει να είναι εγγυημένα για όλους τους πολίτες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες της πρόνοιας και ειδικά τους θεσμούς των ΚΑΠΗ και του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", τα οποία χαρακτήρισε κορμό και σκελετό ενός συστήματος πρόνοιας που όμως είναι ακόμα αδύναμος στη χώρα μας.

    Ο κ. Παπανδρέου, είπε, ότι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" εργάζονται 3.500 εργαζόμενοι και εξυπηρετούνται 100.000 πολίτες, πρόσθεσε ότι παραλίγο να σταματήσει το πρόγραμμα, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην Βουλή και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρατείνει τη λειτουργία του.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για το πρόγραμμα αυτό δεν έχουν διευθετηθεί εργασιακά και οικονομικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει πλέον να εγγυηθεί το κράτος με εθνικούς πόρους τη συνέχιση της λειτουργίας του.

    Η τρίτη δέσμευση, την οποία εξέφρασε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι άλλη από την προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για εκχώρηση αρμοδιοτήτων με πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε αυτή να συντονίζει πλέον μεταξύ άλλων και θέματα πρόνοιας.

    Συζητώντας με τους κατοίκους ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι λείπει από τη χώρα μας η λειτουργία πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας σε γειτονιές, τα οποία να λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και να συνδέονται με τους άλλους θεσμούς πρόνοιας.

    Επίσης, είπε, ότι τα ΚΑΠΗ πρέπει να συνδεθούν και με άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και να αποκτήσουν τα μέσα, ώστε τα μέλη τους να απολαμβάνουν πολλά κοινωνικά αγαθά και σε αυτό το σημείο τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν οι παραλίες της Αττικής.

    Απαντώντας στην ερώτηση που του έθεσε κάτοικος της περιοχής σχετικά με το ποιος θα εγγυηθεί τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, ο κ. Παπανδρέου έκανε αναδρομή στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 1981 και είπε ότι διάφοροι τότε ρωτούσαν που θα βρούμε τα λεφτά και έλεγαν ότι θα πάρουμε τα κατσίκια και τα πρόβατα των αγροτών.

    "Δεν πήραμε χωράφια, ούτε κατσίκια και πρόβατα από τους αγρότες, πήραμε από τους πιο πλούσιους για να δώσουμε στους πιο φτωχούς. Και αυτό πρέπει και πάλι να κάνουμε, γιατί πλούτος υπάρχει. Τότε, η Ελλάδα ήταν πιο φτωχή, σήμερα υπάρχει πλούτος, όμως τότε φτιάξαμε τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Υγείας, σχολεία, νοσοκομεία, αυξήσαμε τις συντάξεις" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύνταξη που έδωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου στους αγρότες, για να τονίσει στη συνέχεια ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε σύνταξη στις αγρότισσες και οι κυβερνήσεις του ανέβασαν το βασικό μισθό και έδωσαν και 4 εβδομάδες άδεια.

    "Βασική εγγύηση και δέσμευση είναι η μεταφορά σημαντικών πόρων στα μεσαία και φτωχότερα στρώματα. Και όχι όπως κάνει η κυβέρνηση σήμερα να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Αυτό είναι αδικία και εμείς μιλάμε για δίκαιη κοινωνία" είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Καματερό, επισκεπτόμενος τη συνταξιούχο του ΙΚΑ κ. Ελένη Τζιβάνη, η οποία δέχεται τις υπηρεσίες του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι".

    [03] Αλ. Αλαβάνος: «Κύκνειο άσμα του δικομματισμού»

    Περιοδεία στο νομό Ηλείας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Ζαχάρω.

    Με αφορμή την προσχώρηση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι "ίσως βρισκόμαστε μπροστά στο κύκνειο άσμα του δικομματισμού, καθώς σ' αυτές τις εκλογές θα συμπιεστούν τα δύο μεγάλα κόμματα" και συγχρόνως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν "σταθμό στη μετεκλογική πορεία της χώρας".

    Ο ίδιος χαρακτήρισε σοβαρή την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των δυνάμεων της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως αυτό σηματοδοτείται από την προσχώρηση της ΚΟΕ, χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ "δύσκολο εγχείρημα" καθώς δεν υπάρχουν πανομοιότητες θέσεις και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό πρόγραμμα στόχων και παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Γιάννης Γλέζος από τους Ενεργούς Πολίτες, χαρακτήρισε την προσχώρηση της ΚΟΕ στο ΣΥΡΙΖΑ "μήνυμα ισότιμης, χωρίς ηγεμονισμούς, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς συμμετοχής αριστερών δυνάμεων στο ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς να πάρουν μέρος σε μια τέτοια συνεργασία, η οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- πλέον γίνεται σταθερή, μονιμοποιείται και παύει να είναι ευκαιριακή και περιστασιακή.

    Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπανιάς από την ΑΚΟΑ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΚΟΕ υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην πρωτοβουλία για τη συσπείρωση της Αριστεράς, βρέθηκε μαζί με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινούς αγώνες και η σημερινή της προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δυναμική του ενωτικού εγχειρήματος.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στήριξης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των κομμάτων του δικομματισμού, που ακολουθούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε μετεκλογικά σχήματα.

    Εξάλλου, ο Ρούντι Ρινάλντι, εκ μέρους της ΚΟΕ είπε ότι το πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης των πλατύτερων δυνάμεων της Αριστεράς κατά του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού, που επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή ούτε να δώσει χώρο στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επαναληφθεί ένας εσωτερικός εμφύλιος, δεν πρέπει να διαψευσθεί ο κόσμος που βλέπει με θετικό τρόπο τις εξελίξεις στην Αριστερά.

    Τέλος, ο Γιάννης Μπανιάς διευκρίνισε ότι το γεγονός μη επίτευξης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους οφείλεται στο ότι αρνήθηκαν να δεσμευτούν εκ των προτέρων όσον αφορά τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας και επιφυλάχθηκαν μετεκλογικά να συγκαλέσουν έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους, προκειμένου να αποφασίσουν γι' αυτό το ζήτημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 June 2007 - 4:30:22 UTC