Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: «Να τιμωρήσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

  • [01] Α.Παπαρήγα: «Να τιμωρήσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

    Αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων και ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος του ΚΚΕ, τόνισε η γγ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε την κεντρική πολιτική πρόταση του κόμματός της ενόψει των εθνικών εκλογών.

    Η κ.Παπαρήγα είπε ότι "όλοι μαζί από κοινού ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας απόψεις σε ορισμένα ζητήματα να δώσουμε ενιαίο χτύπημα τιμωρίας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".

    Η γγ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της εκλογικής μάχης για να γίνει ένα ρήγμα στον αρνητικό για το λαό συσχετισμό των δυνάμεων, να δημιουργηθεί δυναμική στην πορεία ώστε να παρεμποδίσουμε τη νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων.

    Η κ.Παπαρήγα υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να μετατραπεί η εκλογική μάχη σε ένα βήμα από το οποίο μπορεί να προκύψουν θετικές διεργασίες στο κίνημα και την πολιτική συμμαχιών.

    Με τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε "το ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο βήμα ταυτίζεται με την εμφανή πτώση των δυνάμεων της δικομματικής εναλλαγής ώστε να προκύψει αδύναμη σε ψήφους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του πρώτου και βασικότερου αντιπάλου των δύο κομμάτων και της πλουτοκρατίας, του ΚΚΕ".

    Η κ.Παπαρήγα σημείωσε ότι "ο ενδοτισμός στα ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές περιοχές δεν έχει θέση στο κριτήριο ψήφου γιατί η ψήφος μετράει πανελλαδικά. Η αποχή και λευκή ψήφος ως διαμαρτυρία προς της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με ανοχή σε αυτούς, είναι αξιοποιήσιμη από αυτούς".

    Η κ.Παπαρήγα είπε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πρόκειται να αλλάξουν γιατί έχουν διαμορφωθεί τελεσίδικα. Σημείωσε ακόμη, αναφερόμενη στο Συνασπισμό ότι ασκούμε πολιτική πολεμικής στα κόμματα εκείνα όπως ο ΣΥΝ, που αντιπολιτεύεται το δικομματισμό στο κοινοβούλιο, ενώ στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων και στην τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζεται στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να αποσπάσει ορισμένες θέσεις.

    Η προγραμματική θέση του ΣΥΝ είναι που τον φέρνει κοντά στον έναν από τους δύο στυλοβάτες του συστήματος. Δεν είναι ούτε φερέγγυος ούτε ειλικρινής αντίπαλος του δικομματισμού, είπε η κ.Παπαρήγα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΣΥΝ η κ.Παπαρήγα είπε ότι το κύριο μέτωπο αντιπαράθεσης του ΚΚΕ στρέφεται κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα, όμως σημείωσε, στο κίνημα ασκείται πολεμική και σε εκείνες τις δυνάμεις που μετατρέπονται σε αναχώματα στο ριζοσπαστισμό.

    Η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ, δεν παζαρεύει, δεν συναλλάσσεται πίσω από τις πλάτες του λαού, δεν επιλέγει κανένα από τα δύο κόμματα της δικομματικής εναλλαγής για να συνεργαστεί μαζί του με αντίτιμο τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συντηρητική, αντιλαϊκή στη διαχείρισή της.

    Το ΚΚΕ, σημείωσε η κ.Παπαρήγα συνδυάζει αρμονικά τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων με την πρόταση εξουσίας, που μπορεί να ενώσει την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, την φτωχή αγροτιά, όλους εκείνους που έχουν συμφέρον να φύγουν από τη μέγγενη των αστικών κομμάτων, που θέλουν λαϊκή εξουσία ανεξάρτητα αν συμφωνούν στο ζήτημα του σοσιαλισμού με το ΚΚΕ.

    Η λαϊκή ενότητα και συνεργασία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ο δρόμος για τη χειραφέτηση από την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο. Δίχως εναλλακτική πρόταση εξουσίας δεν μπορεί σήμερα το κίνημα να έχει κατακτήσεις, να επιβάλει παραχωρήσεις είπε, η κ.Παπαρήγα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΛΑΟΣ, η κ.Παπαρήγα είπε ότι οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του συστήματος στηρίζονται και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις για να πετύχουν τους στόχους τους και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα θέλουν να βάλουν στο χέρι τους κομμουνιστές και στην Ελλάδα.

    Και σήμερα πρόσθεσε, που το ΚΚΕ πολιτεύεται καθαρά υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να το βάλουν στο χέρι, είπε η γγ του ΚΚΕ.

    Σε ερώτηση σχετικά με την όξυνση του πολιτικού κλίματος η κ.Παπαρήγα είπε ότι είναι θεμιτό και ωφέλιμο η αντιπαράθεση να είναι καθαρή και οξυμένη, αλλά με βάση τα προβλήματα της χώρας και του λαού, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θέλει οξυμένη αντιπαράθεση γιατί έχει πολιτικές διαφορές με τα άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι είναι άλλο πράγμα οι βρισιές και τα ψέματα, κάτι που το ΚΚΕ απορρίπτει κατηγορηματικά.

    Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στην αστυνομία η κ.Παπαρήγα είπε ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι ατόφιες και είναι πολιτικές και κυβερνητικές. Η γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι το κλίμα αυτό δεν δημιουργήθηκε σήμερα αλλά τα τελευταία 15 με 20 χρόνια, καθώς όπως είπε, έχουμε όξυνση των φαινομένων καταστολής ενώ αναφερόμενη σε δηλώσεις του κ.Πολύδωρα, τον κάλεσε να σταματήσει να σπέρνει συκοφαντίες και να επιρρίπτει ευθύνες δεξιά και αριστερά ή σε κόμματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2007 - 12:30:17 UTC