Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου σε Πέλλα και Θεσ/κη
  • [02] Η Αλ.Παπαρήγα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

  • [01] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου σε Πέλλα και Θεσ/κη

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Κυριακή τον Νομό Πέλλας και την Δευτέρα την Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ο κ.Παπανδρέου, θα μιλήσει σε πολίτικη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Δήμο Μενηίδος (Δημοτικό Διαμέρισμα Άνυδρου) όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής. Τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τις σχολές του ΟΑΕΔ, στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

    Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Βηρυτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βουλευτή, Βαλίντ Είντο, του γιου του, έξι ακόμα ατόμων, και προκάλεσε μεγάλο αριθμό τραυματιών.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, και στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

    Παράλληλα καταδίκασε «κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης του Λιβάνου, της ενότητας του Λιβανικού λαού, μέσω πολιτικών δολοφονιών ή άλλων τρομοκρατικών δράσεων» και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνουμε την δέσμευση μας να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την σταθερότητα, την κυριαρχία, και την πολιτική ανεξαρτησία της χώρας».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου, είχε χθες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσσα, ενόψει της έκτακτης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των Αραβικών χωρών, σήμερα, στο Κάιρο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για το Παλαιστινιακό και τον Λίβανο. Ο Γ. Παπανδρέου, ενημερώθηκε από τον Αμρ Μούσσα, ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών μεταξύ Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Αραβικού Συνδέσμου.

    Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σιμόν Πέρες, στον οποίο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του ως Προέδρου του Ισραήλ. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έχουντ Μπάρακ, για την εκλογή του ως Προέδρου του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ.

    [02] Η Αλ.Παπαρήγα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

    Στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας περιοδεύει σήμερα το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άσκησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε σύσκεψη γυναικών στον Ασπρόπυργο.

    Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως κόμματα της πλουτοκρατίας και πρόσθεσε ότι δεν "υπάρχει πρόβλημα κοινωνικό, δημοκρατικό και πολιτικό, διεθνών σχέσεων, που να μη μυρίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ".

    Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, γιατί όπως είπε, "είναι κόμματα διαμορφωμένα πια, άρα αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει είναι η επιλογή όλων εκείνων των εργαζομένων που ως τώρα πίστεψαν στα κόμματα αυτά ή δίστασαν να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός, έστω για να δοκιμάσουν μια διαφορετική θέση όπως αυτή του ΚΚΕ".

    Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος» τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με πολιτική που ικανοποιεί τις σύγχρονες και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων, των νεότερων ηλικιών, των γυναικών.

    Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για τα νεαρά ζευγάρια η κ. Παπαρήγα επισήμανε:

    1. Η προστασία της μητέρας και του παιδιού, οι ανάγκες του νέου ζευγαριού που θέλει να αποκτήσει παιδί, είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο κρατική. Το ίδιο ισχύει για τις πολύτεκνες οικογένειες και τις μητέρες και πατέρες με παιδιά χωρίς σύζυγο.

    2. Απαιτούνται μέτρα που στηρίζουν την οικογένεια και όχι υποκριτικά μέτρα που αναφέρονται μόνο στο άτομο χωρίς να παίρνουν υπόψη τις συνολικές συλλογικές ανάγκες της οικογένειας και μάλιστα στα πρώτα δύσκολά της βήματα.

    Η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα συμβάλει και στη βελτίωση της ζωής της γυναίκας, στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου τους, αφού με τα σημερινά δεδομένα και καθιερωμένα, το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας πέφτει στις πλάτες της. Απαιτούνται κρατικοί δωρεάν σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων, καθώς και κατβ οίκον στήριξη του νέου ζευγαριού που απέκτησε παιδί, για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματά του. Επίσης, δημιουργία δικτύου κρατικών παιδικών κατασκηνώσεων για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, καθώς και να δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με άνεργο, στις μονογονεϊκές, φτωχές λαϊκές οικογένειες, στους μετανάστες.

    3. Παροχή υπηρεσιών και φροντίδα με κρατική υποδομή και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων κακοποίησης του παιδιού. Βοήθεια σε παιδιά που έχουν δυσπροσαρμοστικούς γονείς ή και επικίνδυνους, οικογένειες με ιδιαίτερα προβλήματα που δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα.

    4. Να καταργηθεί ο νόμος που ανάγει την πορνεία σε επάγγελμα στο όνομα της προστασίας της υγείας, στο όνομα της νομιμοποίησης της παρανομίας, όπως είπε η κ. Παπαρήγα.

    Η πορνεία ανδρών και γυναικών είναι απόδειξη της σήψης και της διαφθοράς της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, αυτό που χρειάζεται είναι να καταργηθούν οι παράγοντες που εκτρέφουν το αντικοινωνικό και απάνθρωπο αυτό φαινόμενο βίας, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 June 2007 - 6:30:14 UTC