Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία στη Βουλή"
  • [02] Πράξη προσφοράς η εθελοντική αιμοδοσία

  • [01] "Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία στη Βουλή"

    Περιοδεία στην Καβάλα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα επισκεφθεί τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπου θα έχει συνάντηση με εργαζόμενους, καθώς και την περιοχή ΒΑΣΟΒΑ όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση δεξαμενών πετρελαίου και συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της εγκατάστασης. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Επίσης, θα επισκεφθεί τη Ν. Πέραμο και θα συναντηθεί με την συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της δημιουργίας Νατοϊκού Λιμανιού

    Χθες, ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το νομό Σερρών.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του παραβρέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Στρυμώνα, στο Νέο Σκοπό, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Κετσετζής του παρουσίασε τα προβλήματα του δήμου και τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Ο Αλέκος Αλαβάνος δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει στο Κοινοβούλιο για την ίδρυση βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή και την ίδρυση Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών οι οποίοι του παρέδωσαν δύο υπομνήματα στα οποία γίνεται αναφορά στα δικαιώματα των αγροτών και στις παρεμβάσεις και τα αναγκαία έργα που απαιτούνται, ώστε να παραμείνουν οι νέοι αγρότες στο νομό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: " τέρμα πια στα αγροτοδικεία, είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική για τους αγρότες".

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Νομαρχιακό Μέγαρο Σερρών καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης στην υπόθεση των ομολόγων λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή έπρεπε να γίνει η διαλεύκανση του σκανδάλου».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μπους υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φέρνει δώρα στα Βαλκάνια αλλά πολλούς τόνους δυναμίτη και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από τις θέσεις του ενώ όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν μέσω του ΟΗΕ.

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του είπε ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην ΕΕ σε δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τελευταία στις δαπάνες σε παιδεία και κοινωνική προστασία.

    Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και τις σχέσεις των δύο κομμάτων ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στην κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι η αριστερά του παρελθόντος είναι αντιπαθητική και απωθητική για τη νέα γενιά. Σε άλλη ερώτησή για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών απάντησε πως δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το θέμα είναι ότι το σύστημα διακυβέρνησης έχει τραυματιστεί οπότε είναι σημαντικό οι εκλογές να βγάλουν μια Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία μέσα στο Κοινοβούλιο.

    Σε ερώτηση για τα σχόλια που τον εμφανίζουν ως ``τον πιο πλούσιο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου`` ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε: «Προέρχομαι από μια αστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το σίγουρο είναι ότι θα βγω από την πολιτική με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες γιατί επέλεξα το δρόμο της αριστεράς. Πάντως αισθάνομαι ήσυχη τη συνείδησή μου».

    Δήλωση Αλαβάνου για τους συμβασιούχους

    "Να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης και να προχωρήσει σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος παραβιάζει και τους στοιχειώδες κανόνες τους οποίους πρώτος αυτός θα έπρεπε να προστατεύει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους.

    Ο κ. Αλ.Αλαβάνος έκανε λόγο για "άκυρη απόφαση του Αρείου Πάγου που στηρίζεται σε μια πλαστή παρουσίαση της σύνθεσης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία δεν ήταν πλήρης. Γεγονός που ουσιαστικά καθιστά άκυρη την απόφαση που πάρθηκε υπό την Προεδρεία του κ. Κεδίκογλου".

    [02] Πράξη προσφοράς η εθελοντική αιμοδοσία

    Η Παγκόσμια Κοινότητα γιορτάζει σήμερα την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ημέρα της ελπίδας και της πανανθρώπινης αλληλεγγύης.

    Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά μια πράξη προσφοράς, είναι πάνω απβ όλα μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Στη συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών, βρίσκουμε την αληθινή ουσία μίας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης. H εθελοντική συνεισφορά αίματος σώζει ζωές.

    Tο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώνει τα χέρια με τους Συλλόγους και τις Ομάδες των Εθελοντών Αιμοδοτών, τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και όλους τους κοινωνικούς εταίρους που εργάζονται ώστε και η χώρα μας να αποκτήσει πλήρη επάρκεια αίματος και να αυξήσει τις τάξεις των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ασφάλειας του Αίματος.

    Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων της 14ης Ιουνίου το Υπουργείο οργανώνει διαφημιστική εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία και προσκαλεί τους πολίτες να προσφέρουν το θείο δώρο της ζωής και της κοινωνικής αλληλεγγύης - το ΑΙΜΑ.

    Φέτος η 14η Ιουνίου αφιερώνεται στην ασφάλεια του αίματος για την προστασία της γυναίκας που γίνεται μητέρα φέρνοντας στον κόσμο τη νέα ζωή.

    Διεθνώς, μισό εκατομμύριο γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γέννας και της λοχίας εξ αιτίας αιμορραγίας και επιπλοκών που επιδεινώνονται από συνυπάρχουσες νοσηρές καταστάσεις όπως η αναιμία, η σηψαιμία, η ελονοσία, το AIDS και άλλες.

    Κατατίθεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, την καθιέρωση περισσότερων ηθικών κινήτρων και προγράμματος κοινωνικής αναγνώρισης των εθελοντών αιμοδοτών και των αιμοδοτικών συλλόγων καθώς και θεσμοθέτηση κώδικα δεοντολογικών αρχών για τους αιμοδότες και τους μεταγγιζόμενους ασθενείς σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Π.Ο.Υ. και των άλλων διεθνών οργανισμών.

    Σχετικά με την θωράκιση της ασφάλειας του αίματος, η καθολική εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος αποτελεί δέσμευση του Υ.Υ.Κ.Α, ο δε διαγωνισμός που διεξάγεται υπό τον έλεγχο Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

    Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα του Υπουργείου για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία και άλλες χρόνιες αναιμίες, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για αναδιοργάνωση του Εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας και η επέκταση του έργου του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης με σκοπό την προστασία των μεταγγίσεων και της δημόσιας υγείας κυρίως από τη μετάδοση λοιμωδών νόσων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2007 - 6:30:15 UTC