Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές
  • [02] Περιοδεία Αλαβάνου σε Σέρρες και Καβάλα
  • [03] Εκατό επίθετα για 1,3 δισ ...ανθρώπους

  • [01] Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές

    Σε συγκέντρωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές», που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του κόμματος, θα μιλήσει το βράδυ, η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

    "Ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να επιστρέψουν ως απαράδεκτα τα «δώρα» που έφερε ο Τζ. Μπους στα Βαλκάνια και ο Ν. Μπερνς στην Ελλάδα", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και σημειώνει πως "οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια - με την προωθούμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, την δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, την προσχώρηση κι άλλων βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ, την επέκταση των αμερικανικών βάσεων και την ένταξη των Βαλκανίων στην αντιπυραυλική ασπίδα - σημαίνουν νέες και μεγαλύτερες απειλές και κινδύνους για τους λαούς".

    Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΚΚΕ, "ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή - διείσδυση και έλεγχο στην περιοχή, δεν διαμορφώνει μόνο το έδαφος για να αναπτυχθούν η αποσταθεροποίηση, η ένταση και ο πόλεμος, αλλά έχει συνέπειες και στο σύνολο της ζωής των λαών της περιοχής. Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος του εισοδήματος και του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

    Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει πως "η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες με την υποστήριξη που παρέχουν στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ" και "οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν το σχέδιο Αχτισαάρι που ανεξαρτητοποιεί το Κόσσοβο, την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την αντιπυραυλική ασπίδα, την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων".

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "αποτελεί αποπροσανατολισμό και καταδεικνύει τη συνενοχή τους καθώς περιορίζουν τη συζήτηση μόνο στο όνομα της ΠΓΔΜ αποκρύβοντας από τον ελληνικό λαό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν και αυτό το κράτος για την προώθηση των γενικότερων σχεδίων τους στην περιοχή. Και αυτό γίνεται ανεξάρτητα από το όνομα".

    Καταλήγοντας το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό "να απορρίψει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτή δεν διαμορφώνεται με βάση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά με βάση τα οφέλη του κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη και την κοινή δράση των λαών των Βαλκανίων για να βάλει φρένο στη συμμετοχή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς".

    Για τις δηλώσεις των κκ Μητσοτάκη και Μπερνς για το "σχέδιο Μάρσαλ"

    "Όσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του «σχεδίου Μάρσαλ» και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα".

    Αυτά αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ με αφορμή τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού και του αμερικανού υφυπουργού των Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς σε εκδήλωση για το Σχέδιο Μάρσαλ.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δικαιολογημένα νιώθουν ευεργετημένοι απβ τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Όσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν, ο ελληνικός λαός που πέρασε τα πάνδεινα από αυτούς, έχει και συγκεντρώνει πείρα. Αυτήν φοβούνται".

    Στο σχόλιό του το ΚΚΕ σημειώνει:

    "Ο Ν.Μπέρνς δικαιολογημένα συνεχάρη τους κυρίους Μητσοτάκη και Σημίτη που ήρθαν σε σύγκρουση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού για να στηρίξουν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ. Δεν προξενεί εντύπωση που οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Ν. Μπερνς. Δείχνει και αυτό κάτι, προπάντων την ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής".

    [02] Περιοδεία Αλαβάνου σε Σέρρες και Καβάλα

    Διήμερη περιοδεία στις Σέρρες και στην Καβάλα, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος ΣΥΝ.

    Σήμερα θα επισκεφθεί το δήμο Στρυμόνα, όπου θα έχει συναντήσεις με αδέσμευτους αγροτικούς συλλόγους και βιοκαλλιεργητές του νομού.Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση.

    Μετά την ομιλία θα περπατήσει στους πεζόδρομους της πόλης των Σερρών και θα επισκεφθεί στέκια νεολαίας.

    Αύριο, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί την Καβάλα.

    Κάθε κόμμα έχει τους αντιπάλους του, για εμάς αντίπαλος είναι το κράτος της νύχτας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο έθεσε το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες και τον αγώνα του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στο ζήτημα αυτό καταπατώνται ακόμα και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι τελικά "θα κερδίσουμε" όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Δήλωση ΣΥΝγια τους συμβασιούχους

    "Το γεγονός ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την Προεδρία του κ. Κεδίκογλου, με ισχνή πλειοψηφία, ανέτρεψε την περυσινή ομόφωνη απόφασή της, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις εντολές της κυβέρνησης, εκθέτει ουσιαστικά το κύρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου", τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του.

    Ο ΣΥΝ καλεί τους συμβασιούχους "να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καθώς οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι σε κατάφωρη αντίθεση με την Οδηγία 99/70 της Ε.Ε. και δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν".

    [03] Εκατό επίθετα για 1,3 δισ ...ανθρώπους

    Η αστυνομία στην Κίνα προσπαθεί επειγόντως να λύσει ένα...παράξενο πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους Κινέζους πολίτες: αυτό των ίδιων επιθέτων σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, το οποίο δημιουργεί σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα και όχι μόνο.

    Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κίνα 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται μόνο εκατό επίθετα! Παράδειγμα: Πάνω από 100.000 άνθρωποι ονομάζονται "Γουανγκ Τάο", με αποτέλεσμα να προκαλούνται τρομακτικά μπερδέματα κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες και στην καθημερινή ζωή των συνονόματων.

    Οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να προσθέσουν στο επίθετο του πατέρα και αυτό της μητέρας, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μέχρι έξι χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν 1,28 εκατομμύρια νέα επίθετα.

    Επίσης, οι Κινέζοι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να αλλάζουν μια φορά μόνο στη ζωή τους το όνομά τους, και όχι αμέτρητες όπως ίσχυε μέχρι τώρα, γεγονός που προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερο κομφούζιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2007 - 6:30:17 UTC