Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θράκη η Α.Παπαρήγα
  • [02] Με τον Πάπα συναντάται ο Τ.Μπούς

  • [01] Στη Θράκη η Α.Παπαρήγα

    Συνεχίζει την περιοδεία της στην Θράκη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το πρωί θα μιλήσει στην Κομοτηνή σε συγκέντρωση γυναικών και το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία.

    Αλ. Παπαρήγα: «Καταδίκη του δικομματισμού»

    «Η καταδίκη του δικομματισμού και η ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο κατέρχεται το Κομουνιστικό Κόμμα στις εκλογές, ένα σύνθημα που ενοχλεί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί η μεν πρώτη θέλει να πείσει ότι έχει σοβαρές διαφορές από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το δεύτερο γιατί παρά την εμπειρία διακυβέρνησης 20 χρόνων θέλει να πείσει ότι είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ με ριζοσπαστικά στοιχεία».

    Με αυτά τα λόγια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από την Καβάλα όπου περιοδεύει σήμερα και αύριο έδωσε το στίγμα της προεκλογικής τακτικής που θβ ακολουθήσει το Κομουνιστικό Κόμμα ενόψει των επικείμενων εκλογών όποτε αυτές γίνουν.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, μετά την επίσκεψή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως είναι σημαντικό για την πολιτική ζωή του τόπου να μη χαθεί άλλη μια τετραετία, «με το δικομματισμό να παραμένει ισχυρός, γιατί αυτό θα σημάνει πολύ χειρότερες καταστάσεις για τα λαϊκά στρώματα. Θα σημάνει αντιλαϊκά μέτρα που θ΄ αντιστοιχούν σε απώλειες τριών και πλέον τετραετιών».

    «Εμείς δεν θ΄ αλλάξουμε τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου, ούτε τις θέσεις μας, ούτε το προφίλ μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ είναι κόμμα μαθημένο σε δυσκολίες και η ιδεολογική τρομοκρατία δεν πιάνει.

    Αναφερόμενη στη ΒΦΛ επισήμανε πως το παρελθόν, το παρόν και το άγνωστο μέλλον της, αρκούν για να αποκαλυφθεί η πραγματική σημασία των συνθημάτων περί ανταγωνιστικότητας, ελεύθερης οικονομίας, μεταρρύθμισης, κοινωνικών διαλόγων.

    Ερωτηθείσα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε: «Εμείς είμαστε εναντίον στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ όπως και εναντίον οποιουδήποτε άλλου που εκτιμούμε με αποδείξεις ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σύμβολα, αλλά κοιτάμε την πολιτική τους. Όλα αυτά που λέγονται έχουν στόχο να συγκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα, να τα πείσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επειδή το ΚΚΕ όπως και η ζωή και η εμπειρία, αποκαλύπτει ότι συμπλέουν, αυτό τους ενοχλεί».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική και αν επηρεάζει αυτό το ΚΚΕ, η Γενική Γραμματέας επισήμανε πως το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται, πως ο στόχος στις εκλογές δεν έχει να κάνει με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, αλλά ότι κριτήριο είναι η μείωση των ψήφων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η αύξηση του ΚΚΕ.

    Όσο για το αν πιστεύει ότι ΚΚΕ απειλείται από το ΛΑΟΣ, είπε πως η μόνη απειλή είναι να μην έχει απώλειες ο δικομματισμός και «παλεύουμε για να έχει απώλειες και αυτό ενοχλεί και όσους έχουν διασυνδέσεις με τα δυο κόμματα. Διεκδικούμε ισοτιμία στην προβολή μέσω των μέσων ενημέρωσης για όλους και όταν δεν τηρείται αυτό αντιδρούμε».

    Σβ ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση και σχετικά με ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες, η κ. Παπαρήγα απάντησε πως το κριτήριο είναι η πολιτική και ότι είτε σταθερή κυβέρνηση είτε κυβέρνηση συνεργασίας αν εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική είναι το ίδιο.

    [02] Με τον Πάπα συναντάται ο Τ.Μπούς

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους θα συναντήσει σήμερα για πρώτη φορά τον Πάπα Βενέδικτυο XVI, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει για τις διαφορές τους όσον αφορά το Ιράκ αλλά και τη συμφωνία τους για το θέμα των αμβλώσεων και της ευθανασίας--που απορρίπτουν.

    'Ομως η συνάντηση του αμερικανού προέδρου και του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ενδέχεται να επισκιασθεί από τις μεγάλες διαδηλώσεις που διοργανώνονται εναντίον της επίσκεψής του στην πόλη. Το θέμα προκάλεσε συγκρούσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Πρόντι και την αντιπολίτευση του Μπερλουσκόνι καθώς η επάρκεια των μέτρων ασφαλείας αμφισβητείται.

    Ο 8οχρονος Βενέδικτος και ο Μπους θα έχουν κατ'ιδίαν συνάντηση διαρκείας 30 λεπτών στο Βατικανό. Ο Μπους είχε δηλώσει σε Ιταλική εφημερίδα ότι έχει την πρόθεση "κυρίως να ακούσει" τον Πάπα. Είχε πει επίσης ότι θέλει να συνομιλήσει με τον Ποντίφηκα για τις αλλαγές στην Κίνα και το μέλλον της Κούβας "μετά τον Κάστρο", εάν το θέλει ο Πάπας.

    Ωστόσο στη Ρώμη αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Μπους, ιδιαίτερα τον πόλεμο στο Ιράκ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους αμερικανούς υπηκόους να αποφύγουν τις διαδηλώσεις προειδοποιώντας ότι "μπορεί να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια". Ήδη, σε πολλά σημεία της πόλης έχουν αναρτηθεί πανώ που αναγράφουν "Όχι στον Μπους, όχι στον Πόλεμο", ενώ στις κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί από τους κυβερνητικούς συμμάχους του Ρομάνο Πρόντι.

    Η αντιπολίτευση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε την κεντροαριστερή κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να κάνει ένα "χλιαρό", στην καλύτερη περίπτωση, καλωσόρισμα στον Μπους. Ο Μπερλουσκόνι, που είχε συσφίξει τις σχέσεις της Ρώμης με την Ουάσινγκτον και είχε εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ, έκανε λόγο για "ντροπή" για την Ιταλία. Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Μπους στην αμερικανική πρεσβεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2007 - 4:30:20 UTC