Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ

  • [01] Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ

    "Εχουμε καιρό ακόμα", απάντησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, σε συνομιλία που είχε μαζί τους εν πτήσει από την Αθήνα στη Σιγκαπούρη, πρώτο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Βιετνάμ.

    Ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χαιρέτησε όλα τα μέλη της αποστολής που τον συνοδεύουν και το απόγευμα (τοπική ώρα) Σιγκαπούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Σελαπάν Ραμανάθαν Νάθαν και συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

    Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είχε μια χρήσιμη συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σιγκαπούρης, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι σε πολύ καλό επίπεδο και σημείωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες να ενισχυθεί η συνεργασία και στο εμπόριο και στη ναυτιλία.

    "Ελπίζω, με την υπογραφή σε σύντομο χρονικό διάστημα, της ναυτιλιακής συμφωνίας πως οι σχέσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Η Σιγκαπούρη είναι βασικός σταθμός για τα ναυτιλιακά συμφέροντα του ελληνικού εμπορικού στόλου", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Σιγκαπούρης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο δε πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας για το Κυπριακό και για το Κόσοβο.

    Ο Πρόεδρος της Σιγκαπούρης που είχε επισκεφθεί πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα του για περισσότερες μέρες και του ζήτησε να στείλει η Ελλάδα εκθέματα στο Μουσείο που κατασκευάζεται εδώ, ώστε οι νέοι της χώρας του να γνωρίσουν την κλασσική Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

    Την Κυριακή θα αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη και το βράδυ θα φθάσει στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και από εκεί στο Ουέλινγκτον.

    Τη Δευτέρα θα καταθέσει στεφάνι στο εθνικό κενοτάφιο και στις 10 θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό κ. Έλεν Κλάρκ και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια στις 12 τοπική ώρα θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης και, αφού επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους Έλληνες ομογενείς, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

    Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Καραμανλής θα φθάσει στο Σίδνεϊ και θα ακολουθήσει δεξίωση, μία ώρα αργότερα από τον γενικό πρόξενο, όπου ο κ. Καραμανλής προβλέπεται να απευθύνει χαιρετισμό.

    Την Τρίτη 22 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, θα παραστεί σε Δοξολογία και στα εγκαίνια συγκροτήματος στον Οίκο Ευγηρίας της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Ελληνικό Κοινοτικό Γηροκομείο και το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Μόρις Ιέμα.

    Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δίγλωσσο Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα και το βράδυ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Καμπέρα, θα μιλήσει σε ομογενείς στο δημαρχείο του Σίδνεϊ.

    Την Τετάρτη, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στην Καμπέρα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ και στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση.

    Αργότερα θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης Κέβιν Ρούντ, θα καταθέσει στεφάνι στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο παρουσία βετεράνων και το βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία θα απευθύνει χαιρετισμό σε ομογενείς της Καμπέρας.

    Την Πέμπτη το πρωί ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στην Αδελαΐδα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Μάικ Ραν και τον δήμαρχο Μάικλ Χάρμπισον.

    Το μεσημέρι σε δεξίωση για την ομογένεια, θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μελβούρνη, όπου και πάλι σε δεξίωση για την ομογένεια θα μιλήσει.

    Την Παρασκευή θα επισκεφθεί σχολείο, την ελληνική συνοικία στο Οουκ Λέικ και ακολούθως θα συναντηθεί με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Στιβ Μπράξ καθώς και στελέχη της Αντιπολίτευσης.

    Στις 7 το βράδυ τοπική ώρα θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση για την Ομογένεια (Ρόαντ Λάβερ Αρένα).

    Το Σάββατο 26 Μαΐου θα αναχωρήσει από τη Μελβούρνη για το Ντάργουιν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτειακή πρωθυπουργό Κλέρ Μάρτιν, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε ομογενείς σε δεξίωση που παραθέτει η πολιτειακή πρωθυπουργός στο χώρο της Καλυμνιακής Αδελφότητας.

    Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει από το Ντάργουιν και θα φθάσει στο Ανόι του Βιετνάμ, που είναι και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του.

    Την Κυριακή, 27 Μαΐου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων και στεφάνι στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ.

    Το πρωί θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ Γκουέν Ταν Ντουνγκ, στη συνέχεια θα υπογραφεί τουριστική συμφωνία και θα γίνουν δηλώσεις.

    Μετά το επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός στον κ. Καραμανλή, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Γκουέν Μινχ Τριέτ. Στις 4 τοπική ώρα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα και αναμένεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 May 2007 - 6:30:12 UTC