Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    "Σήμερα, εδώ χτυπάει η καρδιά του ελληνικού λαού, η καρδιά της Ελλάδας που αναζητά την ελπίδα του άλλου δρόμου. Μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική κρίση ο ελληνικός λαός απαιτεί νέα πορεία. Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, είμαστε έτοιμοι για τον άλλο δρόμο με εγγύηση το πρόγραμμα μας, είμαστε έτοιμοι για την νίκη των εκλογών" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κηρύσσοντας την έναρξη του διήμερου προγραμματικού συνεδρίου του Κινήματος.

    Στις εργασίες του Συνεδρίου, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Φαλήρου, μετέχουν 5500 σύνεδροι.

    Θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Συνεδρίου και 11 θεματικών ομάδων, οι δε εργασίες θα ολοκληρωθούν με τον τελικό λόγο του κ. Παπανδρέου το Σάββατο.

    Ο Νίκος Αθανασάκης αναφέρθηκε στον κύκλο διαλόγου που διεξήχθη τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου ως «πρωτόγνωρη» και υπογραμμίζοντας ότι το ερώτημα «πού είναι οι θέσεις σας» που απευθυνόταν, κυρίως από την κυβέρνηση προς το ΠΑΣΟΚ,τώρα πρέπει να απευθύνεται στην κυβέρνηση.

    «Το θέμα δεν είναι τι θα πεί η ΝΔ. Είναι η αναξιοπιστία της σε σχέση με όποια προηγούμενη δέσμευσή της πριν τις προηγούμενες εκλογές»,πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης.

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η «πορεία προς τον λαό» θα συνεχιστεί και μετά το συνέδριο του κόμματος,έτσι ώστε «να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην λαϊκή εντολή» και σημείωσε ότι «ανοίγει ένας νέος κύκλος για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα,σταθμός στον οποίο είναι οι εκλογές».

    Ο Νίκος Αθανασάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα προηγήθηκαν την περασμένη τριετία, τονίζοντας με έμφαση ότι «κάναμε πράξη το σύνθημα,αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε ξανά την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι σε αυτή την πορεία, το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό και με βάση αυτήν πορεύεται.

    Κληθείς να εκτιμήσει το χρόνο των εκλογών,ο Νίκος Αθανασάκης είπε ότι «δεν μπορώ να κάνω τον μάντη, εμείς θέλουμε οι εκλογές να γίνουν τώρα θεωρώντας ότι αυτό είναι ανάγκη για τη χώρα», έκανε δε λόγο για «κυβέρνηση που βρίσκεται σε προφανή σύγχιση, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί, υποθέτω, τα πράγματα, αλλά χωρίς να κάνει και τίποτα».

    «Το τι θα κάνει αφορά τον ίδιο, την παράταξή του και την ηττοπάθεια που προφανώς τους διακατέχει ήδη»,πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης.

    «Αν το όποιο ομόλογο έχει αποτιμηθεί για παράδειγμα στο 87, αγοράζεται από τα ταμεία στο 100 και η τράπεζα προσφέρεται να το επιστρέψει στο 102,αντιλαμβάνεσθε ότι δεν είναι το +2, αλλά το -13, γιατί με την τιμή αποτίμησης της μέρας της αγοράς του γίνεται η σύγκριση»,είπε ο κ. Αθανασάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει στην δημοσιότητα, ως οφείλει, τις συμβάσεις όλων των ομολόγων».

    «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο»,ήταν η απάντηση του κ. Αθανασάκη όταν εκλήθη να σχολιάσει την προσφορά της συλλογής όπλων του Ανδρέα Παπανδρέου, εκ μέρους της κ. Δήμητρας Λιάνη, στο Πολεμικό Μουσείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2007 - 12:30:17 UTC