Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Δ.Σιούφα για την Ενέργεια

  • [01] Επαφές Δ.Σιούφα για την Ενέργεια

    Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, με θέμα "Γεφυρώνοντας το ενεργειακό χάσμα".

    Ο υπουργός Ανάπτυξης θα είναι εισηγητής την πρώτη ημέρα της συνόδου αναπτύσσοντας το θέμα "Ενισχύοντας τη μακροχρόνια ενεργειακή ασφάλεια".

    Ο κ. Δ.Σιουφας έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του υπουργούς στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

    "Η Ελλάδα χρειαζόταν μια πραγματικά κοινωνική πολιτική και όχι παροχές που μοιράζονται προεκλογικά και εξανεμίζονται μετεκλογικά. Αυτή είναι η στρατηγική μας" δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εξηγώντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που αποτελεί "το πιο βαρύ κοινωνικό πρόβλημα που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    "Έχουμε ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Η ανεργία μειώθηκε κάτω από το 9% και η απασχόληση ξεπέρασε το 61%" επισημαίνει ο κ. Σιούφας, που μέσω της συνέντευξής του καλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου να συμφωνήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε "να ενισχύεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και στις προσεχείς εκλογές". Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με χρονοδιάγραμμα τετραετίας και απορρίπτει την εκτίμηση ότι θα προκύψει πεντακομματική Βουλή μετά τις εκλογές. "Η Νέα Δημοκρατία επανακτά στο ακέραιο τη συσπείρωσή της και ενισχύει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις της" αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σιούφας, συμπληρώνοντας: "Από το Μάρτιο του 2004 έως σήμερα είναι διαρκώς πρώτη πολιτική δύναμη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κ. Καραμανλή και εναποθέτουν την εκπλήρωση των προσδοκιών τους στη Νέα Διακυβέρνηση. Ξέρουν πολύ καλά ότι παρά τις δυσκολίες δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι αμοιβαία".

    Ερωτώμενος για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ο κ. Σιούφας ανέφερε μεταξύ άλλων τη Φορολογική μεταρρύθμιση, το πλαίσιο για συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τον Αναπτυξιακό Νόμο, τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό των Τραπεζών, την αξιολόγηση στο χώρο της Παιδείας, το πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αλλά και μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2007 - 6:30:17 UTC