Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τα Ταμεία»

  • [01] «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τα Ταμεία»

    Για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω μη εφαρμογής του νόμου σε σχέση με επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ.Δαμανάκη, σύμφωνα με το Ν. 1308/2005 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπεται ότι "η διαφορά μεταξύ ανώτατης ασφαλιστικής τιμής και της καθαρής τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος που αποδεδειγμένα διατέθηκε σε ασφαλισμένους κάθε ασφαλιστικού ταμείου και τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κατά το προηγούμενο έτος, όπως οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επιστρέφεται από τις φαρμακευτικές εταιρίες σε κάθε δικαιούχο ασφαλιστικό ταμείο, με μέριμνα και ευθύνη αυτού", κάτι που δεν εφαρμόζεται με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης επί 18 μήνες.

    Ο κ.Πρωτοπάπας, αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, έκανε λόγο για "έσχατο όριο εξευτελισμού της κυβέρνησης να μην μπορεί να πάρει από τις φαρμακευτικές εταιρίες τα χρήματα που προβλέπονται για τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ούτε οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν αρνηθεί". Τα υπουργεία Κοινωνικής Απασχόλησης και Υγείας δεν πιέζουν και δεν μπορούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία που ή ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, πρόσθεσε.

    Το ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε απαντήσεις και για τις διαδικασίες και το χρόνο των ασφαλιστικών καλύψεων του εμβολίου του τραχήλου της μήτρας και των δαπανών εφαρμογής των μεθόδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εξωσωματικής), που έχουν εξαγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. "Είναι απαράδεκτο να κωλυσιεργούν τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Απασχόλησης και να εμπαίζονται οι ασφαλισμένοι, στο θέμα βασικών δικαιωμάτων τους, τόσο για παροχές υγείας, όσο και ειδικά για θέματα πρόληψης, που είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή αντιμετώπισης της ασθένειας", σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επίσης κακοδιαχείριση στο ΙΚΑ, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το ΙΚΑ εφήρμοσε μονομερώς μόνο σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων την υπουργική απόφαση που προέβλεπε έκπτωση κατά 20% στην προμήθεια ακριβών υλικών, όπως είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όχι όμως και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    Όπως είπε η κ.Δαμανάκη, οι πληροφορίες που έχει το ΠΑΣΟΚ και που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι το ΙΚΑ δεν είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις. "Βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και, κατά συνέπεια, η διοίκηση του ΙΚΑ -και η παλαιότερη και η σημερινή και κυρίως διαχρονικά το Υπουργείο Απασχόλησης- έχουν σοβαρή ευθύνη για την απόλυτη χειροτέρευση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας. Θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία στη συνέχεια. Σταδιακά θα έρθουν όλα στο φως που έχουν σχέση με το ΙΚΑ", ανέφερε η κ.Δαμανάκη.

    Αναφερόμενη στο ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων και των επενδύσεων σε δομημένα ομόλογα, με αφορμή την "Marfin που προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει -και μάλιστα με τις προμήθειες- το αμαρτωλό ομόλογο στα Ταμεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων", η κ.Δαμανάκη επισήμανε ότι 14 ακόμη ταμεία αγόρασαν τα ίδια ομόλογα με το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήληλων.

    Πρόεδρος στο Ιδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ο Κ. Λαλιώτης

    Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στην ενεργό πολιτική δράση ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Κώστας Λαλιώτης τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου", αλλά όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Κινήματος και ο ίδιος ο κ.Λαλιώτης θα έχει καθημερινή παρουσία και δράση στο πολιτικό, επικοινωνιακό και προγραμματικό σχεδιασμό του Κινήματος ενόψει και των εκλογών.

    Επίσης θα συμμετέχει ως μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινημάτος.

    Ανακοινώνοντας την τοποθέτηση του κ.Λαλιώτη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με γνώση και εμπειρία, με τον οποίο δούλεψαν μαζί "μια ολόκληρη ζωή". Εναν άνθρωπο που έζησε όλες τις κρίσιμες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Με την τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη, πρόσθεσε, δίνουμε μια νέα πνοή στο Ίδρυμα, το οποίο αποκτά μια νέα δυναμική και θα έχει σχέση με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.

    Ο Κώστας Λαλιώτης, πρόσθεσε,θα είναι κοντά μας σε όλες τις πολιτικές μάχες που έρχονται για το μέλλον της χώρας και τη νέα πορεία της.

    Ο Κώστας Λαλιώτης χαρακτήρισε εξόχως τιμητική την πρόταση που του έγινε, ''η οποία είχε αυτονόητα θετική απάντηση καθώς ήταν και πράξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του''.

    Δεν πρόκειται, τόνισε, για πρόταση τιμητικής αποστρατείας, αλλά για πρόταση διαρκούς τιμητικής και συμβολικής στράτευσης.

    Εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της εκλογικής μάχης, καθώς όπως τόνισε, διαμορφώνεται μια νέα πλειοψηφία η οποία προστίθεται στα 3 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.

    Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Βαβέλ, ξέπνοη και θαμπή, προσθέτοντας πως ότι καλό είχε να δώσει, το έδωσε. Πρόσθεσε, τέλος, ότι η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία σωρρεύει αδιέξοδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2007 - 14:30:19 UTC