Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγνωρίζεται από την ΕΕ η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [02] Ημέρα της Ευρώπης

  • [01] Αναγνωρίζεται από την ΕΕ η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Για τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.

    Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι "αναγνωρίζεται η μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα και η μείωση του ελλείμματος από 8% σε κάτω από 3% του ΑΕΠ". Η μείωση αυτή θεωρείται διατηρήσιμη υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι "αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η δυναμική πορεία ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας σημειώνοντας πως πρόκειται για επιτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής".

    Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν στη ΕΕ οι σχετικές διαδικασίες για να βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος μετά και τις δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος Επίτροπος.

    Ο υπουργός οικονομίας υπογράμμισε ότι οι καταστροφολογικές προβλέψεις που είχαν γίνει αποδείχτηκαν εκτός τόπου και χρόνου, σημείωσε ότι η Ελλάδα αποκτά αξιοπιστία και κύρος και τόνισε πως τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα πρέπει να ικανοποιεί και όλες τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

    Στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής συζητήθηκαν και θέματα έρευνας και τεχνολογίας, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

    Ο κ.Σιούφας τόνισε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης θα φέρουν σύντομα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία ώστε η χώρα να πορευθεί δυναμικά και να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό τον τομέα. Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η κυβερνητική επιτροπή στηρίζει τις προτάσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλής τον καθηγητή Φώτη Καφάτο και τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συμμετέχει στην έκδοση της ''πράσινης βίβλου ''για την έρευνα και την τεχνολογία καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

    Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν και άλλα ερευνητικά κέντρα εκτός από τα δύο που προωθούνται άμεσα στην Πάτρα και στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα προωθούνται πέντε πόλοι καινοτομίας από το Γ΄ΚΠΣ ενώ θα προωθηθούν ακόμα οκτώ από το Δ'ΚΠΣ.

    [02] Ημέρα της Ευρώπης

    Στις 8 Μαΐου 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε τη δημιουργία μιας οργανωμένης Ευρώπης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών της.

    Η πρόταση αυτή, γνωστή ως "Δήλωση Σουμάν", θεωρείται ως η απαρχή γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στη σημερινή "Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Σήμερα η 9η Μαΐου έχει γίνει σύμβολο ως Ημέρα της Ευρώπης, το οποίο μαζί με τη σημαία, το έμβλημα, τον ύμνο και το ενιαίο νόμισμα εκπροσωπεί την πολιτική οντότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2007 - 12:31:03 UTC