Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή με επίκεντρο την Ανάπτυξη
  • [02] Περιοδεία Αλαβάνου σε Κοζάνη και Καστοριά
  • [03] Στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές
  • [04] Κόμμα "ζωντανών-νεκρών" στην Ινδία

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή με επίκεντρο την Ανάπτυξη

    Με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης θα ασχοληθεί η Κυβερνητική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Συνεργασία με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η κα Πετραλιά, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση ανάφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη νέα τουριστική περίοδο. Η υπουργός σημείωσε ότι η τουριστική περίοδος «φέτος άρχισε νωρίτερα και πιο δυνατά» και επισήμανε ότι «αυτό σημαίνει εγρήγορση και κινητοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, γιατί οι οιωνοί είναι πολύ καλοί και για φέτος».

    «Θεωρώ ότι θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά, όπου θα έχουμε αυξημένη κίνηση κατά το καλοκαίρι - και όχι μόνον - αλλά και αυξημένο τουριστικό συνάλλαγμα. Όπως έχω πει και άλλες φορές, ο Τουρισμός δίνει πάνω από 1 δισ. ευρώ το μήνα στην εθνική οικονομία. Είμαι βέβαια ότι φέτος θα δώσει περισσότερα», ανάφερε η Πετραλιά.

    Η υπουργός σημείωσε ότι ο συντονισμός του Υπουργείου Τουρισμού με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν αποφέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και κατέληξε: «Το μήνυμά μας για τη φετινή τουριστική χρονιά είναι: "Περιβάλλον ασφαλές, φιλικό και καθαρό», που σημαίνει ασφάλεια στη διαμονή, φιλοξενία και ποιότητα στις υπηρεσίες".

    Η κα Πετραλιά, απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει να συντομευθούν οι εκλογές σημείωσε ότι θεωρεί πως «η εκλογολογία θέτει τη χώρα στη νεκρή ταχύτητα, ενώ είναι ζωτική ανάγκη να τρέξουμε με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς», ενώ αναφερόμενη στην προοπτική της άρσης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα. Μην τα συνδυάζουμε με τις εκλογές. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Θα έλεγα ότι μας προτρέπει στο να δουλέψουμε, ακόμη περισσότερο, μέχρι την ώρα των εκλογών».

    [02] Περιοδεία Αλαβάνου σε Κοζάνη και Καστοριά

    Διήμερη περιοδεία στην Κοζάνη και στην Καστοριά, πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Σήμερα θα επισκεφθεί τον Δήμο Βελβεντού, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς και τον οικισμό της Ποντοκώμης, όπου οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις απέναντι στη ΔΕΗ με αιτήματα την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και την μετεγκατάσταση του οικισμού. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και το βράδυ πολιτική συγκέντρωση.

    Αύριο ο κ. Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Καστορίας και θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές του ΤΕΙ της πόλης.

    [03] Στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές όλης της χώρας. Οι κάλπες στις περισσότερες σχολές ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ. Βασικός αντίπαλος αντίπαλος όλων των παρατάξεων και φέτος είναι η αποχή.

    Οι εκλογές διεξάγονται στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής για την ψήφιση του νομου-πλαισίου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Πάντως, ούτε και φέτος οι παρατάξεις αναμένεται να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα

    [04] Κόμμα "ζωντανών-νεκρών" στην Ινδία

    Ένας χωρικός στη βόρεια Ινδία κατεβαίνει στις τοπικές εκλογές έχοντας ως στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των "ζωντανών νεκρών", των ανθρώπων που έχουν ανακηρυχθεί επισήμως... πεθαμένοι από απατεώνες συγγενείς τους που εποφθαλμιούσαν την περιουσία τους.

    Ο Λαλ Μπιχάρι, ο οποίος έχασε την κληρονομιά του πατέρα του εξαιτίας ενός θείου του, ίδρυσε το 1980 την "Ένωση των Νεκρών" που μάχεται για τα δικαιώματα των χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης από τους συγγενείς τους. Στις εκλογές που διεξάγονται στο Ουτάρ Πραντές, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

    Το 1976 ένας θείος του, σε συνεργασία με διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους, πλαστογράφησε το μητρώο του χωριού του και ανακήρυξε τον Μπιχάρι νεκρό ώστε να καρπωθεί την κληρονομιά του. "Μόλις το 1994 κατάφερα να αποδείξω ότι είμαι ζωντανός", δηλώνει ο 52χρονος χωρικός.

    Όπως υποστηρίζει, περίπου 3.000 άτομα δίνουν δικαστική μάχη σε όλο το κρατίδιο για να αποδείξουν πως... δεν έχουν πεθάνει.

    Το 1980 ο Μπιχάρι πρόσθεσε τη λέξη "Μριτάκ", που σημαίνει "νεκρός" στο επίθετό του. Έβαλε μάλιστα τη σύζυγό του να καταθέσει αίτηση για σύνταξη χηρείας ενώ αργότερα απήγαγε έναν εξάδελφό του ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες και επομένως να αποδείξει δια της πλαγίας οδού ότι ζει! "Όμως δεν έγινε τίποτα γιατί οι συγγενείς κατάλαβαν το σκοπό μου και γνώριζαν πως η ζωή του εξαδέλφου μου δεν κινδύνευε", πρόσθεσε ο πρώην... νεκρός υποψήφιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2007 - 4:30:25 UTC