Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] " Μέγας στόχος παραμένει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"
  • [02] "Ετοιμοι να κυβερνήσουμε με αίσθημα ευθύνης"

  • [01] " Μέγας στόχος παραμένει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα την Αρχαία Αγορά, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. κ. Χρ. Ζαχόπουλο.

    Μετά την επίσκεψη, ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Πριν από λίγες εβδομάδες, επέστρεψαν στην Ελλάδα και εκτίθενται στη Στοά του Αττάλου οι έξι οινοχόες του 5ου αιώνα, οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

    Μέρα με τη μέρα, η σοβαρή, η μεθοδική προσπάθεια για τη διεκδίκηση και τον επαναπατρισμό στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που βρίσκονται σε ξένα μουσεία ή ιδιωτικές συλλογές, παράγει - και θα συνεχίσει να παράγει - απτά αποτελέσματα.

    Και βέβαια, ο μεγάλος στόχος παραμένει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του οποίου προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς, είμαι βέβαιος ότι θα προσθέσει νέα, ισχυρότατα επιχειρήματα στην προσπάθεια αυτή».

    [02] "Ετοιμοι να κυβερνήσουμε με αίσθημα ευθύνης"

    Η χώρα έχει εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης ακυβερνησίας, καθώς η κυβέρνηση "παραπαίει κάτω από το τεράστιο βάρος του σκανδάλου των ομολόγων", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του κόμματος για την υγεία, στο πλαίσιο του διαλόγου ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε και πάλι λόγο για οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας, οι "εγκέφαλοι" και οι "βασικοί ένοχοι" του οποίου "βρίσκονται στις υψηλές καρέκλες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας". Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίσθηκε στη Βουλή αμετανόητος, επιμένοντας στη συγκάλυψη και συνεχίζοντας να συκοφαντεί το παρελθόν. Ο κ. Καραμανλής, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "προσπαθεί να ξεφύγει λέγοντας κατάμουτρα ψέματα στη Βουλή και στο λαό".

    Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε ματαιοπονία την προσπάθεια του πρωθυπουργού και του καταλόγισε ευθύνες για το ότι, τρία χρόνια, δεν έκανε τίποτα για το ασφαλιστικό σύστημα, προσθέτοντας ότι κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη ΝΔ για να λύσει το ασφαλιστικό.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της υπόθεσης των Ταμείων και θα του αποδοθεί στις εκλογές που έρχονται.

    Τέλος αναφερόμενος σε όσα είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, δήλωσε ότι η παράκληση των υπουργών να απελευθερωθούν από "την αγγαρεία και την ποινή που εκτίουν", θα ικανοποιηθεί στις επόμενες εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 May 2007 - 10:30:25 UTC