Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο και τον υφυπουργό Αλ. Κοντό θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε μια καλύτερη προοπτική σε κάθε πολίτη όπου και αν αυτός ζει. Κι αυτό θα το κάνουμε με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σκοπός των οποίων είναι να βάλουμε τέλος στην παθογένεια του χθες, τόνισε, μεταξύ άλλων μιλώντας στους κατοίκους της Κάσου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Τόνισε δε ότι το μήνυμά μας για τη σημερινή ημέρα είναι ξεκάθαρο: Επιδιώκουμε πολιτικές για δυναμική και ισόρροπη ανάπτυξη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιφέρειας.Αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού στους αγώνες των εργαζομένων που τιμούμε σήμερα, είπε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε πως δεν υποχωρούμε και δεν υπαναχωρούμε.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας για τα οποία, όπως τόνισε, κυριαρχούσε η αντίληψη ότι τίποτα δεν γίνεται.

    Είναι βαριά η κληρονομιά, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά τόνισε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται δεν πρόκειται να σταματήσουν.

    Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, είπε ότι ήδη υπάρχουν αξιοσημείωτα και μετρήσιμα αποτελέσματα που δικαιώνουν αυτή την πολιτική, επισημαίνοντας ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη όλης της χώρας με βάρος στην περιφερειακή πολιτική. Στάθηκε μάλιστα στο Δ' ΚΠΣ από το οποίο το 80% των πόρων, που συνολικά υπολογίζονται σε 36 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια, θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια.

    Ειδικές αναφορές έκανε, επίσης, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στις μετακινήσεις και στις μεταφορές των προϊόντων, χαρακτηρίζοντάς τες σαν από τα σημαντικότερα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και λέγοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων αυτών αποτελούν βασική προτεραιότητα της πολιτικής της κυβέρνησης.

    Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κανένας δεν ισχυρίζεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

    Ξεκίνησε, όμως, η αντίστροφη μέτρηση για τη λύση τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρυθμοί θα είναι ακόμα πιο έντονοι τα επόμενα χρόνια. Προχωράμε με το βλέμμα στην ελληνική περιφέρεια και στα απομακρυσμένα νησιά, όπως η Κάσος, είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το έργο της κατασκευής του λιμανιού της Κάσου θα δημοπρατηθεί στις 12 Ιουνίου.

    Το έργο αυτό βρίσκεται σε εκκρεμότητα 27 χρόνια και θεωρείται βασικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού.

    Θερμή υποδοχή των κατοίκων προς τον πρωθυπουργό

    Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι στον πρωθυπουργό, ο οποίος έφθασε στο νησί, επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού "Κάσος", συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχθηκαν στο λιμάνι με μαντινάδες και τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι τήρησε παλαιότερη υπόσχεσή του και προχώρησε τη δημοπράτηση της κατασκευής λιμανιού στο νησί, που θεωρείται έργο ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας.

    Μετά την άφιξή του στο νησί, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού,ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυσή τους.

    Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης,ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαλληνάκης, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο νομάρχης Δωδεκαννήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τα νησιά ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο,υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση θα δώσει ακόμη περισσότερο βάρος στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

    Ακολούθως ο πρωθυπουργός, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου. Η ανακήρυξη έγινε με το σκεπτικό ότι ο κ.Κ. Καραμανλής δρομολόγησε την επίλυση του σημαντικού προβλήματος του λιμανιού του νησιού,έργο το οποίο λιμνάζει εδώ και 27 χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τη Ρόδο και από εκεί θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Το ταξίδι πρός την Κάσο

    Στη γέφυρα της κανονιοφόρου "Κάσος" πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Κάσο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Το ταξίδι από το Σκαραμαγκά μέχρι το νησί διήρκησε 14 ώρες και ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε με τα μελη του πληρώματος, φωτογραφήθηκε μαζί τους και συνέφαγε στην τραπεζαρία.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Χηνοφώτης, ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Γούσης, ο αρχηγός Στόλου κ. Χωριανόπουλος.

    Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για τον εορτασμό των Θεοφανείων το 1999, ότι θα δοθεί το όνομα της Κάσου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2005 δόθηκε το όνομα "Κάσος" σε κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σημειώνεται πως στις 12 Ιουνίου υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του λιμανιού της Κάσου και έτσι ο πρωθυπουργός υλοποιεί μια δέσμευσή του προς τους κατοίκους του νησιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2007 - 4:30:14 UTC