Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς
  • [02] Στη Χαλκίδα αύριο η Αλ.Παπαρήγα
  • [03] Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για Γκίνες

  • [01] Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

    Η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τις συναλλαγές σε ομόλογα θα είναι το κυρίαρχο αίτημα των συνδικάτων στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στα σημερινά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς. Αλλα αιτήματα των εργαζομένων είναι η αντίθεση στις μορφές μερικής απασχόλησης, μαύρης και άτυπης εργασίας, η προστασία του εισοδήματός, η σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η μείωση της ανεργίας και η διασφάλιση των εργατικών κατακτήσεων.

    Η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί με συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, ενώ στην Αθήνα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίο Άρεως στις 11:00 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Το πρωί το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε θα καταθέσει στεφάνι, στο μνημείο εκτελεσθέντων στην Καισαριανή. Κατά την σημερινή ημέρα, τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα και στις ΔΕΚΟ, όσο και στον Δημόσιο Τομέα δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία.

    Ειδικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα υπάρχει καθολική συμμετοχή του ΗΣΑΠ. Το Μετρό θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 5:00π.μ - 8:00π.μ, το Τραμ από τις 6:00π.μ - 8:00π.μ και από τις 8:00μ.μ - 10:00μ.μ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν ο ΗΛΠΑΠ από 11:15 έως 15:15 και τα ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) από έναρξη βάρδιας έως 07:30πμ και από 22:30μμ έως τη λήξη βάρδιας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι για την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση.

    Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος (στις 10:30) και θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

    ΝΔ - Λ.Ζαγορίτης

    Ο γραμματέας της ΚΕ της ΛΔ Λ.Ζαγορίτης σε μήνυμά του αναφέρει ότι "η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τις δίκαιες αμοιβές, την καλύτερη ποιότητα ζωής, την εγγύηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων".

    "Οι προκλήσεις της νέας εποχής, μας καλούν να εργαζόμαστε διαρκώς για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την εξουδετέρωση της φτώχειας, την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θέτουν επιτακτικά, την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για πολιτικές που εγγυώνται ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον. Η δικαίωση κάθε πολιτικής, περνά μόνο μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι την μετακύλισή τους στο μέλλον. Οι κοινωνίες που δεν τολμούν, είναι καταδικασμένες να ζουν με τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν", προσθέτει.

    ΠΑΣΟΚ

    Tο ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί όλους τους Έλληνες να συστρατευτούν στον αγώνα για την δημιουργία μιας Δίκαιης Κοινωνίας, μιας Δυνατής Ελλάδας.

    "Καλούμε όλους τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες να συμπορευθούν μαζί μας για την οικοδόμηση μιας Νέας Κοινωνικής Συμφωνίας, με την οποία θα μπορέσουμε, μαζί με το λαό, για το λαό, να πραγματοποιήσουμε με σιγουριά τις μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η χώρα μας.

    Πυρήνας της Προγραμματικής Πρότασης του ΠΑΣΟΚ, είναι η αντιμετώπιση των τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων, που πλήττουν ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που στο επίκεντρο του έχει τον άνθρωπο και επενδύει στην γνώση και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.Στόχος μας, η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων, που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται μια νέα πορεία διαφάνειας, δικαιοσύνης και ευημερίας για τη χώρα και τους πολίτες".

    ΚΚΕ

    Η ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά της καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους, Ελληνες και αλλοδαπούς, να τιμήσουν την Πρωτομαγιά του 2007, τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, "σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία της ταξικής και πολιτικής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

    "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι. Έχουν τον ίδιο στόχο: υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η διαφορά τους βρίσκεται μόνο στο ποιος θα έχει την κυβέρνηση. Σας κοροϊδεύουν προκλητικά όταν λένε πως ενδιαφέρονται για εσάς, ότι θέλουν « δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», να σταματήσει η κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι και οι δυο συνεργοί για όλα όσα εσείς πληρώνετε", προσθέτει το ΚΚΕ, που καλέι σε αποδυνάμωση του δικομματισμού και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

    ΣΥΝ

    Η ΚΠΕ του ΣΥΝ στο μήνυμά της αναφέρει ότι "η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης - τιμής - αγώνων για μια κοινωνία ελευθερίας - ισότητας - δικαιοσύνης - αλληλεγγύης για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση. Ο φετινός γιορτασμός θα γίνει μέσα στις συνθήκες αποκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου των «δομημένων» ομολόγων αλλά και της διαχρονικής λεηλασίας της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις και από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα".

    "Στη χώρα μας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να προωθεί τις σκληρές αντεργατικές πολιτικές και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συναινεί στα βασικά μαζί της, οι εργαζόμενοι δέχονται βαριά πλήγματα σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των μισθών τους, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την πλήρη και σταθερή απασχόληση που αντικαθίσταται από τη μερική, την προσωρινή και την ελαστική. Την ίδια στιγμή, δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες ξεπουλιόνται στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα", προσθέτει ο ΣΥΝ.

    [02] Στη Χαλκίδα αύριο η Αλ.Παπαρήγα

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στη Χαλκίδα.

    Στις 8 το πρωί θα επισκεφθεί τα Τσιμέντα Χαλκίδας και θα εχει συνάντηση με το σωματείο και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων.

    Τρείς ώρες αργότερα θα επισκεφθεί το ΤΕΙ στα Ψαχνά και θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της σχολής.

    Στις 12:00 το μεσημέρι θα μιλήσει σε εκδήλωση- συζήτηση στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ με θέμα: «Αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση - η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση».

    [03] Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για Γκίνες

    Ο Μάιος έφτασε από σήμερα στο Ηράκλειο καθώς μπροστά από το Δημαρχείο ένα τεράστιο στεφάνι με περισσότερα από 20.000 λουλούδια, έκανε την εμφάνισή του, με τη συμβολή του συλλόγου ανθοπωλών Ν. Ηρακλείου.

    Το στεφάνι έχει διάμετρο 18 μέτρα, ζυγίζει πάνω από 1,5 τόνο και διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες, ενώ για το στόλισμά του εργάστηκαν περίπου 30 άτομα.

    Το εντυπωσιακό κατασκεύασμα υψώθηκε με γερανό μπροστά από τη Λότζια και αμέσως έσπευσαν να το φωτογραφίσουν δεκάδες περαστικοί και τουρίστες.

    Εντυπωσιασμένος δήλωσε και ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, καθώς η κίνηση αυτή του συλλόγου ανθοπωλών - καταστηματαρχών του Ηρακλείου, συμβάλει στη διαφήμιση του τόπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2007 - 8:30:18 UTC