Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Γεωστρατηγική αναβάθμιση του Εβρου"

  • [01] "Γεωστρατηγική αναβάθμιση του Εβρου"

    Για την πορεία και τα οφέλη της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και κοινωνικούς και παραγωγούς φορείς του νομού Έβρου, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τ.Νεράντζη και τον γγ του υπουργείου Ν.Στεφάνου.

    "Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τον μεγάλο πανευρωπαϊκό αγωγό μεταφοράς πετρελαίου από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη, για τα έργα του φυσικού αερίου που επίσης γίνονται εδώ στον Έβρο και στη Θράκη", τόνισε ο υπουργός.

    Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση, στο επόμενο δίμηνο του Ελληνο-Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, θα συμβάλει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της περιοχής και ειδικά του νομού Έβρου. Ο νομός Έβρου, το ακρότατο σημείο της ελληνικής επικράτειας μετατρέπεται σε μεγάλης σημασίας κέντρο διαμετακόμισης φυσικού αερίου και πετρελαίου με προφανή οφέλη στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία, ανέφερε ο κ. Δ.Σιούφας.

    Υπογράμμισε ότι η κατασκευή του αγωγού θα φέρει απασχόληση, θα φέρει επενδύσεις και θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια όλη την αναπτυξιακή εικόνα και πορεία ολόκληρης της περιοχής και ειδικά του Έβρου.

    Επισήμανε, επίσης, ότι τα άμεσα και έμμεσα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού του νομού Έβρου και τη Θράκη είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

    Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή παρέμβαση που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια στον Έβρο από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», όπως είπε, στον Έβρο υλοποιούνται 362 επενδυτικά σχέδια ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, στον νομό Ροδόπης 274 έργα ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ και στην Ξάνθη 251 έργα ύψους 85,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύνολο δηλαδή 867 έργα συνολικού προϋπολογισμού 391 εκατομμυρίων ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2007 - 16:30:10 UTC