Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"
  • [02] Δοκιμαστικό δρομολόγιο Αθήνα-Πειραιάς
  • [03] Σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς σκοπό

  • [01] "Το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"

    Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις πολιτικές, ηθικές και στελεχικές δυνάμεις για να φέρει σε πέρας το πρόγραμμά μας, τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος σε συνέντευξη στα "Νέα". Θα αξιοποιήσω όλους όσους δεσμεύονται στους κοινούς στόχους, τις νέες προτεραιότητες και τις πρακτικές διαφάνειας και ήθους, υπογραμμίζει ο κ. Γ.Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, αναφέρει ότι δεν ήταν "επικοινωνιακό γεγονός μερικών ημερών", εκφράζει την πεποίθησή του ότι θα περάσει στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα δημιουργήσει ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και θεωρεί "δείγμα υγείας και όχι αδυναμίας" το όχι στην αναθεώρηση του Συντάγματος του άρθρου 16 που είπε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

    Μιλώντας για τα κόμματα της Αριστεράς ο κ. Γ.Παπανδρέου καλεί το ΣΥΝ να ασκήσει την κριτική του στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται ότι το Κίνημα "θα λάβει σοβαρά υπόψη" τις θέσεις του ΣΥΝ στην επεξεργασία του προγράμματος. Παράλληλα, στέλνει νέο μήνυμα στο ΚΚΕ τονίζοντας ότι η ηγεσία του κόμματος "πρέπει να καταλάβει αυτό που ήδη γνωρίζει όλος ο λαός, ότι δηλαδή τη χώρα δεν την κυβερνά ο δικομματισμός αλλά η ΝΔ".

    Δηλώσεις Π. Ευθυμίου για το θέμα των ομολόγων

    «Η θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε και ο πρόεδρός του, είναι ότι ανεξαρτήτως όλων των άλλων επιβάλλεται να επιστρέψουν τα λεφτά στα ταμεία πριν τις εκλογές και η ίδια η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τα Ταμεία από τους κινδύνους που δημιούργησε η πολιτική της. Σε αυτό το θέμα δεν χωρά κανένας συμβιβασμός και καμία απολύτως υπεκφυγή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

    «Μόλις σήμερα σε έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα "Τα Νέα" υπάρχει πλήρης ανατροπή όσων ισχυρίσθηκε το υπουργείο Οικονομίας για την πορεία του περίφημου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ από την ίδια την J&P Morgan που σε επιστολή της, της 27ης Δεκεμβρίου, εμφανίζει εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που ισχυρίστηκε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχουμε απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας πάνω σε αυτό το θέμα;», είπε ο κ. Ευθυμίου ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «σιωπή επί ενάμιση μήνα», προσθέτοντας ότι καταρρίπτονται και διαψεύδονται «όσα προβάλλει και όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ότι «δεν υπάρχει μόνο η πλευρά της διερεύνησης των ευθυνών, όπου η έρευνα θα φθάσει οπωσδήποτε εις βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα, αλλά υπάρχει ένα μείζον θέμα που το θέτει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που βλέπει να θίγεται ο πυρήνας της ασφάλειάς τους».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το «αν το ΠΑΣΟΚ έχει δει το έγγραφο-επιστολή της J&P Morgan», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «εμείς αναφέρουμε το εξής αυτονόητο: το υπουργείο Οικονομίας έδωσε στην δημοσιότητα μια επιστολή, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου, της J&P Morgan, που έδινε μια εικόνα ότι είναι ο μόνος αποδέκτης του ομολογιακού δομημένου προϊόντος των 280 εκ. ευρώ. Ρωτάμε το αυτονόητο: Ισχύει ότι υπάρχει άλλη επιστολή της J&P Morgan της 27ης Δεκεμβρίου;»

    Ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι αυτό το ερώτημα «θα έπρεπε να είχε απαντηθεί από το πρωί δημόσια» και πρόσθεσε ότι «προκαλούμε το υπουργείο να απαντήσει».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα «ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει την θεσμική υποχρέωση να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ήδη πραγματοποιείται στο κοινοβούλιο με τους μηχανισμούς ελέγχου. Θα ενεργοποιηθούν όλες οι επιτροπές της Βουλής και θα προσέλθουν σε αυτές οι κκ. Τσιτουρίδης και Ζορμπάς. Η Εξεταστική Επιτροπή είναι μια φυσική κοινοβουλευτική δράση που και αυτή βρίσκεται στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ για να λάμψει η αλήθεια για αυτήν την υπόθεση».

    [02] Δοκιμαστικό δρομολόγιο Αθήνα-Πειραιάς

    Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) έως τον Πειραιά, θα πραγματοποιήσει το πρωί ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.

    Η επιβίβαση θα γίνει στις 10.00 το πρωί και η αναχώρηση του συρμού θα γίνει στις 10.10 πμ ακριβώς. Στη διαδρομή θα υπάρξουν στάσεις για επιθεώρηση των εν εξελίξει έργων στους ενδιάμεσους σταθμούς.

    [03] Σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς σκοπό

    Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Βρετανών χρηστών του ίντερνετ περνούν κατά μέσο όρο χρονικό διάστημα ίσο με δύο εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα σερφάροντας στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν συγκεκριμένο σκοπό, δείχνει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Οι χρήστες αυτοί κάνουν "ουίλφινγκ" (wilfing), σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιείται για το σερφάρισμα από τη μία ιστοσελίδα στην άλλη χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος προήλθε από την έκφραση "τί έψαχνα;".

    Σχεδόν το ένα τέταρτο των 33,7 εκατομμυρίων βρετανών χρηστών του διαδικτύου δήλωσαν ότι αφιερώνουν το 30% ή περισσότερο από το χρόνο που περνούν στο ίντερνετ στο "ουίλφινγκ".

    Οι ερωτηθέντες στην έρευνα παραδέχθηκαν μάλιστα ότι πολύ συχνά αποσπάται η προσοχή τους από αυτό που έψαχναν αρχικά και στη συνέχεια σερφάρουν απλώς στις διάφορες ιστοσελίδες χωρίς σκοπό.

    Η έρευνα αυτή που έγινε από το ινστιτούτο YouGov για την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών moneysupermarket.com αποκαλύπτει επίσης ότι το "ουίλφινγκ" αφορά περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες.

    Το ένα τρίτο των ανδρών που ερωτήθηκαν διευκρίνισε εξάλλου ότι το "ουίλφινγκ" προκάλεσε προβλήματα στη σχέση με τη σύντροφό τους, κυρίως επειδή, όπως ομολόγησε ο ένας στους πέντε, η προσοχή τους αποσπάται από ιστοσελίδες ψυχαγωγίας για ενήλικες.

    "Το ίντερνετ εφευρέθηκε ώστε οι άνθρωποι να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που χρειάζονται", εξήγησε ο Τζέισον Λόιντ, υπεύθυνος της ιστοσελίδας moneysupermarket.com.

    "Η έρευνά μας δείχνει ότι ακόμη και όταν συνδέονται με το σκοπό αυτόν (της άμεσης και εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες), έχουν εφεξής τόσες επιλογές και τόσα πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή στο διαδίκτυο, που πολλοί ξεχνούν γιατί συνδέθηκαν και περνούν στη συνέχεια ώρες στο ουίλφινγκ", σημείωσε.

    Η έρευνα αυτή έγινε σε δείγμα 2.412 ενηλίκων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2007 - 6:30:17 UTC