Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας"

  • [01] "Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας"

    Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με το Γάλλο ομόλογό του Τιερί Μπρετόν.

    "Είχαμε μια εξαιρετικά καλή συζήτηση", δήλωσε ο κ. Μπρετόν και σημείωσε πως με τον κ. Αλογοσκούφη "γνωριζόμαστε πολύ καλά, καθώς συναντώμεθα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, με το Eurogroup στις Βρυξέλλες".

    Ο κ. Μπρετόν ανέφερε ότι "κάναμε μια ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι γαλλικές εταιρίες θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία είναι τόσο δυνατή, ώστε παρουσιάζει ευκαιρίες για επενδύσεις".

    Ο Γάλλος Υπουργός τόνισε ότι "ηδη κάποιες τραπεζικές γαλλικές εταιρίες έχουν κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα" και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν, όμως, ακόμα πολλές ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούν και οι δυο πλευρές και για τις ελληνικές εταιρίες να επενδύσουν στη Γαλλία".

    Ο Τιερί Μπρετόν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τόνισε στον Γιώργο Αλογοσκούφη ότι έχει εντυπωσιαστεί "από τη γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και εμείς ως μέλη της Ευρωομάδας υποστηρίζουμε την πολιτική του, η οποία πηγαίνει ακριβώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αυτό είναι κάτι καλό για την Ελλάδα".

    Από την πλευρά του, ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε πως "οι σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, τόσο από πολιτικής πλευράς, αλλά και από οικονομικής είναι ιδιαίτερα ισχυρές".

    Σημείωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν πολύ σημαντικές επενδύσεις από γαλλικές εταιρίες στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι "οι εμπορικοί δεσμοί μας είναι πολύ ισχυροί και η γαλλική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά χάρη στις προσπάθειες του κ. Μπρετόν, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή δουλειά για να φέρει το έλλειμμα της Γαλλίας, κάτω από το όριο 3% και να βγάλει τη χώρα του έξω από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος". Σήμερα, είπε, η γαλλική οικονομία έχει ανακάμψει και έχει μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη.

    Μετά τη συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του ο κ. Αλογοσκούφης είχε γεύμα με θεσμικούς επενδυτές σε κεντρικό παρισιάνικο ξενοδοχείο. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για εκπροσώπους μεγάλων τραπεζών, οι οποίοι "επενδύουν σε χρεόγραφα, είτε σε χαρτιά που εκδίδει το ελληνικό δημόσιο, είτε σε μετοχές στην Ελλάδα".

    "Θα τους μιλήσουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Το βράδυ σε ειδική εκδήλωση θα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη από μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις, στους οποίους θα μιλήσουμε για τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας", δήλωσε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης.

    Ερωτηθείς για την Credit Agricole, ο Γ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι ήδη η εταιρία αυτή έχει τονίσει πως η Ελλάδα είναι ένας πολύ φιλόξενος τόπος για επενδύσεις και "αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο να πείσει και άλλες γαλλικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 March 2007 - 13:30:15 UTC