Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Θα αλλάξουμε τον νόμο"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Θα αλλάξουμε τον νόμο"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή του εισήγηση στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για "απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά της χώρας μας". Και πρόσθεσε ότι "η κατάσταση που σχεδόν καθημερινά βιώνουμε στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί απόδειξη πλήρους αποτυχίας μιας ανάλγητης, ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η νεολαία διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αξιοκρατία, ισότιμη συμμετοχή στις παραγωγικές διαδικασίες και πρόσθεσε ότι, ενώ η νεολαία η οποία καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος των αλλαγών και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνισμός και η ανθρωπότητα, απαξιώνεται, καταδιώκεται και λοιδωρείται από την κυβέρνηση, η οποία κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και η νέα γενιά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση "όντας ανίκανη να προωθήσει λύσεις, τομές και μεταρρυθμίσεις ,που έχει ανάγκη η Παιδεία ,προσέθεσε και νέες".

    "Γι'αυτό και επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους, ενώ αγνοεί τη νέα γενιά της χώρας. Εχει επιλέξει να κάνει πρωταγωνιστή των θεμάτων Παιδείας και νέας γενιάς το υπουργείο Δημόσιας Ταξης. Η επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας και της νέας γενιάς δεν μπορεί να γίνει από τον υπουργό της Δημόσιας Τάξης", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση της Παιδείας και είπε ότι τα πανεπιστήμια έκλεισαν και παραμένουν κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης και με την άγονη επιμονή της να νομοθετήσει ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας και ουσιαστικά ενάντια στην ίδια την Παιδεία, φέρνοντας ένα πρόχειρο νομοσχέδιο χωρίς προοπτική.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση "κυριολεκτικά παίζει με τη φωτιά και νομίζει ότι έτσι μπορεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, όμως η σιωπηλή πλειοψηφία την οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σιωπηλή, αλλά ήδη φωνάζει ''φτάνει πιά".

    "Τα προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και δεν λύνονται δια ροπάλου. Εμείς θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, να ανοίξουν τώρα για να μπορέσει επιτέλους να γίνει διάλογος με νηφαλιότητα. Γι'αυτό όμως έχει κύρια ευθύνη η κυβέρνηση", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε παλαιότερη κατηγορηματική του δήλωση ότι "μια από τις πρώτες πράξεις της δικής μας κυβέρνησης θα είναι να αλλάξουμε το νόμο γιατί είναι πρόχειρος, αντιφατικός και αδιέξοδος και δεν δίνει καμιά λύση και προοπτική στη χώρα".

    "Φέρνουμε το δικό μας πλαίσιο για την Παιδεία συνολικά, ούτως ή άλλως ο νόμος της ΝΔ και πρόχειρος είναι και ανενεργός θα μείνει", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, και κατέληξε λέγοντας ότι "θα δώσουμε μετά τις εκλογές τη διέξοδο που έχει ανάγκη η χώρα με συνέπεια θέσεων και στάσεων, με αρχές και πρόγραμμα, με κοινό αγώνα συλλογικής και ατομικής ευθύνης όπως απαιτεί από εμάς η δημοκρατική μας παράταξηη και ο ελληνικός λαός".

    Για τους αγρότες

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε επίσης στην τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία και έκανε λόγο για πάρα πολύ θετικά μηνύματα που αποκόμισε, υπογραμμίζοντας ότι "ο αγροτικός κόσμος μας ακούει ξανά, εμπιστεύεται και ακουμπά ξανά στο ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων του, αναζητά σε εμάς την ελπίδα για το μέλλον του και την προοπτική της ελληνικής γεωργίας, αλλά και αναγνωρίζει τη συστηματική μας δουλειά των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα σε σχέση με το πρόγραμμά μας.''

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι και οι νέοι αγρότες υποδέχονται με ενθουσιασμό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο και ριζικά διαφορετικά προσανατολισμό της γεωργίας, ενώ και οι απόμαχοι υποδέχονται με ανακούφιση το προνοιακό πρόγραμμα και τις προνοιακές συντάξεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το μήνυμα αυτό δεν περιορίζεται στον αγροτικό πληθυσμό μόνο, αλλά αυτή η (θετική) αντίδραση προέρχεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για εντατική συνέχιση της παρουσίασης του προγράμματος και της διαβούλευσης με τους πολίτες και τόνισε ότι'' προτείνουμε λύσεις για το σύνολο των τομέων και των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας.''

    "Σε αυτό το πεδίο διαμορφώνουμε το δημόσιο διάλογο. Αυτή είναι η δική μας πραγματική ατζέντα. Είναι οι πραγματικές προτεραιότητες που έχει η κοινωνία μας η οποία διψά για αλλαγές και κοινωνική δικαιοσύνη", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Παπανδρέου το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2007 - 11:30:17 UTC