Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στο σύνολό του ο νόμος για τα ΑΕΙ

  • [01] Ψηφίστηκε στο σύνολό του ο νόμος για τα ΑΕΙ

    Υπερψηφίστηκε και στο σύνολο των άρθρων του, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με τίτλο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ», που συνιστά το νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

    Μ. Γιαννάκου: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

    Στις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

    "Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Ρόλος των πανεπιστημιακών καθηγητών και φοιτητών, ο πρώτος ρόλος, είναι η γνώση και η επιστήμη. Κι έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία αυτό θέλει να υπηρετήσει".

    Ευ. Αντώναρος: «Δεν υπάρχει κρατική βία»

    «Δεν υπάρχει κρατική βία, ούτε θέλω να υπεισέλθω σε θέματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της αστυνομίας», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επίδειξη «κρατικής βίας από την αστυνομία».

    «Η αστυνομία στο πλαίσιο πολύ δύσκολων περιστάσεων, καλείται να εκτελέσει το καθήκον της διαφύλαξης της τάξης, της ασφάλειας, της ζωής και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών και το πράττει αποτελεσματικά», τόνισε ο κ. Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τη χθεσινή ρίψη δακρυγόνων στο Δικαστήριο σε βάρος γονέων των συλληφθέντων για τα πρόσφατα επεισόδια.

    Αναφορικά, εξ άλλου με μια επικριτική για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η θέση του κ.Γ. Παπανδρέου στα θέματα της Παιδείας είναι «η καλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του».

    Σε ερώτηση σχετική με τα αποτελέσματα έρευνας της ΓΣΕΕ για το κόστος της Παιδείας που καλούνται να καταβάλλουν οι ελληνικές οικογένειες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «ακριβώς επειδή η παιδεία κοστίζει ακριβά, αποδεικνύεται η μεγάλη ανάγκη αλλαγών που πραγματοποιούνται από τη σημερινή κυβέρνηση».

    Ο Ευάγγελος Αντώναρος παρέπεμψε σχετικά στη σημερινή ψήφιση του νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην εξαγγελία ανάπτυξης ενός διαλόγου για την καλύτερη λειτουργία του Λυκείου.

    «Ας μη ξεχνάμε», τόνισε, «ότι η ανάγκη που προέκυψε για τις ελληνικές οικογένειες μεγάλων συμπληρωματικών δαπανών, προήλθε κι οξύνθηκε από την αναποφασιστικότητα των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να προωθήσουν αυτές τις αναγκαίες αλλαγές". "Και αυτές οι αλλαγές", είπε, «μεταξύ άλλων, θα απαλλάξουν τις οικογένειες από τις πρόσθετες δαπάνες».

    Δήλωση Π. Ευθυμίου

    Πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση, με ένα νόμο-πλαίσιο που να απαντά στην ανάγκη μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης, της αυτοτέλειας των Ανώτατων Σχολών και της πραγματικά δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

    Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε πως "αυτό που σήμερα ζει η ελληνική κοινωνία, είναι η αποσύνθεση της δημόσιας εκπαίδευσης, ως αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής της ΝΔ και αυτό δεν μπόρεσε και σήμερα νβ αποκρύψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως στις σημερινές δηλώσεις του ο Ευ. Αντώναρος "προέβη σε μια καίρια σύγχυση, μιλώντας για θέματα παιδείας, ως εάν είναι θέματα δημόσιας τάξης" και πρόσθεσε ότι "αυτή είναι η παράδοξη επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή, αντί να μιλάμε με ουσιαστικό τρόπο για τα ζητήματα παιδείας, να έχει αναθέσει τη διαχείριση των θεμάτων Παιδείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στον κ. Πολύδωρα".

    Ο Πέτρος Ευθυμίου ανέφερε πως ο λαός γνωρίζει, ειδικότερα μετά τη δημοσίευση της εκθέσεως της ΓΣΕΕ, ότι "επί ΝΔ η δημόσια παιδεία υποχρηματοδοτείται και αποσυντίθεται, ότι το κόστος της παιδείας γίνεται δυσβάσταχτο για κάθε ελληνική οικογένεια" και γι' αυτό, είπε, "είναι ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές πολιτικές Παιδείας, μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση, με συναίνεση, όπως την έχει προδιαγράψει το ΠΑΣΟΚ, όπως την έχει αποσαφηνίσει στο πρόγραμμά του και όπως προσωπικά έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ότι θα εφαρμοστεί, αμέσως μετά την ανάρρηση του ΠΑΣΟΚ στις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2007 - 21:30:14 UTC