Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής

  • [01] Οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής

    Με θέμα την αλλαγή του κλίματος και τις επιπτώσεις που έχει στη χώρα μας, καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική επιτροπή.

    Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Κ.Καραμανλής, αναφερόμενος στο θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τόνισε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πολιτική με στόχο την ανταπόκριση της χώρας στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Κυότο.

    Η Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων του φαινομένου του θερμοκηπίου, υπογράμμισε ο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις αποφάσεις της η Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλιματικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

    "Λάβαμε σημαντικές αποφάσεις και καθορίσαμε φιλόδοξους στόχους σε μια σειρά από θέματα, όπως η διεύρυνση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση των εκπομπών αερίων του διοξειδίου του άνθρακα" επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2007-2009, το οποίο προβλέπει δράσεις όπως η ασφάλεια του εφοδιασμού, η επίσπευση της κοινής προσέγγισης για την εξωτερική ενεργειακή πολιτική και η θέσπιση στρατηγικού σχεδίου για τις ενεργειακές τεχνολογίες.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται μία ολοκληρωμένη πολιτική, με στόχο την ανταπόκριση της χώρας στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Κυότο. Ανέφερε ενδεικτικά την αναθεώρηση του ισχύοντος εθνικού προγράμματος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων, καθώς και την κατάρτιση του πρώτου εθνικού σχεδίου κατανομής ρύπων για την περίοδο 2005-2007, που προβλέπει μείωση των εκπομπών ρύπων θερμοκηπίου κατά 2,1% και το οποίο εγκρίθηκε, όπως ακριβώς το υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Για την περίοδο 2008-2012, η κατανομή θα είναι ακόμα αυστηρότερη, όπως άλλωστε προβλέπεται στο δεύτερο εθνικό σχέδιο κατανομής, το οποίο η Ελλάδα υπέβαλε εμπρόθεσμα, δηλαδή πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2006, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Κ.Καραμανλής. Με το σχέδιο αυτό, ζητείται από τις 150 πλέον ρυπογόνες επιχειρήσεις της χώρας να μειώσουν κατά 8,9% τις εκπομπές τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2007 - 9:30:12 UTC