Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο

  • [01] Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο

    Το νέο έργο διαπλάτυνσης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Λιανοκλάδι μέχρι το Δομοκό, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

    Πρόκειται για το έργο που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υπάρχουσας μονής γραμμής μήκους 54 χιλιομέτρων, με νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 52 χιλιομέτρων.

    Η νέα χάραξη διασχίζει το όρος Όθρυς με δίδυμη σήραγγα μήκους 6./380 μέτρων η κάθε μια. Έχει σχεδιαστεί για ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και μειώνει τη διαδρομή από τα 2 χιλιόμετρα αλλά το χρόνο κατά περίπου 30 λεπτά, λόγω των υψηλών ταχυτήτων που θα αναπτύσσουν τα τρένα.

    Το έργο συνολικού κόστους 702 εκατομ. ευρώ συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΚΠΑ) και κατά 50% από δημόσιες επενδύσεις.

    Το έργο που θα παραδοθεί σε κυκλοφορία και με ηλεκτροκίνηση το 2013, περιλαμβάνει εκτός από τις δύο μεγάλες σήραγγες, 12 μικρότερες, 33 γέφυρες συνολικού μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων, 8 ανισόπεδες διαβάσεις και νέο σιδηροδρομικό σταθμό στον Αγ. Στέφανο.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης τόνισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθεώρησης έργων και στόχος της είναι η επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσής τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

    Ο κ. Λιάπης είπε ότι τα έργα βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και όλα βαίνουν καλώς. Χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου ως το μεγαλύτερο έργο από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη.

    "Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για να προσθέσει πως η προσπάθεια είναι διαχρονική και υπερκομματική.

    Ο κ. Λιάπης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τρένο θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο γιατί είναι ένα μέσο φθηνό, ασφαλές, ανταγωνιστικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

    Τέλος, επισήμανε ότι με την ανακατασκευή του δικτύου θα υπάρξει εκσυγχρονισμός των τρένων, αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, ανανέωση του τροχαίου υλικού, που θα είναι εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, ενώ ο χρόνος της διαδρομής Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα είναι κάτω από 3,5 ώρες.

    Με την ολοκλήρωση των έργων, τα οποία ως γνωστόν σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την ΕΡΓΟΣΕ, θα αυξηθεί τόσο ο αριθμός των επιβατών που θα διακινούνται με τα τρένα όσο και τα φορτία.

    Συγκεκριμένα, ενώ σήμερα, στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη διακινούνται καθημερινώς 20 χιλιάδες επιβάτες και 8,5 χιλιάδες τόνοι φορτίων, με την ολοκλήρωση των έργων, το 2013, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών θα ανέλθει στις 27 χιλιάδες, ενώ τα φορτία που μετακινούνται θα φθάσουν τις 12,5 χιλιάδες.

    Ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα κοστίσει 2,3 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 March 2007 - 13:30:13 UTC