Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθυμίου: «Είναι ώρα να μιλήσει ο λαός»
  • [02] Ξεκινά η συζήτηση για τον νόμο-πλαίσιο
  • [03] Η κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη

  • [01] Ευθυμίου: «Είναι ώρα να μιλήσει ο λαός»

    Πραγματική δημοσκόπηση είναι η δημοσκόπηση της κάλπης, στην οποία, ήδη, έχουμε ζήτήσει να προσέλθει η κυβέρνηση και έχουμε πεί ότι είναι ώρα να μιλήσει ο λαός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τι σκέπτεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ αν δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι «οι εκλογές είναι μια αναγκαιότητα που την συμμερίζεται ο ελληνικός λαός, ο οποίος υφίσταται τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής».

    «Από εκεί και πέρα όλοι ξέρουν ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε μια φοβική αμηχανία. Είναι ο κ. Καραμανλής που μέχρι πριν ένα μήνα μεταχειριζόταν τις εκλογές ως πολιτικό του εργαλείο. Είναι ο κ. Καραμανλής που, με αλαζονεία και φιλαυτία, έλεγε "λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του". Είναι ο κ. Καραμανλής που έλεγε "μη ζητάτε εκλογές, διότι ενίοτε γίνονται αποδεκτές". Και ξαφνικά τώρα είναι ένας έμφοβος πρωθυπουργός, αμήχανος που δεν θα αποφύγει, ούτως ή άλλως, την λαϊκή κρίση για τις επιλογές του και τις αποτυχίες της κυβέρνησής του», τόνισε ο Πέτρος Ευθυμίου.

    Νωρίτερα ο κυβερητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ στις αλλεπάλληλες συναφείς ερωτήσεις παρατήρησε ότι «η φιλολογία για τις εκλογές είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, οι εκλογές δεν είναι». Ο εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός «πολλές φορές, στο παρελθόν, έχει πεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή τον Μάρτιο 2008, όμως, δεν σταμάτησε η σχετική φιλολογία».

    [02] Ξεκινά η συζήτηση για τον νόμο-πλαίσιο

    Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκινά την Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του σχεδίου του νέου νόμου- πλαίσιο για τη δομή και τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη έχουν εξαγγείλει πανεπιστημιακοί και φοιτητές οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία απο το Πολυτεχνείο προς τη Βουλή. Παράλληλα, οι καθηγητές των πανεπιστημίων συνεχίζουν την αποχή τους, ενώ περίπου 300 σχολές τελούν υπό κατάληψη.

    Το φλέγον θέμα της Παιδείας κυριάρχησε στις συζητήσεις και στα πηγαδάκια κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των μελών του Δικαστικού Σώματος, της Ακαδημίας Αθηνών και των πρυτανικών αρχών. Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου σε συζήτηση που είχε με πρυτάνεις είπε ότι σε δύο εβδομάδες το Νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους, επισήμανε ότι για τις καταλήψεις δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά να τις σταματήσουν αυτοί που τις δημιουργούν. Από την άλλη πλευρά οι πρυτάνεις ζήτησαν χρόνο ώστε να τους δοθούν διευκρινήσεις πάνω στο Νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.

    Επίθεση από ΠΑΣΟΚ

    Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία για ζητήματα που δημιουργεί η ίδια, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Εθυμίου σημειώνοντας πώς τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, ενώ υπάρχει «ασύδοτη δράση των κουκουλοφόρων σε περιοχές που δεν περιβάλλονται από το άσυλο, γιατί κανένα άσυλο δεν περιβάλλει τους δημόσιους δρόμους και τις πλατείες είτε της Αθήνας, είτε της Θεσσαλονίκης». Ο κ.Ευθυμίου τόνισε επίσης πώς «δεν μπορεί τα θέματα της Παιδείας να είναι αντικείμενο διαχείρισης μιας στρατηγικής όξυνσης και δεν μπορεί, σε καμμιά περίπτωση, η κυβέρνηση να μην αναλάβει τις ευθύνες της διπλά,για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και για να μην υπάρχει στρατηγική της όξυνσης σε κρίσιμους και ευαίσθητους χώρους όπως είναι η Παιδεία».

    Καμπάνια του ΚΚΕ

    «Τα κλειστά πανεπιστήμια είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Το να αντιστρατεύεται κανείς την κυβέρνηση, μόνο με το σύνθημα δημόσια πανεπιστήμια, δεν αρκεί», τόνισε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της, τη Δευτέρα, στον Πειραιά στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματός της για την παιδεία. «Εμείς παλεύουμε για σύγχρονη δωρεάν δημόσια παιδεία, για δημόσια πανεπιστήμια τα οποία υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και διασφαλίζουν τον κοινωνικό ρόλο της επιστήμης. Κάτι τέτοιο που δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, εξαιτίας της κυρίαρχης πολιτικής. Η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια με τα προγράμματα ΕΡΑΣΜΟΥΣ και τα διάφορα κοινοτικά κονδύλια. Αυτό όποιος το ξεχνάει, κάνει κακό στο κίνημα», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση μαθητών του έβδομου νυχτερινού ΤΕΕ Πειραιά και στη συνέχεια σε συγκέντρωση γυναικών και νεολαίας στο ΚΑΠΗ του 5ου διαμερίσματος Πειραιά στα Καμίνια.

    Προτάσεις από τον ΣΥΝ

    Τις προτάσεις του Συνασπισμού για ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος,ο υπεύθυνος για την εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΝ Αλέκος Φλαμπουράρης και ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών ,που συνεργάστηκαν για την εκπόνησή τους. Η βασική πρόταση του κόμματος αφορά στην καθιέρωση της ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο και της εισαγωγής όλων ανεξαιρέτως των αποφοίτων του Λυκείου, Γενικού και Τεχνικού, μέχρι την καθιέρωση του Ενιαίου Λυκείου. Θα εγγράφονται στο πανεπιστήμιο με βάση του απολυτήριό τους και με δήλωση των προτιμήσεών τους. Οι Έλληνες πολίτες ή τα παιδιά των μεταναστών, θα έχουν το δικαίωμα από τον αμέσως επόμενο χρόνο σε δωρεάν φοίτηση σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, σε σίτιση, στέγαση και χρήση των συγκοινωνιακών μέσων. Με αιχμή την πρόταση του ΣΥΝ για πλήρη κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για «ένα επικίνδυνο εξεταστικό σύστημα, μέρος της παθολογίας του γενικότερου συστήματος, εξαντλημένο και αρνητικό, που οδηγεί σε ένα δράμα για το μαθητή,καθώς περιστρέφεται γύρω από το ελάχιστο χρονικό διάστημα των 20 ημερών,στη φάση μετάβασης από το Λύκειο, στην επιτυχία ή την αποτυχία για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο».

    [03] Η κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη

    Το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων ανησυχεί το μέσο Ευρωπαίο - και πολύ περισσότερο τον μέσο Έλληνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κοινοτικής δημοσκόπησης "Ευρωβαρόμετρο" που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αντικείμενο την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το 61% των Ελλήνων δηλώνει ανήσυχο για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, ενώ στην ΕΕ ο αντίστοιχος μέσος όρος ανέρχεται στο 52%.

    ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

    Σε γενικές γραμμές, μόνο το 32% των Ελλήνων δηλώνει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας του είναι επαρκές (51% αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος), ενώ το 66% θεωρεί ότι είναι πολύ ακριβό (53% ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος). Επίσης, μόνο το 8% των Ελλήνων θεωρεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας του μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες (42% αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος).

    Αναφορικά με το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, μόνο το 6% των ερωτηθέντων Ελλήνων θεωρεί ως λύση την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 22%.

    Το 35% των Ελλήνων θεωρεί ότι η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της αύξησης των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών και της παράλληλης διατήρησης των σημερινών ορίων συνταξιοδότησης. Στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο μέσο ποσοστό είναι 32%.

    Σε ό,τι αφορά την εκδοχή διατήρησης των ορίων συνταξιοδότησης και μείωσης των συντάξεων, εμφανίζεται να την υποστηρίζει το 11% των ερωτηθέντων Ελλήνων και το 12% της ΕΕ των "25".

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το 42% των ερωτηθέντων Ελλήνων θεωρεί ότι καμία από τις προαναφερθείσες εκδοχές δεν μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος. Στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο ποσοστό είναι 20%.

    Τέλος, το 6% τόσο των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος μπορεί να επιτευχθεί με το συνδυασμό των τριών μέτρων.

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    Σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας του, ο μέσος Έλληνας εμφανίζεται μάλλον δυσαρεστημένος και με άριστα το πέντε δίνει στην Ελλάδα 3,57 βαθμούς. Ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι 3,78. Τους υψηλότερους βαθμούς δίνουν στη χώρα τους οι Ολλανδοί (4,18 βαθμούς), οι Δανοί (4,13) και οι Λουξεμβούργιοι (4,08). Τους χαμηλότερους βαθμούς στην ΕΕ των "27" δίνουν στη χώρα τους οι Ρουμάνοι (3,3) και οι Βούλγαροι (2,89). Οι Έλληνες κατατάσσουν τη χώρα τους στη 18η θέση του καταλόγου των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά το βαθμό ικανοποίησης:

    Β· από την κατοικία τους, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 88% των Ελλήνων (91% στην ΕΕ των "27")

    Β· από την ποιότητα ζωής στην περιοχή στην οποία ζουν, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 77% των Ελλήνων (85% στην ΕΕ των "27")

    Β· από τις μεταφορικές υποδομές, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 76% των Ελλήνων (76% στην ΕΕ των "27")

    Β· από την κατάσταση της υγείας τους, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 85% των Ελλήνων (84% στην ΕΕ των "27")

    Β· από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 68% των Ελλήνων (73% στην ΕΕ των "27")

    Β· από τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή τους, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 56% των Ελλήνων (76% στην ΕΕ των "27")

    Β· από τις δυνατότητες πρόσβασης στα εμπορικά κέντρα, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 76% των Ελλήνων (76% στην ΕΕ των "27")

    Β· από τις δυνατότητες ψυχαγωγίας στην πόλη τους, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 47% των Ελλήνων (59% στην ΕΕ των "27")

    Β· από την παροχή υπηρεσιών για την φροντίδα των παιδιών στην περιοχή τους, ικανοποιημένοι δηλώνουν το 53% των Ελλήνων (54% στην ΕΕ των "27")

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα που διαδραματίζουν ιδιαίτερο βάρος στη ζωή τους οι Έλληνες ιεραρχούν πρώτα τα θέματα της οικογένειας και της υγείας (100%). Ιδιαίτερο βάρος δίνουν, επίσης, στο θέμα της θρησκείας (82% των Ελλήνων έναντι 52% των Ευρωπαίων). Μικρότερο βάρος δίνει ο μέσος Έλληνας στο θέμα της εργασίας (79% στην Ελλάδα, 84% στην ΕΕ).

    Ακόμη, ο μέσος Έλληνας εμφανίζεται να μη δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πολιτική (36% των Ελλήνων, 43% των Ευρωπαίων δηλώνουν πως τους απασχολεί η πολιτική). Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το βαθμό εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς το 43% των Ελλήνων δηλώνουν πως εμπιστεύονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση, (48% μέσος κοινοτικός όρος), το 38% αναφέρουν πως εμπιστεύονται το κοινοβούλιο της χώρας (30% μέσος κοινοτικός όρος), το 35% δηλώνουν πως εμπιστεύονται την κυβέρνηση της χώρας (31% μέσος κοινοτικός όρος) και το 19% πως εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα (19% μέσος κοινοτικός όρος).

    Στο ερώτημα «τι σας ανησυχεί περισσότερο», ο μέσος Έλληνας ιεραρχεί την ανεργία, το κόστος ζωής και την εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα, η ανεργία ανησυχεί το 58% των Ελλήνων, έναντι 36% στην ΕΕ. Το κόστος της ζωής ανησυχεί το 50% των Ελλήνων, έναντι 35% στην ΕΕ. Τέλος, η εγκληματικότητα ανησυχεί το 33% των Ελλήνων, έναντι 26% στην ΕΕ.

    Σχετικά με τις βασικές ανησυχίες των Ελλήνων για την «επόμενη γενιά», είναι η ανεργία (66% στην Ελλάδα, 40% στην ΕΕ), η εγκληματικότητα (38% στην Ελλάδα, 25% στην ΕΕ) και το κόστος ζωής (31% στην Ελλάδα, 26% στην ΕΕ). Αναφορικά με τα προσόντα που θα απαιτούνται στο μέλλον για να έχει κάποιος καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, οι Έλληνες ιεραρχούν, καταρχήν τη «σκληρή εργασία» και στη συνέχεια την «καλή παιδεία» και τις «καλές γνωριμίες».

    Στο ερώτημα «υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο της φτώχειας» θετικά απαντά το 22% των Ελλήνων, έναντι 25% στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο «κοινωνικού αποκλεισμού», το 6% των Ελλήνων απαντά ότι είναι ορατός, έναντι 9% στην ΕΕ.

    ΕΡΓΑΣΙΑ

    Αναφορικά με το βαθμό ικανοποίησης από την εργασία του, ο μέσος Έλληνας κατατάσσει τη χώρα του στη 18η θέση της ΕΕ των "27" και με άριστα το 5 της δίνει βαθμό 3,51. Από την άποψη της εργασίας, πλέον ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Λουξεμβούργιοι, (3,93) και οι Σουηδοί (3,91). Οι πλέον ανικανοποίητοι είναι οι Βούλγαροι (3,3) και οι Ρουμάνοι (3,25).

    Σε ό,τι αφορά τη «δια βίου κατάρτιση» μόνο το 58% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει ένα επάγγελμα το οποίο απαιτεί από αυτόν να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του. Στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 71%. Ακόμη, μόνο το 31% των Ελλήνων εκτιμά ότι η εργασία τους προσφέρει καλές προοπτικές για επαγγελματική σταδιοδρομία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ των "25" είναι 40%. Επίσης, το 70% των Ελλήνων απαντά πως τους αγχώνει το επάγγελμά τους, ενώ στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 41%.

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Ο μέσος Έλληνας εμφανίζεται, επίσης, εξαιρετικά επιφυλακτικός έναντι των ξένων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Κύπριους και τους Μαλτέζους πιστεύει ότι οι οικονομικοί μετανάστες αποτελούν αρνητική εξέλιξη. Ειδικότερα, το 63% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παρουσία μεταναστών αποτελεί πηγή ανασφάλειας, (ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 42%). Ακόμη, το 74% των Ελλήνων εκτιμά ότι η παρουσία ξένων μεταναστών θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας (46% ο μέσος κοινοτικός όρος). Οι πιο θετικοί έναντι των ξένων μεταναστών είναι οι Σκανδιναβοί.

    ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

    Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για τους 12 επόμενους μήνες, το 39% των Ελλήνων αναμένει γενική βελτίωση στη ζωή του, το 16% αναμένει επιδείνωση, και το 45% στασιμότητα. Οι αντίστοιχοι μέσοι κοινοτικοί όροι είναι 35%, 10% και 52%.

    Ειδικά για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, βελτίωση αναμένει το 24% των Ελλήνων, επιδείνωση το 22% και στασιμότητα το 54%. Οι αντίστοιχοι μέσοι κοινοτικοί όροι είναι 25%, 16%, 56%.

    Σε ό,τι αφορά ειδικά την επαγγελματική τους κατάσταση το 18% των Ελλήνων αναμένει βελτίωση, το 8% επιδείνωση και το 72% στασιμότητα. Οι αντίστοιχοι μέσοι κοινοτικοί όροι είναι 22%, 7% και 62%.

    Σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους, βελτίωση αναμένει το 10% των Ελλήνων, επιδείνωση το 55% και το 34% στασιμότητα. Οι αντίστοιχοι μέσοι κοινοτικοί όροι είναι 20%, 34% και 39%.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά ειδικά την απασχόληση το 9% των Ελλήνων αναμένει βελτίωση, το 59% επιδείνωση και το 32% στασιμότητα. Οι αντίστοιχοι μέσοι κοινοτικοί όροι είναι 22%, 33% και 38%.

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Η μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες έχει δύο παιδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου. Συγκεκριμένα, το 34% των ελληνικών οικογενειών δηλώνουν ότι έχουν δύο παιδιά, το 14% ένα παιδί, το 10% τρία παιδιά, το 3% τέσσερα παιδιά και το 1% πέντε παιδιά. Χωρίς παιδιά είναι το 38% των Ελλήνων. Επίσης, το 71% των ελληνικών οικογενειών δηλώνει ικανοποιημένο από τον αριθμό των παιδιών που έχει, το 27% θα ήθελε περισσότερα παιδιά και το 1% θα ήθελε λιγότερα παιδιά.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στις οικιακές εργασίες, ο μέσος Έλληνας άνδρας καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον πίνακα των κρατών-μελών της ΕΕ. Μόνο το 3% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθαρίζει το σπίτι και ότι μαγειρεύει και μόνο το 1% ότι σιδερώνει. Αντίθετα, οι άνδρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις οικιακές εργασίες είναι οι Σουηδοί, εκ των οποίων ο ένας στους πέντε δηλώνει ότι καθαρίζει και μαγειρεύει, ενώ το 12% δηλώνει ότι σιδερώνει επίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 February 2007 - 21:30:15 UTC