Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βασικός άξονας της φορολογικής πολιτικής
  • [02] ΚΚΕ: Δικαίωμα οι διακοπές και ο τουρισμός
  • [03] Δωρεάν το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου

  • [01] Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βασικός άξονας της φορολογικής πολιτικής

    Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι ενημέρωσε για την πορεία του προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος όπως είπε, έκλεισε μέσα στις προβλέψεις και για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τη φορολογία, που συνοδεύεται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών έχει "έναν σημαντικό άξονα που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής".

    Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε "και με τις διασταυρώσεις και με τους καλύτερους ελέγχους και με τα κίνητρα που δώσαμε είχαμε πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και το 2006 και τον πρώτο μήνα του 2007. Ωστόσο, η φοροδιαφυγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης διότι τα φορολογικά έσοδα σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν όλες τις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία κ.α.".

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες στο εξής θα εστιαστούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και να πείσουν όλους τους Έλληνες ότι πρέπει να ζητούν αποδείξεις και να στηλιτεύονται ταυτόχρονα οι συμπεριφορές των φοροφυγάδων και συμπλήρωσε "η φοροδιαφυγή θεωρείται στη χώρα μας κατά κάποιον τρόπο εξυπνάδα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αντικοινωνική συμπεριφορά".

    Απαντώντας σε ερώτηση, για το αρνητικό σχόλιο του CNN σχετικά με την αναθεώρηση του ΑΕΠ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε "κάποιοι παίρνουν ασήμαντα δημοσιεύματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικά ζητήματα. Εχουμε μια μακρά ιστορία αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα σε πολλά μέσα του εξωτερικού για διάφορες σκοπιμότητες. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε εμείς το σωστό. Το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεται το CNN είναι και ζήτημα φοροδιαφυγής. Οπως ζητάμε από όλους να δηλώνουν τα εισοδήματά τους έτσι και μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δηλώνει σωστά τα εισοδήματά της, να ξέρει ποιό είναι το ΑΕΠ έστω και αν αυτό συνεπάγεται κάποιες υποχρεώσεις στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής της".

    Σε άλλη ερώτηση εάν το υπουργείο Οικονομίας έχει εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν ενόψει εκλογών, ο κ. Αλογοσκούφης είπε "το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας προχωρά κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό".

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας σε ερώτηση αν επίκεινται πρόωρες εκλογές είπε χαριτολογώντας "σας έχω πει ότι εάν με δείτε Σάββατο με γραβάτα θα πάμε για εκλογές".

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, το βράδυ στις 8:00, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα "2007: Ετος Ευρυζωνικότητας", που θα γίνει στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία".

    Στη συνέχεια, θα παραστεί σε συναυλία προς τιμήν του Μάνου Χατζιδάκι, στις 8:30μμ στο Μέγαρο Μουσικής, που διοργανώνει το "Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

    Αύριο στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγοράκη, ενώ στη 1:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σιούφα.

    [02] ΚΚΕ: Δικαίωμα οι διακοπές και ο τουρισμός

    "Η τουριστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προηγουμένως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αγνοεί παντελώς το σύγχρονο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό, ενώ για τους εργαζόμενους στο χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού διαμορφώνει εργασιακό καθεστώς γαλέρας και μισθούς εξαθλίωσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο πρώτο Φόρουμ για τον τουρισμό.

    "Η πολιτική της κυβέρνησης για τον τουρισμό διαμορφώνεται με κριτήριο την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της συγκέντρωσης του κεφαλαίου στο χώρο αυτό. Ευνοεί την προσέλκυση του λεγόμενου «υψηλού τουρισμού» που κυρίως ενδιαφέρει τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που τον διαχειρίζονται", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [03] Δωρεάν το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου

    Περίπου 55.000 κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Το κόστος του εμβολίου θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ανασφάλιστοι μετανάστες ή άποροι δεν θα μείνουν εκτός της ρύθμισης, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει δωρεάν το εμβόλιο και στις κατηγορίες αυτές.

    Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα επεξεργαστεί τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες, εξήγησε ο υπουργός.

    Ειδικοί που παρέστησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους είπαν ότι ακόμη και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά με δικά τους έξοδα παρ΄ ότι τόνισαν ότι, ιδίως αν έχουν μολυνθεί από τους ιούς hpv, αυτό θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.

    Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 160.000 δόσεις του εμβολίου χρειάζονται κάθε χρόνο, ενώ το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε αγώνα για να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή πώλησής του στην Ελλάδα.

    Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν ρυθμίσεις για να περιοριστεί η προβολή και η δημοσιοποίηση τυχόν πρακτικών που ακολουθούν γιατροί, ή θεραπειών που δεν έχουν καμία σχέση με την Ιατρική.

    Το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στη θέσπιση ειδικών κανόνων για τον έλεγχο όσων προσποιούνται τους θεραπευτές και υπόσχονται θαύματα, αλλά και όσων τους προβάλλουν όπως έγινε πρόσφατα με την ιστορία των φύλλων της ελιάς.

    Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε επίσης για σκληρές ρυθμίσεις για τον περιορισμό του καπνίσματος και του αλκοόλ, ενώ αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών είπε ότι το υπουργείο είναι σε επαγρύπνηση, καθώς το θέμα δεν έχει κλείσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 February 2007 - 15:30:16 UTC