Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μεσάνυχτα στη Βουλή η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας

  • [01] Τα μεσάνυχτα στη Βουλή η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας

    Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε τη διενέργεια εκλογών και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ο βουλευτής Ββ Αθηνών Χρ. Πρωτόπαπας, ανοίγοντας τη συζήτηση στη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του.

    Πριν ενάμιση μήνα ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν υποβάλλετε αιτήματα γίνονται αποδεκτά καθώς και μια παροιμία περί λαγών και φτέρης, είπε ο κ. Πρωτόπαπας καλώντας τον κ. Καραμανλή, να τηρήσει αυτά που έλεγε.

    Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν για να φύγει αυτή η κυβέρνηση «που καταστρέφει τον τόπο», ενώ για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι έτοιμο και ότι «μέσα στις επόμενες μέρες» θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε το αναλυτικό-κυβερνητικό πρόγραμμά μας με την κοινωνία.

    Παρόλο που είναι ημέρα, φοβούμαι ότι ο κ. Πρωτόπαπας βλέπει όνειρα θερινής νυχτός, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου διαδεχόμενος στο βήμα το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

    Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και ο λαός θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται στο ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Σταύρου, τονίζοντας ότι με όσα έγιναν και γίνονται από τη ΝΔ, οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη γιγαντιαία προσπάθεια της νέας διακυβέρνησης, η οποία οδηγεί τη χώρα εμπρός.

    Σημαντικό μέρος της ομιλίας του, ο κ. Σταύρου αφιέρωσε στη θέση του για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς και στα επικριτικά σχόλια που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

    Επίθεση κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος κάνοντας λόγο για ανέξοδα πυροτεχνήματα, ευθυνοφοβία και απουσία νέου πολιτικού λόγου.

    "Για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει από τις κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα. Χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Η ευθυνοφοβία του είναι σταθερό χαρακτηριστικό του. Πιστέψαμε πράγματι όταν ακούγαμε τον κ Παπανδρέου, ότι θέλει να τα αλλάξει όλα. Δυστυχώς όμως το ΠΑΣΟΚ άλλαξε εσάς τον ίδιο", είπε απευθυνόμενος στον κ. Γ. Παπανδρέου. "Αποδείχτηκε ότι δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ ούτε και με το ποιος είναι στην ηγεσία του», τόνισε ο κ Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

    «Απέδειξε ο κ Παπανδρέου ότι μόνο το δρόμο της ευθυνοφοβίας ξέρει. Εσείς που μιλάγατε για ένα νέο πολιτικό λόγο, μας γυρίζετε στη δεκαετία του 1950. Κολυμπάτε στο παρελθόν», είπε.

    Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύει το ΠΑΣΟΚ, έχοντας την λανθασμένη εντύπωση ότι είναι ανέξοδα.

    «Είστε, για μια ακόμα φορά, απόντες από τις κρίσιμες επιλογές του μέλλοντος και κυρίως για την παιδεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι ζητά ευρεία συναίνεση που εμείς με κάθε τρόπο την επιδιώξαμε και την αναμείναμε. Εσείς όμως επιλέξατε την αποχώρηση από την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Αποδεικνύετε έτσι, και με αυτή τη πράξη σας ότι παραμένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Αυτή σας όμως η στάση δεν βοηθάει ούτε στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων, ούτε στην εκπαίδευση, ούτε όλους όσους ζητούν προκοπή και ίσες ευκαιρίες για καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ Ρουσόπουλος, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για εσωκομματικές ισορροπίες ή για το ποιος παίρνει προβάδισμα. Οι πολίτες ζητούν έργο, προτάσεις και θέσεις, που θα φέρουν σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο κ Παπανδρέου δεν κατάφερε να πείσει τα στελέχη του και ομολογεί με την πράξη του αυτή το αδιέξοδο του.

    «Είναι πρωτοφανές για τη χώρα, πρώτη φορά συμβαίνει τη φθορά αντί να εισπράττει η κυβέρνηση να την εισπράττει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

    Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σε μια κίνηση τακτικισμού και υποκύπτωντας στις εσωκομματικές πιέσεις στελεχών του.

    Ακόμα, ο κ. Ζαγορίτης έκανε λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ κάτι, όπως είπε, που δεν θέλει να αντιληφθεί, γιατί διαφορετικά θα είχε ζητήσει ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό και θα είχε κάνει την αυτοκριτική του.

    Ουδείς, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μπορούν να εκτιμήσουν τι είχε στο μυαλό του ο κ. Γ.Παπανδρέου με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος.

    «Προκειμένου για να κρύψει τις δικές του ανασφάλειες, την πολιτική γύμνια και την ιδεολογική ανεπάρκεια του κόμματός του, προσποιήθηκε αυτοπεποίθηση, που δεν πρόκειται να αποκτήσει με αυτές τις μεθόδους», είπε ο κ. Νάκος και αναρωτήθηκε εάν πίστεψε κανείς ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνουν εκλογές.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αφού ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να συμμετάσχει στον ευρύ κοινωνικό διάλογο για τα σημαντικά θέματα της κοινωνίας «διοργανώνει ένα τριήμερο χάπενινγκ», και, ξεχνώντας τον πολύ κόσμο «απευθύνεται στο δικό το μικρόκοσμο», πιστεύοντας ότι, «μπορεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, την ώρα που η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

    Ο λαός, είπε ο κ. Νάκος, δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε την ανοχή, για να ασχολείται με τις εσωτερικές νευρώσεις ενός κόμματος,που τον οδήγησε σε πολλαπλά αδιέξοδα.

    Για αφελληνισμό της oικονομίας και εξαχρείωση της δημόσιας ζωής, κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

    Η κα Παπανδρέου υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και γιβ αυτό «οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα σκόπιμα σε χρεοκοπία και χρεώνει το ΙΚΑ, ενώ χαρίζεται στις Τράπεζες».

    «Ο ανταγωνισμός πάει από το κακό στο χειρότερο. Προωθείτε όλες τις εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και χαίρεστε. Ξένη επένδυση είναι να έρθουν ξένα κεφάλαια, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να εισάγουν τεχνογνωσία - δεν σημαίνει να περνά η Εθνική σε ξένα χέρια, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο. Πώς θα ασκήσετε πολιτική στα Βαλκάνια, όταν το τραπεζικό σύστημα, οι επικοινωνίες, γίνουν υποκαταστήματα πολυεθνικών επιχειρήσεων; Ή θα ασκήσουν πολιτική οι πολυεθνικές και εμείς θα γίνουμε υποκαταστήματα;», ανέφερε η κα Παπανδρέου.

    «Με την πρόταση δυσπιστίας, το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει τρία πράγματα: Φέρνουμε στην πολιτική ατζέντα την πραγματική διάσταση της πολιτικής. Αναδεικνύουμε την απαράδεκτη λειτουργία του Κοινοβουλίου λόγω κορυφαίων στελεχών της παράταξής σας. Και ο Γ. Παπανδρέου, επιτυγχάνει απόλυτη συμφωνία στο εσωτερικό της παράταξής του - και καλά κάνει. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος ενός ηγέτη: Να πάει στις εκλογές με την παράταξή του ενωμένη», υπογράμμισε η υπεύθυνη προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

    «Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, είναι στην ουσία μια κίνηση αδυναμίας. Μας ζητάτε να μείνουμε στάσιμοι, αλλά εμείς απαντάμε με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την οικονομία», ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

    Ο κος Μπέζας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι άτεγκτη με τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα, η είσπραξη του ΦΠΑ και το σύνολο των φορολογικών εσόδων να έχει κινηθεί το 2006, πάνω απ' τους στόχους που είχε θέσει ο Προϋπολογισμός καί είπε ότι «εμφανίζουν αύξηση κατά 12%, τη στιγμή που το ονομαστικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,6%».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η υπερψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, είναι ψήφος κατά της συντηρητικής πολιτικής που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των μεγάλων δημόσιων οργανισμών, που ανέχεται, υποθάλπτει και συντηρεί τη λειτουργία των ολιγοπωλίων και την ύπαρξη καρτέλ».

    Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν είναι ψήφος υπέρ του δικομματισμού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται επί της ουσίας, αλλά σε μια προσπάθεια να τροφοδοτήσει τις εντάσεις. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πει στον ελληνικό λαό αν θέλει την ρηγμάτωση της εκπαίδευσης που προωθεί η ΝΔ. Αυτό είναι το ζήτημα. Και η αποχώρηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν απαντάει σε αυτό και ούτε αν εντάσσεται στα ψευδεπίγραφα διλήμματα».

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "είναι προσωπικά υπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του που αποδείχτηκαν απατηλά όνειρα", ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή χειρισμό εκ μέρους της κυβέρνησης στο κορυφαίο ζήτημα της αναθεώρησης, «με αντίληψη αυταρχισμού και κουτοπονηριάς στην προσπάθεια της να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ».

    Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας παράλληλα ότι, η ΝΔ θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για το εάν θέλει εκλογές πριν ψηφιστούν τα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος. Η συμμετοχή σας στην επιτροπή αναθεώρησης και οι ομιλίες του κ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει την αναθεώρηση ορισμένων άρθρων είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να καταθέσει τις απόψεις του για τα συγκεκριμένα άρθρα, για να μην έχει τριβές με την Αριστερά και τους «φωνασκούντες», ενώ χρησιμοποιεί τον Κανονισμό της Βουλής για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματά του.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι η ΝΔ ετοιμάζεται και για την τρίτη θητεία με Κ. Καραμανλή, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πάμε τώρα σε εκλογές, «διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός σας. Ο χρόνος όσο θα περνά, είναι δικός μας, διότι τώρα θα φανεί το έργο μας. Εσείς δεν θέλετε να φανούν οι καρποί των έργων μας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

    Με την πρόταση δυσπιστίας, και την αποχώρηση από τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Παπανδρέου «έβγαλε το καπέλο του πολιτικού με το νέο ύφος και εφήρμοσε τη γνωστή και καταδικασμένη συνταγή της όξυνσης, της σύγκρουσης και του παιχνιδιού με τους θεσμούς», είπε στην ομιλία του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς: «Οι όποιες απόπειρες για ήπιους τόνους, φαίνεται πως δεν περνάνε στο ΠΑΣΟΚ. Ο σκληρός πυρήνας του είναι πολύ σκληρός για να τις ανεχτεί. Έχει μάθει στο βσκληρό ροκβ. Λοιπόν, θα κάτσετε και δεύτερη τετραετία στην αντιπολίτευση, να χορεύετε το ροκ μόνοι σας».

    Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, ουδείς πείθεται με τους λόγους που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής: «Βρήκατε αφορμή έναν χειρισμό στην επιτροπή της Βουλής, για τον οποίον έφτανε αυτό που κάνατε. Να τον καταδικάσετε, να τον καταγγείλετε και να κλείνει εκεί η ιστορία».

    Ουδείς πείθεται, συνέχισε ο κ. Σουφλιάς, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει πραγματικά εκλογές, «αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι αν γίνονταν αύριο το πρωί εκλογές, θα τις χάνατε πανηγυρικά». Όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές τώρα. Αυτή η κυβέρνηση είναι μια υπεύθυνη κυβέρνηση, σέβεται τη λαϊκή εντολή και έχει ακόμα δουλειά να κάνει».

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση, μεθοδεύει την εξαγωγή της δικής της κρίσης στο πολιτικό σκηνικό. Με έωλες καταγγελίες και υστερικές αντιδράσεις, με αμετροεπείς επιθέσεις κατά υπουργών και στελεχών της ΝΔ, με ύβρεις ενίοτε και εκτόξευση λάσπης, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει και να παρεμποδίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης», ανέφερε στην ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας.

    «Εκλογές θέλετε; Εκλογές εισηγούμαι κι εγώ να γίνουν, "εδώ και τώρα". Οι Αιγαιάτες τιμούν και εκτιμούν», ανέφερε στην ομιλία του, ο υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.

    «Μας μέμφεστε, επειδή μπήκαν στον ΟΓΑ οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ, στα νησιά κάτω των 3000 κατοίκων, όπως ζητούσαν; Επειδή διατίθεται επιδότηση μεταφορικού κόστους των ζωοτροφών και ειδικής παραγωγής των αγροτικών προϊόντων;» ανέφερε ο κος Παυλίδης και συνέχισε:

    «Ευτυχώς οι νησιώτες έχουν άλλη γνώση των πραγμάτων. Δεν σας αρέσει η επιδότηση 55% του κόστους της επενδύσεως στα νησιά; Το 60% του αναπτυξιακού νόμου που αφιερώνεται στη νησιωτική Ελλάδα του αναπτυξιακού νόμου; Τα 240 εκ. ευρώ, μόνον για τα έργα περιβάλλοντος από το Δβ ΚΠΣ; Μας μέμφεστε που αναθέσαμε έργα 30 εκ. ευρώ στα μικρά νησιά;» σημείωσε ο κ.Παυλίδης και παρατήρησε: «Αναγνωρίστε το έργο μας, δεν βλάπτει. Αναγνωρίζω ότι και η δική σας κυβέρνηση απεπειράθη - αλλά μείνατε στις απόπειρες, πώς να το κάνουμε;»

    Απαντώντας στον κ. Παυλίδη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε: «Τι θα σκέφτονταν αν σας ακούγανε οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν το καλοκαίρι; Ομιλείτε εσείς, η κυβέρνηση των λιμανιών της ταλαιπωρίας, των μονοπύθμενων, των μεγαλοσυμφερόντων; Για νησιά, για βαπόρια, για τουρισμό; Λυπούμεθα πάρα πολύ. Δεν πάει άλλο. Οι πολίτες γνωρίζουν».

    Η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει τίποτα σημαντικό στους αναλυτές και ιστορικούς του μέλλοντος, που να την κάνει υπερήφανη, δήλωσε ο βουλευτής Ββ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος. Δυστυχώς, συνέχισε αυτό σας καθιστά ως την πλέον ασθενή και άπραγη κυβέρνηση μεταπολεμικά: «Τούτο το χάλι δεν ματάγινε ποτέ».

    Ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κοινοβουλευτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, είπε ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς η χώρα μας παραμένει στάσιμη, δεν εκσυγχρονίζεται επαρκώς ενώ η κοινωνία και η οικονομία της είναι άνιση.

    "Τα κόμματα που ζητούν εκλογές οφείλουν να έχουν πρόγραμμα διακυβέρνησης", είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου. "Μία από τις ελάχιστες θέσεις του κ. Παπανδρέου, που γνωρίζαμε, ήταν αυτή για το άρθρο 16, αλλά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν ταυτίστηκαν με αυτή, τον έσυραν να καταθέσει την πρόταση μομφής και να αποχωρήσει από τη συνταγματική αναθεώρηση για να μην αποκαλυφθεί ο διχασμός του κόμματός του", ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου.

    Θα προχωρούσε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση δυσπιστίας «εάν ήταν αρραγές» αναρωτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Απ. Ανδρεουλάκος. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, επικαλέστηκε το λάθος Τραγάκη στην καταμέτρηση για να φύγει από την αναθεωρητική διαδικασία, επειδή δεν ήθελε τον άλλο μήνα, που θα γίνει η ψηφοφορία στην ολομέλεια, να εμφανιστεί «δύο κομμάτια» και ο ηγέτης του να μην ελέγχει το κόμμα. Ο κ. Ανδρεουλάκος είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη βιάζονται για τις εκλογές που θα γίνουν στην ώρα τους, και επανέλαβε την προτροπή να μην ξύνονται στην γκλίτσα διότι τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά.

    Γκάλοπ για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" το 43,8% των ερωτηθέντων θεωρεί δικαιολογημένη την κίνηση του κ.Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση μομφής, να ζητήσει πρόωρες εκλογές και να αποχωρήσει από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος. Το 38,1% διαφωνεί και το 18,1% δεν παίρνει θέση.

    Ωστόσο, το 49,3% ζητά από τον πρωθυπουργό να μην αποδεχθεί την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, το 37,4% να την αποδεχθεί, ενώ δεν παίρνει θέση το 13,3%. Παράλληλα, το 42,8% εκτιμά ότι η κίνηση αυτή του κ.Παπανδρέου ενισχύει την ηγετική του θέση στο ΠΑΣΟΚ, και το 27,5% ότι την αποδυναμώνει.

    Τέλος, το 45,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές για την παιδεία, ενώ το 39,2% εκτιμά ότι αυτές πρέπει να γίνουν μετά τις εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 February 2007 - 19:30:12 UTC