Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά των καμερών τάσσεται το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στο Προεδρικό Μέγαρο η Αλ.Παπαρήγα

  • [01] Κατά των καμερών τάσσεται το ΠΑΣΟΚ

    Την αντίθεση του κόμματός του στην λειτουργία των καμερών της Αστυνομίας για την παρακολούθηση πολιτών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προασπίζεται δύο αρχές, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών. Η έννομη τάξη και ασφάλεια, πρόσθεσε, δεν είναι αντιτιθέμενες έννοιες προς τα συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα. Αντίθετα, τόνισε, η προστασία των δικαιωμάτων είναι μέρος της ασφάλειας του πολίτη.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο τρόπος που θέτει το θέμα είναι μια προσπάθεια μετάθεσής του. Και αναφέρθηκε στο τί έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το κόμμα του πέτυχε να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα χωρίς απραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

    Αναφερόμενος εξ άλλου στην έκκληση του πρωθυπουργού για ενότητα τόνισε ότι όλοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία και απέδωσε την αναφορά του κ. Κ. Καραμανλή στην έλλειψη πραγματικής διάθεσης για ενότητα.

    Αλλιώς, τόνισε, δεν θα διαιρούσε την κοινωνία με τον κομματισμό του κράτους, όταν υποθάλπει τη διάκριση μεταξύ των "ημετέρων" και των υπόλοιπων Ελλήνων. Την ίδια πρακτική, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ακολουθεί η κυβέρνηση και σε ευαίσθητες υπηρεσίες όπως είναι η Αντιτρομοκρατική.

    Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων

    Εγκληματική αμέλεια στην κυβέρνηση στο ζήτημα του περιβάλλοντος, καταλόγισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του άρθρου 24 που αναφέρεται στο δασικό περιβάλλον.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προωθεί ρυθμίσεις ρουσφετολογικές, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών αλλά και στις επόμενες γενιές.

    Καθήκον του ΠΑΣΟΚ, είπε, είναι να σταματήσει την απαξίωση του περιβάλλοντος από αυτήν την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι για το κόμμα του το περιβάλλον δεν είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας αλλά συγκριτικό πλεονέκτημα. Η αρχή αυτή, τόνισε, θα αποτελέσει την βασική επιλογή στο νέο πρόγραμμα που καταρτίζεται. Επίσης κάλεσε τις οικολογικές οργανώσεις να πάρουν μέρος στη συζήτηση που θα γίνει ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του Κινήματος. Ενημέρωσε επίσης τις οργανώσεις με τις οποίες συναντήθηκε για την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 24.

    [02] Στο Προεδρικό Μέγαρο η Αλ.Παπαρήγα

    Για το πρόσφατο ταξίδι της στην Παλαιστίνη ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι έθεσε ιδιαίτερα στον κ. Παπούλια το πρόβλημα του τείχους, μήκους 680 χιλιομέτρων, που κατασκευάζει το Ισραήλ, τονίζοντας ότι το τείχος αυτό καθορίζει τα πολιτικά σύνορα της Παλαιστίνης.

    Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, έλκονται σε λύση που να αρέσει στο Ισραήλ, με στόχο να μετατραπεί η Παλαιστίνη σε καντόνια εντός του κράτους του Ισραήλ. Ουσιαστικά, είπε, θα πρόκειται για ένα προτεκτοράτο και τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν στο ζήτημα αυτό τόσο η κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα αλλά και η διεθνής κοινότητα.

    Νωρίτερα, σε διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία, όπου, όπως σημείωσε, πραγματοποιείται μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το σύγχρονο Ανατολικό Ζήτημα.

    Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε επ' αυτού λέγοντας ότι "το έδαφος είναι το ίδιο, πρωταγωνιστές σχεδόν οι ίδιοι...".

    Και η κα Παπαρήγα απάντησε:

    "Είναι οι ίδιοι. Μόνο που τότε ήταν μια περίοδος που γίνονταν τα εθνικά κράτη. Ενώ τώρα έχουν διαμορφωθεί τα εθνικά κράτη, έχουμε σύνορα. Και γίνεται τώρα αυτή η συζήτηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 January 2007 - 15:30:19 UTC