Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοικιάζονται...διαδηλωτές

  • [01] Ενοικιάζονται...διαδηλωτές

    Εχετε κάποιον καλό λόγο για να οργανώσετε μιά διαδήλωση, αλλά σας λείπουν οι διαδηλωτές; Κανένα πρόβλημα! Μέσω της γερμανικής ηλεκτρονικής σελίδας Erento μπορείτε να μισθώσετε πάνω από 300 διαδηλωτές. Με την ώρα ή την ημέρα, για να σας έλθει και πιο φτηνά!

    Το "Ερέντο",που διαφημίζεται ως το πρώτο γερμανικό σάιτ που μπορεί να προσφέρει 820.000 "αντικείμενα" κάθε είδους,μισθώνει και εθελοντές διαδηλωτές κάθε ηλικίας για να μετάσχουν σε κοινωνικές ή πολιτικές συγκεντρώσεις. Οι οργανωτές της διαδηλωσης,αν δεν είναι καλά προετοιμασμένοι,μπορούν να ζητήσουν ακόμη από το Ερέντο μεγάφωνα,ντουντούκες,ειδικά οχήματα ακόμη και "στολές εργασίας" για τους διαδηλωτές.

    Για τις τιμές μίσθωσης των διαδηλωτών τώρα: Κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ την ώρα και ανέρχονται σε 145 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα. Στο σάιτ μπορείς να επιλέξεις τα χαρακτηριστικά του διαδηλωτή που αναζητάς: Βάρος,ύψος,γλώσσα ομιλίας ή γραφής,διάρκεια εργασίας(συνήθως είναι για έξι ώρες).Το γερμανικό σάιτ είναι πάντως κοινωνικά ευαίσθητο καθώς δεν μισθώνει διαδηλωτές για να μετάσχουν σε συγκεντρώσεις με ρατσιστικά ή ξενόφοβα χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον Ούβε Καμπσούλτε,συνιδρυτή του Ερέντο ,η ιδέα της "μίσθωσης" διαδηλωτών προήλθε από μία πρωτοβουλία της Εθνικής Ομοσπονδίας Γιατρών τον Δεκέμβριο του 2006.Η ομοσπονδία μίσθωσε 170 ανέργους ή φοιτητές να πυκνώσουν τις γραμμές της διαδήλωσης που οργάνωσε μπροστά στο Ράιχστανγκ για να διαμαρτυρηθεί για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στη Γερμανία.Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των γιατρών,Ρόλαντ Σταλ, τόνισε μάλιστα ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο γεγονός ότι καταβλήθηκαν κάπου 5.000 ευρώ

    στους ψεύτικους διαδηλωτές."Δεν ήταν μιά διαδήλωση αλλά μιά επιχείρηση δημοσίων σχέσεων" εξήγησε."Οι διαδηλωτές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για μιά ώρα με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος του Τύπου και της τηλέορασης" πρόσθεσε.

    Ο γερμανικός Τύπος γράφει ότι η ομοσπονδία των γιατρών δεν ήταν η πρώτη οργάνωση που μίσθωσε ψεύτικους διαδηλωτές.Το 2006,πολλές ιατρικές ενώσεις είχαν ζητήσει την υποστήριξη ψευτο-διαδηλωτών για λόγους δημοσιότητας.

    "Δεχόμαστε πολλά αιτήματα από διάφορες οργανώσεις για διαδηλωτές" λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του σάιτ.Ηδη ,ως τα μέσα Ιανουαρίου κάπου 306 άτομα είχαν προσφερθεί να μισθωθούν ως διαδηλωτές.

    Για την 23χρονη Μονίκ Χοπ,φοιτήτρια Φυσικής Αγωγής στο Βερολίνο,δεν αποτελεί πρόβλημα να διαδηλώνει επί πληρωμή για κάποια οργάνωση."Για μένα είναι μια δουλειά ,όπως όλες οι άλλες" λέει,αν και έχει κάποιες αντιρρήσεις για το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας θα καταγράφουν το πρόσωπό της εφόσον μετέχει σε διαδήλωση.

    Αντίθετα,ο 22χρονος Μίκαελ Γκλάσερ,λέει ότι όταν κάποιος κατεφεύγει σε "ψευτοδιαδηλωτές δίνει μια ψεύτικη ιδέα για τη δημοκρατία"..."Ισως να αποβεί επικίνδυνο αν οι διαδηλωτές μισθωθούν από οργανώσεις της άκρας δεξιάς" λέει ο Μίκαελ ."Θα προτιμούσα να διαδήλωνα για την ειρήνη,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη"λέει ο νεαρός Γερμανός .Προσθέτει πάντως ότι "δεν θα απέρριπτε τα χρήματα ,αν το περιεχόμενο της διαδήλωσης συμφωνούσε με την ηθική του".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 January 2007 - 9:30:08 UTC