Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγιασμός των υδάτων
  • [02] Ε.Μεϊμαράκης:"Θα χυθεί άπλετο φώς"
  • [03] Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία

  • [01] Αγιασμός των υδάτων

    Με καλό καιρό θα εορτασθούν τα Θεοφάνια, καθώς σε όλη σχεδόν τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει αίθριος καιρός.

    Επίκεντρο των εκδηλώσεων του Αγιασμού των Υδάτων θα είναι ο Πειραιάς, όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Ραφήνα.

    Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης θα παραστεί στην τελετή στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

    [02] Ε.Μεϊμαράκης:"Θα χυθεί άπλετο φώς"

    Συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση απαλλαγών από το στρατό με πλαστά πιστοποιητικά είπε "γνωρίζετε ότι με τη νέα διακυβέρνηση γίνεται προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για όσους τον έχουν παρακάμψει. Το ζήτημα είναι μεγάλο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν εμπλέκονται στην υπόθεση και δικηγορικά γραφεία, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι "αυτό είναι υλικό της ανάκρισης, περαιτέρω δικές μου δηλώσεις δεν ωφελούν αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να δώσω τα ονόματα, αλλά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν το επιτρέπει".

    Επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση εάν θα φυλακιστούν όσοι παρανόμησαν, ο κ. Μεϊμαράκης είπε "ανάλογα με τις παράνομες πράξεις που θα αποδειχθούν, υπάρχουν και οι σχετικές ποινές. Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης".

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Αμυνας κ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς σχετικά είπε "η συζήτηση έχει εξαντληθεί. Ξέρετε τις απόψεις μου".

    Δικαστική έρευνα για τις απαλλαγές στο στρατό

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας, με αφορμή την υπόθεση απαλλαγών από το στρατό με πλαστά πιστοποιητικά.

    Η έρευνα που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και διενεργείται παράλλημα με αυτή της στρατιωτικής Δικαιοσύνης αφορά τα πρόσωπα - μη στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και στόχο έχει να εντοπίσει τους υπαίτιους παράνομων ενεργειών.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, επιφανείς Αθηναίοι εξασφάλιζαν απαλλαγές από το Στρατό μέσω πλαστών πιστοποιητικών ή και παραποίησης στοιχείων.

    [03] Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία

    Τουλάχιστον 27 νεκροί και πάνω από 11.000 άστεγοι απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, καθώς οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται.

    Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο κρατίδιο του Ρίου ντε Ζανέιρου, όπου η βροχή παρέσυρε καλύβες στις φαβέλες (παραγκουπόλεις) που είχαν κτιστεί χωρίς άδεια σε απότομες πλαγιές στα περίχωρα ορεινών πόλεων.

    "Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση συναγερμού και αναζητούμε ανθρώπους που αγνοούνται" δήλωσε ο Λεουνάρντου Φράνκου της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας.

    Το Εθνικό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Κλιματολογικών Μελετών ανέφερε ότι τις πρώτες πέντε ημέρες του Ιανουαρίου τα όρη Μαντικέιρα, κοντά στο Ρίου ντε Ζανέιρου, δέχθηκαν την μισή ποσότητα βροχής που πέφτει κατά μέσον όρο το μήνα και πως αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 January 2007 - 7:30:11 UTC