Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών
  • [02] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο έχει ο πρωθυπουργός, στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Κ.Καραμανλής επέστρεψε χθες στην Αθήνα, από την Φλώρινα όπου πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με την οικογένειά του. Το πρωθυπουργικό ζεύγος παρακολούθησε το άναμμα της μεγάλης φωτιάς, που έγινε την Πλατεία Ηρώων της πόλης, έθιμο που συμβολίζει τις φλόγες που άναψαν οι ποιμένες, προκειμένου να ζεσταθεί ο νεογέννητος Χριστός στη φάτνη της Βηθλεέμ.

    Κάτα τη διάρκεια της παραμονής του στον ακριτικό νομό,ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το γραφικό Πισοδέρι της Πρέσπας και το παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο ,όπου αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους.

    [02] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Επιδείνωση παρουσίασε από χθες ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και τους θυελλώδεις βορειάδες στο Αιγαίο.

    Τις πρωινές ώρες, σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε παγετός καθώς ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα, άγγιξε και τους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Τα πρώτα χιόνια εμφανίστηκαν στα γύρω ορεινά της Αττικής ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης και στην πόλη. Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα πάνω από το τελεφερίκ γίνεται με αλυσίδες.

    Υφεση των φαινομένων αναμένεται από σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    Χειμωνιάτικο σκηνικό με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τη νύχτα.

    Στους -2 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ -2 βαθμούς Κελσίου είχαν επίσης, η Κατερίνη, το Κιλκίς, αλλά και η Καβάλα.

    Στους -4 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στην Κοζάνη, ενώ στους -5 βαθμούς η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στις Σέρρες, αλλά και στη Δράμα.

    Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Βόλο, στους 4 βαθμούς Κελσίου στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, ενώ 1 βαθμό Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην Αλεξανδρούπολη.

    Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, για το ενδεχόμενο επικράτησης συνθηκών παγετού κατά τις πρωινές ώρες.

    Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, διεξάγεται με αλυσίδες, όπως επίσης και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και του Καϊμακτσαλάν. Η κυκλοφορία προς τα 3-5 πηγάδια του Βερμίου έχει αποκατασταθεί, αλλά πραγματοποιείται μόνο με αλυσίδες.

    Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, καθώς και σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανεμών στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

    Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή, αλλά από το Σάββατο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 December 2006 - 9:30:24 UTC