Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραλαβή σημάτων τελών κυκλοφορίας
  • [02] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
  • [03] Καθυστερούν τον τοκετό...για το επίδομα

  • [01] Παραλαβή σημάτων τελών κυκλοφορίας

    Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Η διανομή των σημάτων γίνεται από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τις εφορίες. Σημειώνεται ότι όσοι δεν προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα, θα πληρώνουν από 1ης Ιανουαρίου το διπλάσιο ποσό.

    Στο μεταξύ, εορταστικό θα είναι το ωράριο στα καταστήματα της Αθήνα και του Πειραιά και αυτή την εβδομάδα, που θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ.

    Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

    Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2007 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου.

    Για τη λειτουργία της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2006 θα δοθεί στο προσωπικό μία ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης εντός του μηνός Ιανουαρίου.

    Από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2007 επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείτο από τα καταστήματα προ των εορτών.

    [02] Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και τους θυελλώδεις βορειάδες στο Αιγαίο.

    Τις πρωινές ώρες, σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε παγετός καθώς ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα, άγγιξε και τους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Τα πρώτα χιόνια εμφανίστηκαν στα γύρω ορεινά της Αττικής ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης και στην πόλη. Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα πάνω από το τελεφερίκ γίνεται με αλυσίδες.

    Υφεση των φαινομένων αναμένεται από σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, διεξάγεται με αλυσίδες, όπως επίσης και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και του Καϊμακτσαλάν. Η κυκλοφορία προς τα 3-5 πηγάδια του Βερμίου έχει αποκατασταθεί, αλλά πραγματοποιείται μόνο με αλυσίδες

    [03] Καθυστερούν τον τοκετό...για το επίδομα

    Οι εγκυμονούσες στη Γερμανία κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αναβάλουν τον τοκετό έως την 1η Ιανουαρίου ώστε να επωφεληθούν ενός γενναιόδωρου κυβερνητικού προγράμματος που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τότε.

    Τα ΜΜΕ έχουν γεμίσει με πληροφορίες και προειδοποιήσεις από γιατρούς και μαίες να περιμένουν έως την 1η Ιανουαρίου.

    Αν και οι ειδικοί προειδοποιούν τις εγκύους να αποφύγουν ιατρικές παρεμβάσεις προκειμένου να καθυστερήσουν τον τοκετό, αναγνωρίζουν το δέλεαρ ενός οικονομικού κινήτρου αξίας έως και 25.000 ευρώ.

    "Ετοιμαζόμαστε για μια 'πολιορκία' την Πρωτοχρονιά. Όλο το προσωπικό μας θα είναι διαθέσιμο", δήλωσε ο Κλάους Βέτερ, επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Βιβάντες του Βερολίνου.

    Ανησυχώντας για τη μείωση του πληθυσμού και για το ποσοστό γεννήσεων που το 2005 βρισκόταν στα χαμηλότερα μεταπολεμικά επίπεδα, η κυβέρνηση ψήφισε το Σεπτέμβριο ένα νόμο προκειμένου να ενθαρρύνει τα εργαζόμενα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Τα μωρά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα δικαιούνται των νέων επιδομάτων.

    Οι γονείς που παίρνουν άδεια από την εργασία τους για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους μπορούν να λάβουν έως και τα δύο τρία του καθαρού μηνιαίου μισθού τους, με ανώτατο όριο τα 1.800 ευρώ, για 12 μήνες. Αν ο άλλος γονιός πάρει άλλους δύο μήνες άδεια, το επίδομα επεκτείνεται στους 14 μήνες.

    "Πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία μας θέλει να προσπαθήσει να αποζημιώσει για ορισμένες από τις οικονομικές απώλειες που υφίστανται τους νέους γονείς", φέρεται να δήλωσε η υπουργός αρμόδια για την Οικογένεια, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τάγκεσπίγκελ.

    Ο Κρίστιαν Όλμπρινγκ, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης γυναικολόγων, δήλωσε στην Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ πως όλες οι πελάτισσές του τον ρώτησαν πώς μπορούν να παρατείνουν με ασφάλεια την εγκυμοσύνη τους έως τον Ιανουάριο.

    "Όλες ρώτησαν τι δυνατότητες έχουν να καθυστερήσουν τον τοκετό, αλλά καμία δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την υγεία του μωρού της", είπε.

    Οι γιατροί και οι μαίες υποστηρίζουν ότι η αποχή από το κόκκινο κρασί, από καταστάσεις στρες καθώς και από φυσική ή σεξουαλική δραστηριότητα είναι μεταξύ των φυσικών μεθόδων που συνιστώνται προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση τοκετού.

    "Προσπαθήστε να ξαπλώνετε πολύ και αποφύγετε το στρες", είναι η συμβουλή που δίνει η μαία Στέφανι Κοέν και προσθέτει πως οι εγκυμονούσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κανέλα και το γαρύφαλο στα ψημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

    Ο γυναικολόγος Φόλκερ Άνταμ δήλωσε ότι η καθυστήρηση του τοκετού με μεθόδους όπως η λήψη μαγνησίου αποτελεί ένα από τα πιο επίμαχα θέματα που συζητά με τις πελάτισσές του, αλλά πως καμία από τις μητέρες δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του μωρού της.

    Η Σόνια Κάστνερ, 34 ετών, περιμένει το πρώτο της παιδί στις 31 Δεκεμβρίου.

    "Του λέω 'με την ησυχία σου'", δήλωσε η Κάστνερ, προσθέτοντας ότι το όφελος αν το μωρό της έρθει αργότερα θα είναι 300 ευρώ επί πλέον το μήνα.

    Μία γιατρός που είναι έγκυος, η Λουσία Κ., δήλωσε πως περιμένει να γεννήσει στις 7 Ιανουαρίου και υπολόγισε ότι θα χάσει κάπου 15.000 ευρώ αν το μωρό της γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου.

    "Θα χαλαρώσω όσο περισσότερο μπορώ", είπε και πρόσθεσε ότι ενοχλείται από την αχρείαστη πίεση.

    Ο επίσκοπος του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Χούμπερ, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει μια χριστουγεννιάτικη παραχώρηση και να επισπεύσει την εφαρμογή του νόμου από τις 24 Δεκεμβρίου.

    "Θα ήταν μια ενέργεια ενάντια στη γραφειοκρατία και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων αν η ημερομηνία [έναρξης της εφαρμογής του νόμου] μετατίθετο από την 1η Ιανουαρίου στις 24 Δεκεμβρίου", δήλωσε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ ο Χούμπερ που είναι επικεφαλής της προτεσταντικής εκκλησίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 December 2006 - 5:30:27 UTC