Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ευχές των παιδιών στην πλατεία Κοτζιά

  • [01] Οι ευχές των παιδιών στην πλατεία Κοτζιά

    Τη "Γειτονιά των Ευχών" θα εγκαινιάσει αύριο το μεσημέρι στις 13.00, στην πλατεία Κοτζιά ο δήμαρχος Αθηναίων Θόδωρος Μπεχράκης.

    Η πλατεία Κοτζιά θα φιλοξενήσει φέτος τη "Γειτονιά των Ευχών" και το "Εργαστήρι των Ευχών", όπου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις κάρτες τους, να πάρουν ένα ειδικά τυπωμένο γιορτινό γραμματόσημο και να στείλουν τις ευχές τους μέσω του "Ταχυδρομείου των ευχών".

    Επίσης, στην πλατεία Κοτζιά επιστρέφει η αγορά με τα όμορφα ξύλινα σπιτάκια, μαζί με τις εκπλήξεις για δώρα, νόστιμες λιχουδιές και καλό κρασί, σχηματίζοντας μία ολόκληρη γιορτινή πολιτεία. Θα υπάρχει και ένα καινούργιο "baby carrousel" για τα παιδιά, ενώ μια μικρή μουσική σκηνή, που θα βρίσκεται μπροστά από ένα πράσινο δέντρο, ύψους 11 μέτρων, θα φιλοξενεί κάθε βράδυ συγκροτήματα για όλα τα μουσικά γούστα.

    Τα "γιορτινά" της φόρεσε και η Πλατεία Συντάγματος

    Χθές το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων άναψε τα φώτα του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δένδρου, στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

    Ο Αϊ Βασίλης έρχεται ξανά στην Αθήνα και γίνεται ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται "επίσημα" η γειτονιά του. Το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνεται από το καθιερωμένο carrousel και τη «ζαχαρένια πόλη» που προσφέρει τη "γλύκα" της και τα ... γλυκά της σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

    Φέτος, ο Αϊ Βασίλης προσκαλεί όλα τα παιδιά στο "Εργαστήρι του". Μέσα σε ένα πρωτότυπο σπιτάκι ο Αϊ Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά. Στα δωμάτια του σπιτιού, τα παιδιά βλέπουν τους βοηθούς του, τα μικρά ξωτικά, να φτιάχνουν παιχνίδια, καθώς και την αποθήκη των παιχνιδιών, γεμάτη πολύχρωμα παιχνίδια.

    Τη «Γειτονιά του Αϊ Βασίλη» θα στολίζει φέτος ένα διαφορετικό carrousel. Ένα μεγαλύτερο carrousel-αντίκα του 1886, που προσθέτει χρώμα και δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σκορπίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Το carrousel 80 θέσεων, που αποτελείται από μικρά αλογάκια και παραμυθένιες άμαξες, θα ταξιδεύει καθημερινά τους μικρούς Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας, σε μια άλλη εποχή.

    Η γνωστή από άλλες χρονιές «ζαχαρένια πόλη» βρίσκεται και πάλι στη θέση της με τα 15 ξύλινα πολύχρωμα σπιτάκια που φιλοξενούν ζαχαροπλαστεία της πόλης, προσφέροντας στους επισκέπτες χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα βρίσκεται στο site: www.christmasinathens.gr http://www.christmasinathens.gr/


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 December 2006 - 17:30:27 UTC