Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Χωρίς καθυστέρηση η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ»

  • [01] «Χωρίς καθυστέρηση η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ»

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ιωάννη Βαρθολομαίο, από τον οποίο ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς καθυστέρηση.

    Ο κ. Βαρθολομαίος, μετά την ωριαία συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του ιδρύματος το 2006 και τον προγραμματισμό που έχει γίνει για το 2007. Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΙΚΑ και μου είπε να προχωρήσω στην επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, αλλά και των ραντεβού με τους γιατρούς. Αποτελεί κύρια εντολή του πρωθυπουργού, πρόσθεσε, να εξυπηρετούμε τον κόσμο χωρίς καθυστερήσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι η ρύθμιση των χρεών προς το ΙΚΑ υπολογίζεται ότι θα μπορεί να γίνει μετά τις 20 του μήνα ύστερα από την ψήφιση του νόμου και την έκδοση του ΦΕΚ. «Χρωστούν πολλοί και πολλά», είπε ο κ. Βαρθολομαίος εκτιμώντας ότι «το ίδρυμα θα εισπράξει πολλά ποσά από οφειλόμενες εισφορές».

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Ευ.Μεϊμαράκη

    Στη συνέχεια ο κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι συζήτησε με το πρωθυπουργό για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι για το θέμα έχει συνεργαστεί και με την Υπουργό Εξωτερικών και προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα προσέλθει με σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις στη Σύνοδο.

    Παράλληλα, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νομού που θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να κάνει κυβέρνηση με άνεση και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως δεν συζήτησε το θέμα αυτό με τον κ. Κ. Καραμανλή και πρόσθεσε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη, σημείωσε δε πως τυχόν απόφαση θα ληφθεί συλλογικά και τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν παίζει με τους θεσμούς.

    Ο υπουργός υπογράμμισε πως τα όσα περί σκοπιμοτήτων του καταλογίζονται, για τις θέσεις του επί του θέματος, δεν ευσταθούν, καθώς, όπως είπε, μιλάει για τις μεθεπόμενες εκλογές και πρόσθεσε ότι "εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα και σε εκείνες τις εκλογές".

    Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε μάλιστα ότι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει πως το εκλογικό σύστημα που είχε προτείνει το 1989 οδήγησε τον τόπο σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και η ΝΔ με 47% κυβέρνησε τότε με μία ψήφο διαφορά στη Βουλή. Αντιθέτως, πρόσθεσε, η ΝΔ με το νόμο που ψήφισε το 1990 έδωσε τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει την πολιτική του και να κυβερνήσει σταθερά.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ο ίδιος ως γραμματέας έδωσε μάχη για να μπορεί ο Γραμματέας του κόμματος, με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, να επιλέγει τους συνεργάτες του και σημείωσε ότι οι αλλαγές που γίνονται τώρα προέρχονται από στελέχη που είναι μέσα στο οργανωμένο κόμμα.

    Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τις επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΑΚΕ Κώστα Πουπάκη σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον ΟΤΕ, ο κ. Ευ.Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη συνδικαλιστική δύναμη και τόνισε ότι ο ίδιος στηρίζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική.

    Δημοσκόπηση της "GPO" για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

    Στο μεταξύ προβάδισμα 1,6% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "GPO" για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 35,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 35,9%, ΚΚΕ 6,8%, Συνασπισμός 3,7% και ΛΑΟΣ 4,1%.

    Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το Νοέμβριο ήταν 3,3%. Από τους αναλυτές εκτιμάται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ επιφέρουν σημαντική άνοδο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματος.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Καραμανλής προηγείται με 51,1% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 34,7%.

    Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά 72,6% δηλώνουν ότι δεν έχει βελτιωθεί η ζωή τους με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Το 61,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει πιο σαφείς θέσεις απέναντι στην κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 December 2006 - 13:30:21 UTC