Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τον υπουργό Αμυνας Ε.Μεϊμαράκη και το διοικητή του ΙΚΑ
  • [02] Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] "Σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία".
  • [04] ΚΚΕ για τροπολογία ΟΤΕ
  • [05] Εκτοξεύτηκε το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι

  • [01] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τον υπουργό Αμυνας Ε.Μεϊμαράκη και το διοικητή του ΙΚΑ

    Δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας κ.κ. Καραμανλής και Ερντογάν.

    Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ερντογάν.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέπτυξε τις τουρκικές θέσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του και ο κ. Κώστας Καραμανλής τις ελληνικές, οι οποίες συμπυκνώνονται στην αρχή ότι "η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά η γείτων θα πρέπει να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ".

    Στο μεταξύ προβάδισμα 1,6% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "GPO" για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 35,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 35,9%, ΚΚΕ 6,8%, Συνασπισμός 3,7% και ΛΑΟΣ 4,1%.

    Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το Νοέμβριο ήταν 3,3%. Από τους αναλυτές εκτιμάται ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ επιφέρουν σημαντική άνοδο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματος.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Καραμανλής προηγείται με 51,1% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 34,7%.

    Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά 72,6% δηλώνουν ότι δεν έχει βελτιωθεί η ζωή τους με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Το 61,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει πιο σαφείς θέσεις απέναντι στην κυβέρνηση.

    [02] Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 ο Γ.Παπανδρέου

    Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής". Παράλληλα αναγνωρίζει σε όσους διαφωνούν με την άποψη αυτή το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση ακόμα και εναντίον της κομματικής γραμμής. Ο κ. Παπανδρέου ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτικής της στο χώρο της Παιδείας και επαναφέρει την πρότασή του για δημοψήφισμα. Υπογραμμίζει ότι βασικό θέμα είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου ώστε αυτό να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κοινωνίας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 58,6% τάσσεται, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, το 37,2% δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως με την προοπτική αυτή.

    [03] "Σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία".

    Στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με το βουλευτή και συντονιστή του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Θεόδωρο Πάγκαλο και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαία θέση των 25 που θα αποστείλει καθαρό μήνυμα στην Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ώστε να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή της πορεία. Η κ. Μπακογιάννη έδωσε έμφαση στην επιδίωξη συναινετικού κλίματος προσθέτοντας ότι στόχος της εξωτερικής πολιτικής είναι να εκφράζει το σύνολο των κομμάτων. Από την πλευρά του ο κ. Πάγκαλος επιβεβαίωσε το κλίμα συναίνεσης ενώ αναφερόμενος στην τουρκική πρόταση δήλωσε ότι αυτή δεν είναι σοβαρή και εκφράζει την εσωτερική σύγχυση που υπάρχει στην Τουρκία.

    Εξάλλου η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον "Τύπο της Κυριακής" προαναγγέλλει σκληρές διαπραγματεύσεις για το θέμα της Τουρκίας χωρίς, όπως αναφέρει, συναισθηματισμούς. Στόχος είναι το χρονοδιάγραμμα, το πάγωμα κεφαλαίων και το δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή διαδικασία. Προσθέτει πως Αθήνα και Λευκωσία έχουν καλό συντονισμό, συναντίληψη για τα θέματα και συνεργάζονται στενά. Χαρακτηρίζει δε τον Ερντογάν αξιόπιστο συνομιλητή.

    [04] ΚΚΕ για τροπολογία ΟΤΕ

    Με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τον ΟΤΕ ρίχνει την χαριστική βολή και ολοκληρώνει το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης που άρχισε το ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ θυμίζει πως από τo 1990 είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών καλώντας του εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο αίτημα: Ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες. Και να μην δεχθούν τη μερική ιδιωτικοποίηση γιατί αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε στη συνολική.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να μην δεχτούν τετελεσμένα. Να τιμωρήσουν τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση τον ΟΤΕ.

    Να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο φορέα τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο μια λαϊκής οικονομίας.

    [05] Εκτοξεύτηκε το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι

    Το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι εκτοξεύτηκε σήμερα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    Η εκτόξευση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού έγινε τη νύχτα (20:47 του Σαββάτου, τοπική ώρα, 03:47 σήμερα ώρα Ελλάδας), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το τραγικό δυστύχημα του Κολούμπια το 2003.

    Τα επτά μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ο πρώτος Σουηδός αστροναύτης, ο Κρίστερ Φούγκλεσανγκ, αναμένεται να παραμείνουν στον ISS για 12 ημέρες. Αυτή θα είναι και η τελευταία αποστολή στον ISS για φέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 December 2006 - 7:30:30 UTC