Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το μίνι ασφαλιστικό
  • [02] Εξιχνιάστηκε το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το μίνι ασφαλιστικό

    Η αντιπαράθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη, χαρακτήρισε την πρώτη μέρα συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Ο κ .Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδομεί το κοινωνικό κράτος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ, καλλιεργεί αίσθημα ανασφάλειας στους ασφαλισμένους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους και αυτό, όπως είπε, είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ για να ρουσφετολογήσει και να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Τσιτουρίδη που επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προσπάθεια μηδενισμού και για ανεύθυνη πολιτική, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, όπως είπε, για ένα ασφαλιστικό σύστημα που παρέδωσε το κόμμα του και βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

    «Με θολές εξαγγελίες και αόρατες κινδυνολογίες προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα ανασφάλειας ελπίζοντας ότι με την ομηρία του Έλληνα πολίτη θα κερδίσετε τις εκλογές. Ο ελληνικός λαός όμως δεν θα δεχθεί αυτή την ομηρία και την ανασφάλεια. Θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί τα δικαιώματα του. Έχουμε μια ανεύθυνη κυβέρνηση που φορτώνει στο φτωχό τα βάρη. Θα έχει συνέπειες όμως και για αυτό θα είμαστε εμείς αύριο κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Παπανδρέου ενώ συνέχισε απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Απασχόλησης λέγοντας:

    «Η κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού όχι μόνο γιατί η πολιτική σας είναι αρνητική σε όλα τα επίπεδα αλλά γιατί ο υπουργός έχει εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο των κουμπάρων. Με ποια πολιτική αξιοπιστία μπορεί να διαπραγματεύεται ένα τεράστιο ζήτημα όπως το ασφαλιστικό και να μην γίνεται αντικείμενο εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων;»

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την διάταξη για την οικονομική συμμετοχή ασφαλισμένων σε προληπτικές εξετάσεις, την χαρακτήρισε εξοργιστική, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, την ώρα που χαρίζει λεφτά στους κακοπληρωτές επιχειρηματίες του ΙΚΑ, βάζει χαράτσι στους ασφαλισμένους.

    «Αυτή είναι η συναίνεση που ζητάτε, ναρκοθετώντας τον διάλογο; Ζητάτε να δεχτούμε να κατεδαφίσετε το κοινωνικό κράτος. Αν θέλατε το διάλογο θα έπρεπε να χτίσετε πάνω σε αυτά που έχτισε το ΠΑΣΟΚ. Βάλατε άδικο χαράτσι και αυτό δείχνει και πανικό και ότι προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια.

    Τέλος, ο κ Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ κατέληξε λέγοντας:

    «Η ΝΔ έχει αφήσει για την επόμενη τετραετία τη λύση του ασφαλιστικού. Ο Έλληνας πολίτης όταν πάει στις κάλπες θα έχει να επιλέξει στο δίλημμα μεταξύ μιας παράταξης που θέλει τη δημόσια υγεία, την αξιοκρατία, την διαφάνεια το κοινωνικό κράτος και μιας κυβέρνησης που θέλει τον κομματισμό, την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια μιας κυβέρνησης που υπονόμευσε το κοινωνικό σύστημα κάνοντας σκανδαλώδεις διατάξεις. Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξει την δίκαιη κοινωνία».

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ Τσιτουρίδης τον κατηγόρησε ότι «ξεπέρασε κάθε μέτρο το επίπεδο της πολιτικής του».

    «Η στοχοποίηση μου προκύπτει από το παραγόμενο έργο και τις αντιστάσεις μου προς κάποιους, οι οποίοι είχαν συνηθίσει αλλιώς επί ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα αυτό έχω προσφύγει στα θεσμικά όργανα. Εγώ δεν διεκδίκησα το αλάθητο και ποτέ δεν αρνήθηκα την κριτική όσο σκληρή και να ήταν. Όλα αυτά όμως που ακούστηκαν έχουν να κάνουν με παραποίηση της αλήθειας. Για μια ακόμα φορά, ο κ Παπανδρέου, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μου κινδυνολογεί και δεν συμβάλει ο ίδιος στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας για ένα δημόσιο σύστημα ασφάλειας.

    Δεν άκουσα όμως ίχνος αυτοκριτικής για το σύστημα ασφάλισης που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και που το οδήγησε σε βαθιά κρίση με τις πολιτικές του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης.

    Πάντως, το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο δέχτηκε τα έντονα πυρά και των βουλευτών τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΝ , οι οποίοι έκαναν λόγο για αντιλαϊκό, αντιασφαλιστικό, και ταξικό νομοσχέδιο.

    [02] Εξιχνιάστηκε το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο

    Ένας 37χρονος κτηνοτρόφος από τα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας, συνεπικουρούμενος από τον 73χρονο πατέρα του, είναι οι δράστες της ομαδικής δολοφονίας των πέντε κυνηγών το περασμένο Σάββατο στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με όσα είπε κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Αγρίνιο, ο Γενικός Επιθεωρητής νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας. Όπως ανέφερε, ο 37χρονος ομολόγησε την πράξη του σήμερα το πρωί, ενώ και η Αστυνομία έχει πειστήρια για την ενοχή του. Επίσης ο Β. Τσιατούρας είπε ότι κρατείται και ο 73χρονος πατέρας του δράστη, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της ομαδικής δολοφονίας, ενώ κατά την διάρκεια της ανακρίσεώς του προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη για τους φόνους, χωρίς όμως να πείσει τους αστυνομικούς, αφού όπως είπε ο αντιστράτηγος, ο πατέρας του φυσικού αυτουργού έπεσε σε αντιφάσεις.

    Ο Γενικός Επιθεωρητής παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η Αστυνομία να συλλέξει στοιχεία για την εξιχνίαση της ομαδικής δολοφονίας, ενώ ανέφερε και τι είπε ο κτηνοτρόφος κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, σχετικά με το πολλαπλό έγκλημα.

    Συγκεκριμένα, ο Β. Τσιατούρας είπε ότι από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, κρατώντας το χώρο της μαζικής δολοφονίας ανέπαφο. Από εκεί συλλέχθηκαν σημαντικά πειστήρια και με μεθοδικότητα αξιοποιήθηκαν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο από τα σύγχρονα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημαντικό ρόλο στην πρόοδο των ερευνών έπαιξαν οι 12 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας των κυνηγών και ως τούτου έγινε η εκτίμηση ότι ο χώρος αυτός έχει σχέση με ανθρώπους της περιοχής.

    Στο σημείο αυτό, ο αντιστράτηγος ανάφερε ότι υπήρξε κάποια απροθυμία από κατοίκους της περιοχής στην προσπάθεια συλλογής πληροφοριών. Στη συνέχεια είπε ότι «σχηματίσθηκε ένας κύκλος υπόπτων που θα μπορούσε να έχει σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα» και σημείωσε ότι η Αστυνομία οδηγήθηκε στους δύο κτηνοτρόφους από τη μαρτυρία του ανθρώπου που ειδοποίησε τον πατέρα και τον γιο, ότι κυνηγοί και σκυλιά βρίσκονται κοντά στα πρόβατά τους.

    Όσον αφορά το πώς έγινε η ομαδική δολοφονία, ο αντιστράτηγος είπε ότι ο 37χρονος κτηνοτρόφος δήλωσε πως ο ίδιος και ο πατέρας του, ειδοποιημένοι από κάποιον γείτονα, πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κυνηγοί για να διαπιστώσουν εάν δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα στα πρόβατά τους. Ο γιος, ο οποίος είχε μαζί του καραμπίνα απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, αναζητώντας τους πέντε κυνηγούς. Μετά από πέντε - δέκα λεπτά ο 37χρονος άκουσε διαπληκτισμούς μεταξύ τού πατέρα του και τεσσάρων κυνηγών. Στο σημείο αυτό ισχυρίστηκε, ότι υπήρξε και ένας πυροβολισμός από την πλευρά των κυνηγών, ίσως κατά λάθος ή για εκφοβισμό. Ο 37χρονος δήλωσε ότι μέσα στην ένταση, άρχισε να πυροβολεί κατά των τεσσάρων κυνηγών.

    Δύο από τους κυνηγούς έπεσαν τραυματισμένοι στο χωράφι, ο τρίτος στην απέναντι πλευρά, ενώ ο τέταρτος έτρεξε προσπαθώντας να σωθεί. Ο δράστης τον κυνήγησε και άρχισε να τον πυροβολεί. Στο σημείο αυτό, ο 37χρονος δέχθηκε βολή από τον πέμπτο κυνηγό, τον οποίο δεν είχε δει νωρίτερα. Τα σκάγια τραυμάτισαν το 37χρονο κτηνοτρόφο, κοντά στην δεξιά κλείδα, αλλά όχι σοβαρά. Τότε ο δράστης απάντησε με νέους πυροβολισμούς, σκοτώνοντας και τον πέμπτο κυνηγό. Στη συνέχεια ο 37χρονος επέστρεψε στο σημείο όπου είχε πυροβολήσει τους τέσσερις κυνηγούς και άρχισε να τους πυροβολεί ξανά έναν - έναν, ώστε να βεβαιωθεί πως ήσαν όλοι νεκροί. Μετά την ομαδική δολοφονία ο δράστης των δολοφονιών επέστρεψε μαζί με τον πατέρα του στο σπίτι τους, χωρίς να κρύψει ή εξαφανίσει το όπλο.

    Ο Βασίλης Τσιατούρας επιβεβαίωσε ότι από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποιήθηκε το όπλο του 37χρονου, αφού οι 12 κάλυκες, που βρέθηκαν στο χώρο της ομαδικής δολοφονίας, είχαν βληθεί από το συγκεκριμένο όπλο. Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους για ψυχραιμία. Μάλιστα σε ερώτηση που του έγινε αν υπάρχει κίνδυνος "βεντέτας" μεταξύ οικογενειών λόγω των εγκλημάτων, απάντησε ότι η Αστυνομία θα πάρει τα μέτρα της, ζητώντας απ' όλους να δείξουν ψυχραιμία αλλά και εμπιστοσύνη στις Αρχές, καθώς: "Η βεντέτα δεν οδηγεί πουθενά" και "δεν αλλάζει τίποτα".

    Κατά τον Γενικό Επιθεωρητή, ο δράστης της πολλαπλής δολοφονίας δεν είχε απασχολήσει άλλη φορά τις Αρχές, ενώ σε ερώτηση αν ο 37χρονος και ο πατέρας του γνώριζαν τα θύματα, απάντησε ότι οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν τους είχαν ξαναδεί.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 37χρονου και του 73χρονου πατέρα του, υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου για την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων. Οι δράστες παραμένουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 November 2006 - 23:30:25 UTC