Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλαβάνος: Οχι σε πανεπιστήμια της κερδοσκοπίας
  • [02] Ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο

  • [01] Αλαβάνος: Οχι σε πανεπιστήμια της κερδοσκοπίας

    "Να μην περάσουν τα πανεπιστήμια στον χώρο της κερδοσκοπίας. Να μην γίνουν σαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ή σαν τα σούπερ μάρκετ. Το θέμα έχει να κάνει με τη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και του κοινωνικού κράτους..." δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε εφ΄όλης της ύλης σύνεντεύξη του στην "Κυριακάτικη Αυγή".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού θεωρεί πολύ πιθανό να γίνουν πρόωρες εκλογές , ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πεδίο εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Εύχεται επιτυχία στο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο επισημαίνει ότι αν επικυρώσει την ώς τα τώρα αντιπολιτευτική πολιτική, δεν πρόκειται ν΄αλλάξει τίποτε.

    Αναφερόμενος στο ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ένα κόμμα κλεισμένο σε μια πολιτική διαιρετική στον χώρο της αριστεράς.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκφράζει τέλος τη διαφωνία του για τη λειτουργία του Μισθοδικείου τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία δευτεροβάθμια των δικαστικών και κατά συνέπεια για τους μισθούς άλλων αξιωματούχων.

    [02] Ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο

    Σε εφαρμογή τίθεται απο σήμερα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.Τα παρκόμετρα θα λειτουργούν απο 09:00 - 21:00 τις καθημερινές και απο 09:00 - 16:00 τα Σάββατα. Το σύστημα αφορά ολόκληρο το κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει 5.494 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 1.956 προορίζονται για τους επισκέπτες οδηγούς. Oι 2.538 είναι για τους μόνιμους κατοίκους και οι υπόλοιπες, για δημόσιες υπηρεσίες και ξενοδοχεία.

    Το πρόστιμο για όσους παρκάρουν παρανόμως σε κάποια από τις 5.500 θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται σε πρώτη φάση εφαρμογής του συστήματος, ορίστηκε σε 23 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα 2/3 του προστίμου που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για την παράνομη στάθμευση και όπως έγινε γνωστό, θα αναπροσαρμοστεί ύστερα από την επικείμενη αναθεώρηση του ΚΟΚ.

    Oι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον δήμο, ή καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 195, ώστε να πληροφορηθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να παραλάβουν μια ειδική κάρτα, με την οποία θα τους επιτρέπεται, έναντι 10 ευρώ τον χρόνο, να αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε κάποια από τις θέσεις του συστήματος που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι τους.

    Οι περιοχές εφαρμογής του συστήματος χωρίζονται στις ακόλουθες επτά ζώνες: Η Ζώνη 1 περιλαμβάνει την περιοχή της οδού Ρηγίλλης και του Hilton, η Ζώνη 2 το ανατολικό τμήμα του Κολωνακίου με φυσικό όριο την πλατειά Δεξαμενής και την πλατειά Φιλικής Εταιρείας, η Ζώνη 3 την υπόλοιπη περιοχή του Κολωνακίου και το νότιο τμήμα της περιοχής του κέντρου, η Ζώνη 4 το βόρειο τμήμα της περιοχής του κέντρου και των Εξαρχείων, η Ζώνη 5 την περιοχή του εμπορικού τρίγωνου, διευρυμένη με τη λωρίδα της περιοχής του κέντρου μέχρι την Λεωφόρο Πανεπιστημίου, η Ζώνη 6 την περιοχή του Ψυρρή και την περιοχή του Γέρανιου και η Ζώνη 7 την Πλάκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 November 2006 - 7:30:23 UTC