Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται"
  • [02] Ικανοποιητική πορεία της περιφερειακής ανάπτυξης

  • [01] "Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται"

    «Στο θέμα των συμβασιούχων η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται και να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Όλοι καταλαβαίνουν πια τι αξία έχουν οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, του κυρίου Καραμανλή», δήλωσε ο κ. Νίκος Αθανασάκης.

    «Η λύση υπάρχει και είναι η κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για όσους έχουν αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, όπως επίσης και η πρόταση - νόμου την οποία από καιρό έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό θα πρόσθετα και με την πρόταση - νόμου που έχουμε καταθέσει για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα» ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας «ούτως ώστε, να μην βρισκόμαστε κάθε φορά όπως και σήμερα μπροστά στη δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων, έτσι ώστε αφού λυθεί το πρόβλημα σήμερα να μπει οριστικό τέλος σε αυτό το θέμα».

    «Όμως, όλες αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τις υιοθετήσει», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Φλωρίδης:"Είναι καιρός να πληρώσουν και οι πλούσιοι".

    "Αυτοί που κατέχουν τον πλούτο της χώρας πρέπει να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί" δηλώνει ο ο Γ.Φλωρίδης σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". "Η αντίληψη οτι η δραματική μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων και των μεγάλων εισοδημάτων οδηγεί τάχα σε επενδύσεις, είναι προφανώς εσφαλμένη και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια τεράστια ανακατανομή του πλούτου υπέρ των ολίγων" προσθέτει ο πρώην υφυπουργός.

    [02] Ικανοποιητική πορεία της περιφερειακής ανάπτυξης

    Για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ρηγμάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν τον περασμένο χειμώνα από τις πλημμύρες στα αναχώματα του Έβρου, ενημερώθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, που συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν τις παρέβριες περιοχές Τυχερού και Κορνοφωλιάς.

    Αναφερόμενος στις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας για την αντιπλημμυρική θωράκισης του Έβρου, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως λαμβάνονται και επί πλέον μέτρα, με την λειτουργία του συστήματος αυτόματης μέτρησης - με τη Βουλγαρία, η οποία μπαίνει πλέον από 1ης Ιανουαρίου 2007 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε ότι αφορά την Τουρκία, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και το πρώτο βήμα ήδη έγινε με την συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για το θέμα του καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης, και η οποία δημιούργησε προβλήματα στις πλημμύρες. Ο μεγάλος στόχος, είπε ο υπουργός, είναι η οριστική διευθέτηση της κοίτης του Έβρου, η οποία θα επιλύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα σε πάρα πολύ σταθερές βάσεις.

    «Παίρνουμε τα μέτρα - άμεσα - ώστε να κλείσουμε τις πληγές που δημιουργήθηκαν τον περασμένο χειμώνα, ενόψει του νέου. Και, βεβαίως, από εκεί και πέρα, θέτουμε τις βάσεις, όπως είπα, και τις λήψεις μέτρων από τη πλευρά μας και τη συνεργασία με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, ώστε αυτά τα οποία ζήσαμε και που ζούμε ακόμα, να είναι σε λίγο σε ένα παρελθόν που δεν θα το ξαναζήσουμε. Και, το κυριότερο, ένα παρελθόν το οποίο θα μας διδάσκει ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε και να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα παρά κάθε φορά να παίρνουμε μέτρα που απλώς μπαλώνουν τρύπες. Ευχαριστώ πάρα πολύ» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    Στην συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μετέβη στο δημαρχείο Διδυμοτείχου, όπου μίλησε σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Έβρου.

    «Οι συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες που έγιναν από τον Μάρτιο του 2004 και επέκεινα δείχνουν ότι, μετά τις αναθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η πορεία της περιφερειακής μας ανάπτυξης εξελίσσεται ικανοποιητικά», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα εξελιχθεί ακόμη καλύτερα κατά την 4η Προγραμματική περίοδο 2007-2013, αφού, για πρώτη φορά, εκπονήθηκε ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο και υπήρξε συστηματική και έγκαιρη προετοιμασία, ώστε νβ αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες και οι κακές επιδόσεις του Γ΄ Κ.Π.Σ.

    Γιατί - και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό - τα τρία και πλέον χρόνια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο μέσος όρος απορροφητικότητας των 13 Π.Ε.Π. ήταν 15,6%. Τα τελευταία περίπου δυόμισι χρόνια ο μέσος όρος έφθασε στο 45,35%. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα είχαμε σχεδόν υπερτριπλάσια ποσοστά απορρόφησης απβ ό,τι η προηγούμενη Κυβέρνηση για τριάμισι χρόνια!»

    Σε ότι αφορά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», ο Παυλόπουλος τόνισε ότι δίνει για 5 χρόνια διπλάσιους πόρους απβ ό,τι έδινε το ΕΠΤΑ για 7 χρόνια (3,5 δις ευρώ έναντι 1,7 δις ευρώ), που κατανέμονται με κριτήρια διαφανή και αντικειμενικά που προσδιορίζονται κατά βάση από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι η νησιωτικότητα, ο τυχόν ορεινός χαρακτήρας, η επισκεψιμότητα κλπ. «Άλλωστε - είπε ο υπουργός - η ροή των χρηματοδοτήσεων βρίσκεται, για πρώτη φορά, στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα, το πρόγραμμα ΕΠΤΑ (1998-2004) είναι γνωστό για την αδιαφάνειά του: Οι κατανομές γίνονταν χωρίς να υπάρχουν καν σχετικά κριτήρια, ενώ υπήρχε μεγάλη επιμέλεια να μην δίνονται καθόλου στοιχεία γιβ αυτές, ακόμη και στους Βουλευτές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 November 2006 - 19:30:32 UTC