Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευνοϊκές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2007

  • [01] Ευνοϊκές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2007

    Με θέμα τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007 συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το υπουργικο συμβούλιο.Αμέσως μετά, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομίας.

    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο που είχε ήδη κατατεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία διατηρούνται ευνοϊκές και για το 2007.

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα κυμανθεί στο 3,8% με βασικό ενισχυτικό παράγοντα τις επενδύσεις. Αναμένεται επίσης αύξηση των αγαθών και υπηρεσιών κατά 6,5%, ενώ οι εισαγωγές θα αυξηθούν και αυτές κατά 7%, γεγονός όχι επιθυμητό.

    Βασικός στόχος του κρατικού προϋπολογισμού 2007 είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η προοδευτική μείωση του ελλείμματος. Προβλέπεται η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής, η εμπέδωση του κλίματος δημοσιονομικής πειθαρχίας και σταθερότητας στην οικονομία, η αύξηση της εξωστρέφειας και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

    Εξάλλου, προωθείται η μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, ενώ θα συνεχιστεί και ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    Εκτός της φορολογικής ελάφρυνσης των φυσικών προσώπων, προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου φορολογικού περιβάλλοντος των νομικών προσώπων με τη σταδιακή μείωση (ως το 2008) του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στα κέρδη των επιχειρήσεων και η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της παραοικονομίας και του λαθρεμπορίου, όπως έχει ήδη επισημανθεί στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2007.

    Οι πιστώσεις (πλην χρεολυσίων) του τακτικού προϋπολογισμού προβλέπεται να περιοριστούν στο 25,6% του ΑΕΠ από το 25,8% που ήταν το 2006. Περίπου 1,2 δισ. ευρώ θα φθάσουν οι αυξημένες δαπάνες για τη βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων (αύξηση συντάξεων ΟΓΑ, αύξηση του ΕΚΑΣ, βελτίωση των συντάξεων των στρατιωτικών, επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΛΑΦΚΑ κλπ).

    Στις 10.30 το πρωί ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη. Το βράδυ, θα απονείμει τα βραβεία επιχειρηματικότητας "ΚΟΥΡΟΣ 2006".

    Χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κ. Αν.Παπαληγούρας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος, σχετικά με το Μισθοδικείο."Εχω την πίστη ότι συνολικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συνειδητοποιήσουν να μην προβάλλονται υπερβολικές οικονομικές αξιώσεις σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα", πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπαληγούρας συμπλήρωσε ακόμη ότι θα αντιμετωπιστούν "με επάρκεια και σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας", σημειώνοντας ότι όλοι οι πολίτες συνολικά θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με ομοψυχία και δικαιοσύνη τις οικονομικές δυνατότητες που αντιμετωπίζει το κράτος".

    Επίσης, επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό της, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις για τους συμβασιούχους, είπε "σας έχω απαντήσει, συζητήσαμε αμιγώς θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 November 2006 - 5:30:21 UTC