Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Δημήτρη Σιούφα και Μιλτιάδη Εβερτ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Δημήτρη Σιούφα και Μιλτιάδη Εβερτ

    Συνεργασία με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Απ. Σταύρου,είχε το πρωί ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα. Στις 12πμ ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Μ. Έβερτ.

    O πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη βουλή τόνισε οτι δεν μπορεί να παρατείνεται επβ αόριστον «η πολιτική παραδοξότητα της μη αναγνώρισης ενός κράτους-μέλους από ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος».

    Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα ότι από την ίδια εξαρτώνται, «τόσο ο ρυθμός, όσο και η τελική κατάληξη της ευρωπαϊκής πορείας της».

    «Η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης, για το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της γείτονος στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, αποτελεί ρητή συμβατική υποχρέωση της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το σύνολο των μελών της» είπε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι «η υποχρέωση αυτή, είναι αυτοτελής και δεν μπορεί να συνδέεται με ζητήματα, που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Ένωσης».

    Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι ο Κανονισμός Εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι εσωτερικό ζήτημα της Ένωσης». Δήλωσε μάλιστα ότι η Αθήνα υποστηρίζει την εν εξελίξει προσπάθεια της φιλανδικής Προεδρίας, «συμμεριζόμενοι την προσέγγιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος».

    Για το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ναι μεν η Ευρώπη έχει τοποθετήσει «και τις ράγες και τη σηματοδότηση, που οδηγούν στην ένταξη, μηχανοδηγός, όμως, στη δική της πορεία είναι η ίδια η Αγκυρα. Από αυτήν εξαρτώνται, τόσο ο ρυθμός, όσο και η τελική κατάληξη της ευρωπαϊκής πορείας της. Η άρνηση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, είναι έξω από το πνεύμα που διέπει τη λειτουργία της Ε.Ε.. Γι αυτό, η άρνηση δεν είναι δυνατό να διαρκεί στο διηνεκές».

    Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης περιγράφει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για τη νέα τετραετία, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

    Ο κ.Αλογοσκούφης τονίζει, οτι έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό τα δημοσιονομικά ελλείματα ώστε να βρεθεί κάτω απο το 3%το ΑΕΠ, ενω η κυβέρνηση προσθέτει οτι έχει κατορθώσει να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.Το επόμενο βήμα υπογραμμίζει ο υπουργός, είναι "να έχουμε ισοσκελισμένους η ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς". Ο κ.Αλογοσκούφης τονίζει οτι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι το ασφαλιστικό, οι μεταρρυθμίσει στην Παιδεία και η επανίδρυση του κράτους.Για την εισοδηματική πολιτική το 2007 ο κ.Αλογοσκούφης δηλώνει οτι οι αυξήσεις θα είναι καλύτερες απο αυτές του 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 November 2006 - 9:31:31 UTC