Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Δ.Σιούφα για τον πετρελαιαγωγό
  • [02] ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα σχολεία της Εκκλησίας
  • [03] Πάνω από 100 εκατομμύρια οι ιστοσελίδες

  • [01] Επαφές Δ.Σιούφα για τον πετρελαιαγωγό

    Για τη Μόσχα και τη Σόφια αναχωρεί αύριο το βράδυ ή μεθαύριο το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, όπου θα έχει επαφές με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    Στόχος είναι η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για την υποστήριξη κατασκευής του έργου ως το τέλος του χρόνου. Εκκρεμεί επίσης η συγκρότηση της διεθνούς εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού.

    Tο επόμενο 15θήμερο θα προκηρυχθεί, μέσω AΣEΠ, η πρόσληψη 2.035 εργαζομένων στη ΔEH, ανακοίνωσε ο κ.Δ.Σιούφας, χθες, μετά από σύσκεψη με τη διοίκηση της επιχείρησης. Oι προσλήψεις θα αφορούν κυρίως τεχνικό προσωπικό, όπου εντοπίζονται οι βασικές ελλείψεις, και θα κατανεμηθούν σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής, δίκτυα μεταφοράς και διανομής ρεύματος.

    Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Αν.Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ.Ν.Στεφάνου, ο πρόεδρος της ΔEH κ.Κ.Κυριακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος κ.Δ.Μανιατάκης και οι γενικοί διευθυντές της εταιρίας.

    Aπό πλευράς ΔEH τέθηκε θέμα αποζημίωσης για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχει η επιχείρηση, αναδρομικά από το 2002, το κόστος των οποίων εκτιμάται από την επιχείρηση σε 2,4 δισ. ευρώ (περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χαμηλά τιμολόγια αγροτών και πολυτέκνων, τα τιμολόγια στα νησιά όπου το κόστος παραγωγής ρεύματος από τις πετρελαϊκές μονάδες είναι υψηλότερο κ.α.) O υπουργός Aνάπτυξης τόνισε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Oικονομικών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση επανέλαβε ότι το 51% των μετοχών της εταιρίας παραμένει στο Δημόσιο.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία του Συστήματος Παραγωγής, Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Σημείωσε ότι φέτος η αιχμή της ζήτησης ξεπέρασε τα 9.000 μεγαβάτ για περισσότερες από 50 ώρες και καλύφθηκε χωρίς προβλήματα και ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες «ώστε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις».

    Aναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα αντιστάθμισης της αέργου ισχύος, το οποίο, όπως είπε, ισοδυναμεί με τη δημιουργία τριών μεγάλων μονάδων παραγωγής, καθώς και στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά με τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο, η εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά συνεπάγεται και αντίστοιχες οικονομικές ελαφρύνσεις.

    O κ.Σιούφας ζήτησε από τη διοίκηση της ΔEH «σεβασμό και εξυπηρέτηση» για τους πολίτες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, καθώς, όπως ανέφερε, «σε πολλές περιπτώσεις, από αρρυθμίες που είναι ανεξάρτητες από προθέσεις, πολλές φορές παρουσιάζονται κάποια προβλήματα».

    [02] ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα σχολεία της Εκκλησίας

    Αντιδράσεις προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δημιουργήσει η Εκκλησία ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

    Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την ύπαρξη, λειτουργία και ανάμειξη οποιασδήποτε ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας με όποια μορφή αυτή και αν εμφανίζεται (μη κερδοσκοπική, μη κρατική) και με οποιοδήποτε φορέα και αν υλοποιείται (Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΓΣΣΕ κλπ).

    Η επιδίωξη της εκκλησίας να αποκτήσει κι αυτή εκτός από Πανεπιστήμια και ιδιόκτητα σχολεία, με δίδακτρα κλπ αποκαλύπτει το πόσο αντιδραστικοί είναι οι στόχοι της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που προωθούν, με την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την πλήρη προσαρμογή της Παιδείας στις ανάγκες και στον έλεγχο του κεφαλαίου.

    Η μόρφωση είναι δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται από ένα ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης. Ο στόχος της εκπαίδευσης και της έρευνας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει ο σχεδιασμός για μια συντηρητική και αναχρονιστική παρέμβαση στην παιδεία εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μετά την ύπαρξη του Υπουργείου Παιδείας? και Θρησκευμάτων αλλά και μετά τη θεσμοθέτηση και την άδεια λειτουργίας ανώτατων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, όπως σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε, με την αντίθεσή της, υπογραμμίσει, τόνισε με δήλωσή του ο Ν.Βούτσης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

    Η βαθιά κρίση στην εκπαίδευση φαίνεται ότι γίνεται ευκαιρία για κύκλους της ηγεσίας της Ιεράς Συνόδου και με την ανοχή της κυβέρνησης, για παρεμβάσεις που μόνο την προϊούσα συντηρητική κοινωνική αναδίπλωση εκφράζουν και επιτείνουν, υπογράμμισε.

    [03] Πάνω από 100 εκατομμύρια οι ιστοσελίδες

    Ο αριθμός των ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια, για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Netcraft, που ασχολείται με στατιστικά στοιχεία του διαδικτύου.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Netcraft, Ριτς Μίλερ, δήλωσε ότι τον Οκτώβριο ο αριθμός των ιστοσελίδων παγκοσμίως ανήλθε στις 101.435.253, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 97,9 εκατομμύρια. Από την αρχή του χρόνου έχουν προστεθεί στο διαδίκτυο πάνω από 27,4 εκατομμύρια νέες ιστοσελίδες.

    Χαρακτηριστικό του ρυθμού ανάπτυξης του Ιντερνετ είναι το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2004 έως σήμερα έχει διπλασιαστεί το μέγεθος των ιστοσελίδων, με μεγαλύτερη ανάπτυξη να παρατηρείται στα blogs και στις ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Netcraft, οι ΗΠΑ παραμένουν πρωταθλήτριες στο διαδίκτυο, με 55 εκατομμύρια ιστοσελίδες. Ακολουθούν η Γερμανία, με 15 εκατομμύρια, η Βρετανία με 6 εκατομμύρια, ο Καναδάς με 3 εκατομμύρια και η Γαλλία με 2,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 November 2006 - 7:30:24 UTC