Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου
  • [02] Στη Γενεύη μεταβαίνει ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Ανοίγουν τα σχολεία

  • [01] Πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου

    Στους στόχους, στις προσδοκίες και στα οφέλη που θα προκύψουν από το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum - IGF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από σήμερα και έως τις 2 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος διεκδίκησε και πέτυχε τη διοργάνωση του φόρουμ στη διάρκεια της περυσινής συνάντησης που διοργάνωσε ο ΟΗΕ στην Τύνιδα, για την κοινωνία της πληροφορίας.

    Κεντρικό θέμα του Φόρουμ, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξει στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι «Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη» και θα συμμετάσχουν περίπου 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ υπεύθυνη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορικής.

    Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, στόχος του φόρουμ, το οποίο θα διεξάγεται στο εξής κάθε χρόνο, είναι η προώθηση και διευκόλυνση του ανοικτού - πολυμερούς διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων για κοινές πολιτικές, αλλά και η διαμόρφωση ενός φορέα που θα ελέγχει τη λειτουργία του διαδικτύου, πέραν από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Επίσης προσδοκάται η διαμόρφωση κοινών αρχών και κανόνων για τη λειτουργία του internet ώστε να υπάρχει τάξη και έννομα αποτελέσματα από τη χρήση του.

    Αναφερόμενος στα οφέλη που θα έχει η χώρα μας από τη διοργάνωση του φόρουμ, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πως το internet δεν είναι μόνο ένα μέσο για να παίζουν τα παιδιά, αλλά ένας μοχλός ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και τη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας είναι πρώτη παγκοσμίως στο ποσοστό διείσδυσης στην πρόσβαση ADSL και πρόσθεσε ότι σε περίπου ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι ευρυζωνικές υποδομές για όλη την επικράτεια.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Λιάπης είπε :

    Η Ελλάδα όχι μόνο έχει συμμορφωθεί αλλά έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της απόφασης της ΕΕ, που αφορά τα μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων.

    Υπάρχει ειδική επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης που επεξεργάζεται το πόρισμα για το θέμα των υποκλοπών στα κινητά τηλέφωνα.

    Σύντομα θα συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή που θα επιλέξει οικονομικό σύμβουλο ο οποίος θα προτείνει τρόπους αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ.

    [02] Στη Γενεύη μεταβαίνει ο Γ. Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος.Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στη Γενεύη. Θα συναντηθεί με τον γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, Juan Somavia, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έχουν στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και της φτώχειας.

    Το βράδυ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα βραβευθεί από την Παγκόσμια Γυμναστική Ομοσπονδία, ως εμπνευστής της αναβίωσης της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας .

    H βράβευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 125 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που διοργανώνονται σε εννέα χώρες του κόσμου.

    Το Σάββατο, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τη Χρύσα Αράπογλου, τη Βούλα Πατουλίδου, με εκλεγμένους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους και υποψήφιους με τα δύο ψηφοδέλτια, που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και είπε ότι με την παρουσία του στη συγκεκριμένη συνάντηση θέλει να περάσει ένα απλό μήνυμα: «Ο αγώνας σήμερα έχει μια νέα αφετηρία, οι παρατάξεις οι οποίες δημιουργήθηκαν στο Δήμο και στη Νομαρχία θα παίξουν πρωτοποριακό ρόλο και μια ανανέωση και της φωνής μας και των στελεχών μας και των ιδεών μας στη Θεσσαλονίκη».

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι πως η Θεσσαλονίκη θέλει την αλλαγή, μια νέα πορεία, να ανοίξει - όπως είπε - νέους δρόμους. Επισήμανε, επίσης, ότι σβ αυτήν την προσπάθεια ο ίδιος θα συμβάλει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Θεσσαλονίκης και αύριο ως πρωθυπουργός της χώρας.

    Δήλωσε ότι η Χρύσα Αράπογλου και η Βούλα Πατουλίδου θα έχουν την απόλυτη στήριξή του. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα κάνουν πολύ καλή δουλειά, ώστε να αναδείξουν, όπως τόνισε, τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα της περιοχής και σημείωσε: «Ο αγώνας μας είναι αλλάζοντας το ΠΑΣΟΚ νβ αλλάξουμε την Ελλάδα».

    [03] Ανοίγουν τα σχολεία

    Επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή από την ολομέλεια των προέδρων, να πραγματοποιηθούν δύο 24ωρες απεργίες στις 3 και 9 Νοεμβρίου, καθώς και πραγματοποίηση συγχρόνως πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, όπως ακριβώς είχε εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, οι δάσκαλοι επιστρέφουν στα σχολεία χάριν των παιδιών και όχι γιατί ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

    Μέχρι εδώ αντέξαμε, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι γυρνούν με ψηλά το κεφάλι, αλλά ταπεινωμένοι πρέπει να νιώθουν κάποιοι άλλοι που δεν έτειναν ευήκοον ους στα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

    Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή πλέον είναι η αναπλήρωση του χρόνου που χάθηκε και απόδειξη της σοβαρότητός του είναι το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, επισημαίνοντας ότι περιμένει τις προτάσεις των δασκάλων για να αρχίσει ο διάλογος σχετικά με το πρόβλημα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που χάθηκαν.

    Επιστρέφουν στα σχολεία από σήμερα και οι καθηγητές

    Δεν πέρασε τελικά η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για δυο 24ωρες απεργίες στις 3 και 9 Νοεμβρίου όπως αποφάσισαν οι δάσκαλοι. Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών απέρριψαν την πρόταση της Ομοσπονδίας η οποία δεν πέρασε καθώς δεν συγκέντρωσε τα δύο τρίτα των παρόντων προέδρων σύμφωνα με το καταστατικό.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακούστηκαν πολλές προτάσεις περι στάσεων εργασίας και όχι απεργιών, όπως επίσης ακούστηκαν και προτάσεις για δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Τελικά, όπως προαναφέραμε, δεν ψηφίσθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι οι καθηγητές από σήμερα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 October 2006 - 23:30:26 UTC