Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφισαν οι πολιτικοί

  • [01] Ψήφισαν οι πολιτικοί

    Στο 172ο εκλογικό τμήμα του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων ψήφισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Στο ίδιο σχολείο ο κ.Παπούλιας είχε φοιτήσει στα γυμνασιακά του χρόνια.

    Μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, μαζί με τη σύζυγο του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: "Είμαστε σε μια πόλη που έχει μεγάλο μέλλον. Εύχομαι και ελπίζω να αναδειχθούν οι καλύτεροι που με μεράκι και δουλειά θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο αυτή την πόλη, γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε μια από τις καλύτερες περιφερειακές πόλεις της χώρας ".

    "Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και όχι να θυσιάζει τα συμφέροντά τους στο βωμό της οξύτητας και της πόλωσης", επισήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη δήλωση που έκανε, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 847-ο εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στο 94ο δημοτικό σχολείο.

    Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 8.30 πμ στο εκλογικό τμήμα, όπου τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γιουλέκας και ο πρόεδρος των Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ιάκωβος Φραντζής.

    Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

    "Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Αυτοδιοίκηση. Από τις εκλογές ο μεγάλος νικητής πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση. Εμείς στην πράξη στηρίζουμε και ενισχύουμε το θεσμό, καθιερώσαμε σταθερούς και αυτοτελείς πόρους για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ενισχύουμε τους δήμους και τις κοινότητες με το αναπτυξιακό πενταετές πρόγραμμα "Θησέας", καταρτίσαμε νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων, ετοιμάζουμε τον πρώτο κώδικα για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Προτεραιότητά μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, είναι οι τοπικές κοινωνίες. Προτεραιότητά μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και όχι να θυσιάζουμε τα συμφέροντά τους στο βωμό της οξύτητας και της πόλωσης. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους πολίτες, θα συνεργαστούμε στενά με όλους εκείνους που οι πολίτες σήμερα θα επιλέξουν, γιατί άλλωστε οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης είναι οι φυσικοί σύμμαχοι και συνεργάτες μας στην προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα του αύριο".

    Ο πρωθυπουργός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος αναχώρησε για την Αθήνα.

    "Ημέρα πολιτών είναι η σημερινή", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για διπλό μήνυμα των πολιτών, λέγοντας ότι με την ψήφο τους «στέλνουν μήνυμα για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε όλους μας».

    Ανέφερε επίσης ότι "η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και ότι σήμερα αναδεικνύονται οι άξιοι για την Αυτοδιοίκηση με τους οποίους το κόμμα του θα συνεργαστεί στενά, όπως είπε, για να γίνει πράξη η αποκέντρωση και να είναι η πολιτεία κοντά στον πολίτη"

    "Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να στείΒ­λουμε ένα εύστοχο βόλι στα δύο κεφάλια και στην καρδιά της αΒ­ντιλαϊκής πολιτικής, ούτως ώστε να ενισχυθεί, να πολλαπλασιαΒ­στεί το αγωνιστικό ρεύμα που διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαΒ­ζομένων στον τόπο δουλειάς, στον τόπο κατοικίας, που νιώθει ευθύνη για όλα τα προβλήματα, από το πρόβλημα της δουλειάς μέχρι το πρόβλημα του περιβάλλοντος, των σκουπιδιών, της καΒ­θαριότητας" δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 41ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

    "Για εμάς αυτή η Κυριακή δεν είναι το τέλος της εκστρατείας, αλλά μια νέα αφετηρία για πιο ισχυρά κινήματα στις πόλεις που θα παλέψουν ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα " τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ψήφισε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε αισιόδοξος για τα εκλογικά αποτελέσματα εκτιμώντας ότι το εναλλακτικό κοινωνικό και οικολογικό μήνυμα που εκπέμπουν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τον ΣΥΝ, θα βρεί ανταπόκριση.

    Η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα θα ψηφίσει στις 15.30 στο 5ο Λύκειο Αθηνών, Βαλτετσίου 2 και Πρασσά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 October 2006 - 12:30:18 UTC