Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να αντισταθούμε στις δυνάμεις της ισοπέδωσης"

  • [01] "Να αντισταθούμε στις δυνάμεις της ισοπέδωσης"

    Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα επισκεφθεί την Εγνατία Οδό στο ύψος της Ρεντίνας, την Ασπροβάλτα και το Σταυρό.

    Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Νίκαια.

    Ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στους αγώνες του λαού της περιοχής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνική Αντίσταση υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου την αναγνώρισε το 1982 και πρόσθεσε ότι σήμερα «καλούμαστε να αντισταθούμε στις δυνάμεις της ισοπέδωσης και της παραίτησης».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πορεία που έχει πάρει η χώρα δεν της αξίζει και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή τρέμει από την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τα ψέματα, την υποκρισία, την απαξίωση της Ελλάδας, και μια κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα».

    Η «κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του και απαντώντας στο σύνθημα «κάτω η χούντα του Καραμανλή», που ακούστηκε είπε ότι «χούντα δεν είναι, αλλά αθέτησε την δημοκρατική εντολή του ελληνικού λαού και γιβ αυτό στις εθνικές εκλογές ο λαός θα ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τα ηνία της χώρας».

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται από τα προβλήματα και κρύβει την αλήθεια και ότι «δεν μπορεί να πάει την χώρα μπροστά η ΝΔ γιατί αποδείχθηκε ότι δεν υπηρετεί την Ελλάδα, απλώς εξυπηρετεί τους δικούς της».

    Αναφερόμενος στα προβλήματα της Παιδείας,είπε ότι η πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Παιδείας και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα γύριζε την πλάτη στους δασκάλους αρνούμενος τον διάλογο.

    «Εμείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολειά, αλλά ποιος έχει την ευθύνη που σήμερα είναι κλειστά; Η ΝΔ κάνει την Παιδεία ένα χώρο ανεύθυνου πειραματισμού, αυθαιρεσίας και αδιαλλαξίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αντί να δώσει το επίδομα στους δασκάλους ο κ. Καραμανλής χαρίζει στους μεγαλομέτοχους 200 επιχειρήσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ανεύθυνη στάση» του πρωθυπουργού στον χειρισμό των οικονομικών ζητημάτων της χώρας και μίλησε για «αλχημεία» με την αύξηση του ΑΕΠ που θέτει την χώρα σε κίνδυνο να χάσει τεράστια ποσά από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά και να πληρώσει αναδρομικά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός «κρύβει το πρόβλημα της ακρίβειας» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Καραμανλής κρύβει ότι ο πρώην υπουργός Υγείας κατάργησε την λίστα φαρμάκων, βοηθώντας να ανέβουν οι τιμές στα ύψη και να υπονομευθούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

    «Βεβαίως τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα από τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Τύπου», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Τονίζοντας ακόμα μια φορά την βασική προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για ριζική αποκέντρωση του κράτους, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν στις τοπικές εκλογές άξιους ανθρώπους για την Αυτοδιοίκηση, και ταυτόχρονα εκφραστές του οράματος της δίκαιης κοινωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 October 2006 - 4:30:18 UTC