Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [02] Παπαρήγα:Ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Με την ΕΣΗΕΑ συναντάται ο Αλ.Αλαβάνος

  • [01] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί, οι περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις δυνατές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεν κινδυνεύουν κάτοικοι οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργασία. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Βροχές κατά τόπους ισχυρές προβλέπει και για σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θράκη η ΕΜΥ, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι προσπάθειες άντλησης των υδάτων στην περιοχή του Σταυρού.

    Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας παραμένουν, καθώς η κυκλοφορία προς τη Θράκη διεξάγεται μόνο μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Κλειστός παραμένει ο δρόμος στο 68 χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Μοδίου, μετά την κατάρρευση γέφυρας.

    Κλειστοί παραμένουν και οι επαρχιακοί δρόμοι Λαγκαδά-Ρεντίνας, Λαγκαδικίων-Σχολαρίου, Ευαγγελισμού - Λαγκαδά και Απολλωνίας - Μελισσουργού, μετά την υπερχείλιση τοπικών χειμάρρων.

    Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο παράδοσης στην κυκλοφορία της παράκαμψης της Νυμφόπετρας από την έξοδο της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση προς τη Ρεντίνα και το Σταυρό.

    Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή βροχόπτωση. Το ρεύμα αποκατάστηθηκε στον Μελισσουργό, ενώ παραμένει το πρόβλημα σε τέσσερα χωριά. Οι κάτοικοι, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές, διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία, μετά από φροντίδα των υπηρεσιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

    Χθες, ζημιές σημειώθηκαν στην Απολλωνία, το Μόδι, την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και σε άλλες περιοχές. Επτά άτομα στα Καλύβια είχαν εγκλωβιστεί για ώρες στην ταράτσα ενός σπιτιού. Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απεγκλώβισε πέντε εξ αυτών, ωστόσο τα άλλα δύο αρνήθηκαν να επιβιβαστούν.

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όμως και ο δήμος Ρεντίνας, καθώς «φούσκωσαν» τα νερά των χειμάρρων και «έπνιξαν» περιοχές των λιμνών της Μεγάλης και της Μικρής Βόλβης, καθώς και της περιοχής του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

    Στην κοινότητα Μελισσουργού έσπασε το φράγμα του χειμάρρου, ο οποίος διασχίζει το χωριό, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Δεκαπέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής με τρεις λέμβους, καθώς και 20 οχήματα, άνδρες και ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ, αλλά και στρατιώτες.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν τα προβλήματα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας.

    Με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης Δ.Σιούφα, αναχώρησαν χθες αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την επιτόπια αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργησαν οι πλημμύρες στη ηλεκτροδότηση εννέα χωριών της Βόλβης ,ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Δ.Μανιατάκης και οι γενικοί διευθυντές Διανομής και Μεταφοράς Δ.Λαθούρης και Δ.Μπουσδέκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ.

    Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, καθώς και ο αρχηγός της ΕΜΑΚ, Κωνσταντίνος Κεσαπίδης.

    Στο μεταξύ, άκαρπες παρέμειναν μέχρι χθες το βράδυ οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την ανεύρεση του 25χρονου οδηγού, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Αγιο Δημήτριο Αργολίδας που ξεχείλισε από τα νερά της βροχής.

    Χθες το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ, όταν υποχώρησαν τα νερά εντόπισαν το αυτοκίνητο σε αρκετή απόσταση από το σημείο που παρασύρθηκε, αλλά ο 25χρονος δεν βρέθηκε πουθενά. Οι έρευνες συνεχίζονται.

    [02] Παπαρήγα:Ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ

    Περιοδεία στον Πειραιά πραγματοποιεί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρωί θα επισκεφθεί τα Μηχανουργεία της Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ Πειραιά. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    "Λευκό, άκυρο ή αποχή" καλεί η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα τους ψηφοφόρους του κόμματός της να επιλέξουν τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών -νομαρχιακών εκλογών και σε κάθε περίπτωση να μην ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

    Σε συνέντευξή της στο "ΒΗΜΑ", η κ. Παπαρήγα καταγγέλλει τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και το ΣΥΝ για την πολιτική τους στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Καταγγέλλει υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, "έχουν οργιάσει με το ρουσφέτι, την εξαγορά συνειδήσεων και του ηθικούς εκβιασμούς.

    Στο εσωκομματικό πεδίο, η γγ του ΚΚΕ δηλώνει ότι "δεν είναι μόνη" και ότι δεν υπάρχει "εποχή Παπαρήγα ή μετά-Παπαρήγα εποχή".

    [03] Με την ΕΣΗΕΑ συναντάται ο Αλ.Αλαβάνος

    Με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί συνθήκες θερμοκηπίου για να ξεφυτρώσουν κάθε λογής τραμπούκοι, σιδηρογροθιές, βία, λουλούδια του παρακράτους. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον κατήφορο για τη δημοκρατία, δήλωσε χθες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος,κατά την επίσκεψή του στο Νέο Ηράκλειο, αναφερόμενος στο θάνατο του συνδικαλιστική Μ.Γουρνιεζάκη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις εξευτελιστικές για τους δασκάλους θέσεις της για τα επιδόματα, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει συζήτηση ουσίας, ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία και οι γονείς στην ηρεμία και στην εργασία τους.

    Στις εκλογές τα μεγάλα κόμματα συνήθως υπόσχονται γεφύρια και εδώ βλέπουμε στις προεκλογικές ημέρες να γκρεμίζονται γεφύρια, υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στις χθεσινές καταστροφές από την κακοκαιρία. Η αδυναμία των υποδομών να αντέξουν σε μια φθινοπωρινή νεροποντή επιβεβαιώνει την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στην Νομαρχιακή και τη Δημοτική Αυτοδιοίκηση με αρχές που θα διαθέτουν πρόγραμμα, επεξεργασίες και θα είναι κοντά στις ανάγκες των πολιτών, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 October 2006 - 6:30:26 UTC