Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα: Ούτε την κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Προβλήματα από τις καταιγίδες

  • [01] Παπαρήγα: Ούτε την κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ

    Λευκό, άκυρο ή αποχή" καλεί η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα τους ψηφοφόρους του κόμματός της να επιλέξουν τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών -νομαρχιακών εκλογών και σε κάθε περίπτωση να μην ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

    Σε συνέντευξή της στο "ΒΗΜΑ", η κ. Παπαρήγα καταγγέλλει τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και το ΣΥΝ για την πολιτική τους στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Καταγγέλλει υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, "έχουν οργιάσει με το ρουσφέτι, την εξαγορά συνειδήσεων και του ηθικούς εκβιασμούς.

    Στο εσωκομματικό πεδίο, η γγ του ΚΚΕ δηλώνει ότι "δεν είναι μόνη" και ότι δεν υπάρχει "εποχή Παπαρήγα ή μετά-Παπαρήγα εποχή".

    [02] Προβλήματα από τις καταιγίδες

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου, οι περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από τις δυνατές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν τα προβλήματα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας.

    Το γραφείο του πρωθυπουργού ενημερώνεται σχετικά και από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Τσιότρα, αλλά και από το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Εξάλλου, στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη μεταβεί ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, καθώς και ο αρχηγός της ΕΜΑΚ, Κωνσταντίνος Κεσαπίδης.

    Στο μεταξύ, με τη βοήθεια των πληρωμάτων ελικοπτέρων, έχουν απεγκλωβιστεί 5 άτομα στα Καλύβια. Σύμφωνα, με την πυροσβεστική υπηρεσία, δεν υπάρχουν άλλοι πολίτες που να είναι εγκλωβισμένοι στις πληγείσες περιοχές. Έτσι, τις ώρες αυτές, από τα μέλη των σωστικών συνεργείων γίνεται κυρίως άντληση υδάτων από υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει.

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όμως και ο δήμος Ρεντίνας, καθώς «φούσκωσαν» τα νερά των χειμάρρων και «έπνιξαν» περιοχές των λιμνών της Μεγάλης και της Μικρής Βόλβης, καθώς και της περιοχής του Σταυρού Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεντίνας, Γιώργος Στοϊτσας, έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο οικιακός τους εξοπλισμός.

    Χαρακτηριστικό της καταστροφής, η οποία επήλθε στην περιοχή, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, είναι και το ότι ο χείμαρρος που περνά κάτω από την επαρχιακή οδό Σταυρού - Ολυμπιάδας, «φούσκωσε» πάνω από 1,5 μέτρο και πλημμύρισε την εκεί γέφυρα, με αποτέλεσμα τα ορμητικά του νερά να εμποδίζουν πλέον τη διέλευση των οχημάτων προς το Άγιο Όρος.

    Αργότερα το βράδυ θα ανοίξει η Εγνατία Οδός, στο ύψος του 17ου χιλιομέτρου του εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ο οποίος παραμένει κλειστός από το πρωί, εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις.

    Σημαντικά προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει και ο δήμος Μαδύτου, ο οποίος έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνο, ενώ έχουν αποκοπεί και πολλά σημεία του οδικού του δικτύου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η δημοτική σύμβουλος Μαδύτου, Ελισσάβετ Κατοστάρη, έχουν πλημμυρίσει οι οικισμοί Κοκκαλούς και Απολλωνίας, καθώς ξεχείλισαν τα ρέματα Κερασιάς, Μοδίου, Μαδύτου και Απολλωνίας.

    Παράλληλα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαδύτου - Βαρβάρας έχει υποστεί καθίζηση και έχει υποχωρήσει η γέφυρα της Απολλωνίας. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κληθεί δυνάμεις της πυροσβεστικής από πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έχουν στείλει συνολικά 37 οχήματα και 105 άντρες.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, χαρακτήρισε ως πρωτοφανείς για την περιοχή τις βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα ορμητικά νερά χείμαρρων να πλημμυρίσουν μεγάλες σε έκταση περιοχές. Πάντως, ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι κανένας πολίτης δε διατρέχει, πλέον, κίνδυνο.

    «Κύριο μέλημά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Όσοι είχαν πρόβλημα απεγκλωβίστηκαν. Τα σωστικά συνεργεία έκαναν το καθήκον τους. Μέλημά μας, τώρα, είναι να δώσουμε χείρα βοηθείας στους ανθρώπους των οποίων επλήγησαν οι περιουσίες τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

    Στο μεταξύ, άκαρπες παρέμειναν μέχρι τις 7 το βράδυ οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για την ανεύρεση του 25χρονου οδηγού, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Αγιο Δημήτριο Αργολίδας που ξεχείλισε από τα νερά της βροχής.

    Οπως έχει γίνει γνωστό, από αυτόπτη μάρτυρα, ο αγνοούμενος οδηγός επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητο του, το δρόμο σε σημείο που είχε πλημμυρίσει από το ποτάμι με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα νερά. Κατά την ίδια μαρτυρία ο 25χρονος περίμενε αρκετή ώρα με το αυτοκίνητό του στη μία άκρη του δρόμου και όταν είδε να περνάει ένα φορτηγό θεώρησε ότι μπορούσε να περάσει και αυτός. Τα ορμητικά νερά όμως παρέσυραν το ΙΧ το οποίο χάθηκε στο χείμαρρο.

    Το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ, όταν υποχώρησαν τα νερά εντόπισαν το αυτοκίνητο σε αρκετή απόσταση από το σημείο που παρασύρθηκε, αλλά ο 25χρονος δεν βρέθηκε πουθενά. Οι έρευνες συνεχίζονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 October 2006 - 16:30:21 UTC