Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ισχύσει από τις αρχές του 2007
  • [02] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση πραγματοποιεί το έργο της

  • [01] Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ισχύσει από τις αρχές του 2007

    Για θέματα ανάπτυξης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Δ.Σιούφας

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ισχύσει από τις αρχές του 2007 θα είναι ένας ρωμαλέος αναπτυξιακός νόμος για να δώσει ένα ακόμη βήμα στην ανάπτυξη και στην ελληνική περιφέρεια.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την Επιτροπή Αναταγωνισμού ο κ. Σιούφας είπε ότι συζητήθηκε και αυτό το θέμα, σημειώνοντας ότι "για όλα τα θέματα υπάρχουν αναλυτικές απαντήσεις στα πρακτικά της προχθεσινής συνεδρίασης της Βουλής''.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε σε άλλη ερώτηση ότι δεν υπάρχει τίποτα στραβό στη ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την επίσκεψή του στη Ρωσία, όπου συζητήθηκαν μεταξύ των δώδεκα υπουργών των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ, θέματα ενεργειακής συνεργασίας αλλά και ενεργειακής ασφάλειας.

    Ο κ. Σιούφας είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και για τις συναντήσεις που είχε με το Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας αλλά και το Βούλγαρο ομόλογό του για τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλέξανδρούπολης.

    Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τη συνάντηση της Ρόδου και την Ευρωμεσογειακή συνεργασία, και την προσπάθεια, το 2010 ,να αποτελέσουν οι χώρες της Μεσογείου ζώνη ελεύθερων συναλλαγών.

    Είναι πολύ μεγάλο θέμα είπε ο κ. Σιούφας, για την περιοχή και την Ελλάδα η οποία συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να γίνει σε αυτή τη συνάντηση ένα σημαντικό βήμα.

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο

    Θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού σε όλα τα αιτήματα της Εκκλησίας ανέφερε ότι βρήκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, παρουσία της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

    Χαίρομαι να διαπιστώνω, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι αυτή η διάθεση εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς, επίσης, υπάρχει και μία θετική αντιμετώπιση όλων των θρησκευτικών ζητημάτων της χώρας, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα του τζαμιού και άλλα θέματα που αναφέρονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι υπήρξε θετική αντιμετώπιση για την ανέγερση του Συνοδικού Διοικητικού Κέντρου ή και ο νέος Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών και ετέθη, όπως ανέφερε, "κατά κάποιον τροπο και ένα χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών".

    Σε όλα τα θέματα διαπίστωσα ότι ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να σταθεί στο πλευρό της Εκκλησίας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη ότι έγινε συζήτηση και για το μάθημα των θρησκευτικών και μίλησε για μια ακόμη φορά για θετική ανταπόκριση που συνάντησε.

    Τόνισε πως συζητήθηκε και η συμμετοχή της Εκκλησίας στο Γ΄και στο Δ΄ ΚΠΣ με έμφαση, όπως είπε, στα κοινωνικά έργα τα οποία, πραγματικά, ενδιαφέρουν όχι μόνο την Εκκλησία αλλά και ολόκληρο το λαό.

    Ο κ. Χρτιστόδουλος δήλωσε πως ανέλυσε στον πρωθυπουργό το ευρύτερο κοινωνικό έργο που κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα στο χώρο της τόσο μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Αλληλεγγύη", όσο και μέσω των μητροπόλεων.

    Και συμπλήρωσε λέγοντας πως πρόκειται για "ένα κοινωνικό έργο, το οποίο καλύπτει τις πολλαπλές ανάγκες του λαού μας, που καταφεύγει στην Εκκλησία σαν έναν αξιόπιστο φορέα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της επιβίωσης".

    Ο κ. Χριστόδουλος ανέφερε ότι πρόσφερε στον κ. Κ. Καραμαλή σειρά εντύπων της Εκκλησίας στα οποία, όπως τόνισε, καταγράφονται πολύ ενδιαφέρουσες κοινωνικές δραστηριότητες της Eκκλησίας.

    Κ.Καραμανλής: Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα προχωρήσουν

    Την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας, χθες το βράδυ, σε βουλευτές της ΝΔ στους οποίους παρέθεσε δείπνο.

    Δεσμευτήκαμε, τόνισε ο πρωθυπουργός, για αλλαγές στην Παιδεία και προχωρούμε. Επίσης, σημείωσε ότι σε μια οικονομία με συγκεκριμένες αντοχές η κυβέρνηση εξασφάλισε το επίδομα που είχε δεσμευτεί να δώσει στους εκπαιδευτικούς ικανοποιώντας έτσι ένα πολύχρονο αίτημά τους.

    Το σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

    [02] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση πραγματοποιεί το έργο της

    Την παραμονή της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργος Αλογοσκούφης,ανοίγει τα χαρτιά του στον "Κόσμο του Επενδυτή". Θεωρεί ότι με τον προυπολογισμό του 2007, την εκπλήρωση των υποσχέσεων για ΕΚΑΣ-ΟΓΑ και την επικείμενη μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της για την οικονομία αυτή την τετραετία.

    Ουσιαστικά εξαγγέλλει πρόωρες εκλογές για τις οποίες όμως-όπως λέει- θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Αποτάσσεται τα νέα εισπρακτικά μέτρα και πετάει το μπαλάκι στον κ.Αλμούνια σχετικά με την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

    Μιλάει για την αναθεώρηση του ΑΕΠ, το σκάνδαλο στη Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη διαφθορά στο Δημόσιο, τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών και τα σχέδια για τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 September 2006 - 8:30:24 UTC