Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Μπακογιάννη στην ΓΣ του ΟΗΕ
  • [02] Βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας

  • [01] Ομιλία Μπακογιάννη στην ΓΣ του ΟΗΕ

    Τις θέσεις της χώρας μας, για μια σειρά εθνικών, περιφερειακών και διεθνών θεμάτων, παρουσίασε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην 61η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

  • Τα Ηνωμένα Έθνη αποτελούν το μοναδικό forum μέσα στο οποίο μπορούμε να φανερώσουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε ως λαοί και ως κράτη.

  • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία στη ρίζα της είναι να προωθήσουμε την ανεκτικότητα, την αμοιβαία αποδοχή, την αλληλοκατανόηση και, πάνω απβ όλα, την ανάπτυξη - τη δυνατότητα για όλους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία αγαθά για τη ζωή τους.

  • Οι συγκρούσεις που σιγοβράζουν στην Δυτική, την Ανατολική και την Κεντρική Αφρική πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα αν θέλουμε να αποφύγουμε κρίσεις όπως αυτή που εκτυλίσσεται τώρα στο Σουδάν και σε άλλες χώρες της ηπείρου.

  • Η Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση βρίσκεται στην καρδιά των περισσότερων προβλημάτων της περιοχής και είναι προφανές ότι θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας αν θέλουμε να επιστρέψουν η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

  • Ολοι όσοι έχουν την όποια επιρροή στις μαχόμενες φατρίες στο Ιράκ πρέπει να προσπαθήσουν να τους κάνουν να δουν τον πόνο και τη δυστυχία που έχουν προκαλέσει στον ίδιο τους το λαό.

  • Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική ασφάλειας της Ελλάδας στηρίζεται σε εκείνες τις αρχές που διαφυλάσσονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

    "Η Κ.Ράις έχει καλή επικοινωνία με την Ντ.Μπακογιάννη"

    Την καλή επικοινωνία που διατηρεί η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις με την Ελληνίδα ομόλογό της, Ντόρα Μπακογιάννη, επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δείπνο που είχαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη οι δύο κυρίες με τους ομολόγους τους του Καναδά και της Αυστραλίας.

    Ο κ. Κέισι ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν στην διάρκεια του δείπνου, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι "η Υπουργός απολαμβάνει κάθε ευκαιρία που έχει να συνομιλήσει με κάποιους ομολόγους της, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Ελληνίδας". Υπενθύμισε, δε, ότι θα υπάρξει διμερής συνάντηση της κας Ράις με την κα Μπακογιάννη την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. "Προσβλέπουμε στην πιο επίσημη ευκαιρία που θα έχει η Υπουργός να συνομιλήσει και πάλι με την Ελληνίδα Υπ. Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα", τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μην προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο κ. Κέισι επανέλαβε ότι η αμερικανική ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή και εξακολουθεί να εγείρεται στις εκάστοτε συζητήσεις Αμερικανών αξιωματούχων με Τούρκους ιθύνοντες.

    Δηλώσεις Μιλόσοσκι μετά την συνάντηση με την Ντ.Μπακογιάννη

    Ημίωρη συνάντηση γνωριμίας, είχαν προχθές οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντόνιο Μιλόσοσκι αντίστοιχα, στο περιθώριο των εργασιών της 61ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων.

    Ο κ. Μιλόσοσκι, μετά την συνάντηση, δήλωσε ότι παρά την ύπαρξη του μακροχρόνιου ανοιχτού θέματος σχετικά με την ονομασία, οι διμερείς σχέσεις είναι εξαιρετικές σε κάθε επίπεδο, στην οικονομία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στον τομέα ασφάλειας.

    Ο κ. Μιλόσοσκι συμπλήρωσε, ότι μετά τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, αναμένεται να εντατικοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών για την εκκρεμότητα της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη και με την μεσολάβηση του ειδικού εκπροσώπου του γ.γ του Οργανισμού, Μάθιου Νίμιτς.

    [02] Βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας

    Βρέθηκε χθες το πρωί η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που είχε κλαπεί πριν από τριανταεπτά ημέρες από την Ιερά Μονή της Έλωνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

    Ο 28χρονος Ρουμάνος που είχε συλληφθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, στο χωριό Φαρακλό Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρυσά αφιερώματα που είχε η εικόνα και ο οποίος εκρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ομολόγησε ότι είχε κλέψει την εικόνα και υπέδειξε τον τόπο που την είχε κρύψει.

    Ήταν στον μανδρότοιχο της εκκλησίας της Παντάνασσας στο χωριό Φαρακλό της Νεάπολης. Την εικόνα την είχε βάλει σε κουτί, την είχε τυλίξει με ρούχα, την είχε τοποθετήσει στον τοίχο και την είχε καλύψει με πέτρες.

    Χθες στις 12 το μεσημέρι, έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου.

    Είπε χαρακτηριστικά: "Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της διακεκριμένης κλοπής της Εικόνας της Παναγίας. Ιδιαίτερα για μας, για την Ελληνική Αστυνομία, η ανεύρεση του κειμηλίου και η σύλληψη των ιερόσυλων, αποτέλεσε στοίχημα τιμής".

    Ως προς την αναζήτησή της, εκτός από τη συνεργασία όλων των Σωμάτων της Αστυνομίας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν, ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, ο Αρχηγός της EUROPOL και αρχηγοί Αστυνομιών, κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο δράστης φαίνεται πως έδρασε μόνος του και δεν εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση.

    Χθες το μεσημέρι, ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα της Σπάρτης, ενώ η εικόνα θα τοποθετηθεί στη θέση της στο Μοναστήρι της Ελωνας την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

    Επιθυμία του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι να κτιστεί ένα εκκλησάκι στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα και μέσα να τοποθετηθεί αντίγραφό της, με μέριμνα και έξοδα της Αστυνομίας.

    Ο δράστης που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος, ζει στην Ελλάδα επτά χρόνια και εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλα αδικήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

    Τελειώνοντας την εισήγησή του ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε: "Πολλοί πολίτες είχαν προσφέρει χρηματικά ποσά για όποιον έδινε πληροφορίες, ή ακόμη και γι' αυτόν που είχε την εικόνα, για να την επιστρέψει. Αυτά τα χρήματα είναι καλοδεχούμενα μόνο υπέρ του Μοναστηριού και όχι για κανέναν εκ των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλείνοντας τη συνάντησή μας, είπε ο κ. Δημοσχάκης, δηλώνω ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα πει ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό. Από την πρώτη στιγμή ζήτησα την καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Το επίπεδο αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Το θέμα της εγκληματικότητας που κτυπά την πόρτα όλων μας, είναι υπόθεση όλων μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση ζητώ τη συνεργασία σας και απλώνω χέρι φιλίας και συνεργασίας".

    Δήλωση Β. Πολύδωρα

    "Έχουμε Αστυνομία και είμαι υπερήφανος γιβ αυτήν. Συγχαρητήρια σε όλους τους μετασχόντες στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην ανεύρεση της εικόνας και ειδικώς στον Στρατηγό Χρήστο Δρακόπουλο, τους Αξιωματικούς, τους Αστυνομικούς, τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Συνοριοφύλακες της Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και πρόσθεσε: "Οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, επίμονοι, μεθοδικοί, επιχειρησιακοί, σύγχρονοι και αποτελεσματικοί, υπηρετούν την πατρίδα και την κοινωνία εκτελώντας την αποστολή τους απλά και αθόρυβα. Κερδίζουν έτσι το σεβασμό και την αναγνώριση από όλη την Ευρώπη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 September 2006 - 22:30:19 UTC