Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Χαλκίδα επισκέπτεται ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Τη Χαλκίδα επισκέπτεται ο Γ.Παπανδρέου

    Περιοδεία στη Χαλκίδα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις 6 το απόγευμα, θα επισκεφθεί τα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου Νομάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά, και του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ενώ μια ώρα αργότερα, θα έχει συνάντηση με νεολαίους της πόλης, στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού.

    Στο μεταξύ, την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα που έχει προκύψει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού (υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ), ζήτησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου του Τομέα Παραγωγής και Ανάπτυξης, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για θέματα αδιαφάνειας.

    Ειδικότερα, ο συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι "αντιμετώπισε την Επιτροπή ως παράρτημα του γραφείου του υπουργού και επέβαλε συνθήκες που επιτρέπουν στους "Αδάμαντες" ή τους "Πανάγους" να αναπτύξουν την παράνομη δράση τους".

    Ειδικότερα στην περίπτωση της επιλογής του γενικού διευθυντού επέβαλε την αφαίρεση από την προκήρυξη της συνήθους διάταξης για υποχρέωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας, ώστε να προσληφθεί ο εκλεκτός των υπουργών κ.Αδαμόπουλος, ανέφερε ο κ.Πρωτόπαπας, τονίζοντας επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου με αυθαίρετο τρόπο επέβαλε την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών της Επιτροπής, υπερενισχύοντας κατά πρωτοφανή τρόπο την διεύθυνση νομικών υπηρεσιών και υποβαθμίζοντας τον ρόλο των άλλων διευθύνσεων στην απλή συλλογή στοιχείων.

    "Επικεφαλής της διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος, με πολύ μικρή θητεία στην Επιτροπή, η οποία αποτέλεσε και το δεξί χέρι του κ.Αδαμόπουλου", ανέφερε ο κ.Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι "η προώθηση των "ημετέρων" και ο "ασφυκτικός έλεγχος" έγιναν κανόνας μέσα στην Επιτροπή.

    Ο κ.Πρωτόπαπας επισήμανε ότι η αδυναμία της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει επηρεάσει την αγορά με αρνητικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, όπως των καυσίμων με κρούσματα κερδοσκοπίας, καθώς και στους κλάδους τροφίμων και αγαθών ευρείας κατανάλωσης, όπως σε γάλα, μπύρα απορρυπαντικά και παγωτά, όπου οι πολύ μεγάλες "συγκεντρώσεις εντείνουν ολιγοπωλιακές πρακτικές".

    Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να επανελεχθούν όλες οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ.Αδαμόπουλος, να προσέλθει ο υπουργός Ανάπτυξης στην Βουλή για να συζητηθεί το πλέγμα της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και να "σταματήσουν οι κομματικές τοποθετήσεις και κυβερνητικές παρεμβάσεις", ώστε να λειτουργήσει η Επιτροπή.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίχνει άγνοια της έννοιας της πολιτικής ευθύνης και της ανάληψης πολιτικών ευθυνών. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο κ.Σιούφας έχει πολιτική ευθύνη για την επιλογή Αδαμόπουλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για το γεγονός ότι άλλαξε η προκήρυξη για την πρόληψη του γενικού διευθυντή, καθώς και για την αλλαγή της δομής εσωτερικής λειτουργίας της Επιτροπής.

    Αναφερόμενος στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη, ο κ.Αθανασάκης είπε ότι σε καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα μπορούσε να σταθεί και επισήμανε ότι "το ερώτημα δεν είναι γιατί δεν παραιτείται, αλλά γιατί τον κρατά ο Καραμανλής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 September 2006 - 14:30:20 UTC